update

Hallo!
Jag har det super har i usa men kan fortfarande inte skriva pa min egna dator och kan darfor inte skriva a,a och o, de tre sista bokstaverna, haha. Dessutom kan jag inte lagga in bilder, vilket ar synd. Men antagligen kommer jag att kunna gora det pa torsdag.
Jag har hunnit se mycket de senaste dagarna, jag har sett sea range husen, varit pa bade inomhus och utomhusmall, handlat pa en supermarket, kolla in victorias secret, sett redwood, akt golden gate m.m. Berattar med nar jag kan skriva fran min dator med bilder.
Nu ska jag uta och shoppa tillsammans med Kendal och Kjerstin. Have fun!

usa

SF ar underbart, hinner inte beratta allt. Jag bor tillsammans med en amerikansk familj och pa sa satt upptacker man SF pa ett helt annat satt. Haller pa att skriva dagbok som vanligt, men jag kommer inte skriva den har frans jag kommer hem igen. Idag shoppade jag pa ett umhomhus varuhus, hittade varldens finaste fjaderring, bild kommer upp senare.

Maste kila, keep u updated.

I'm off to the united states.

We've been on the run
Driving in the sun
Looking out for number one
California here we come


Jag kommer ha det grymt, so do you! Kommer sakna vänner och familj, kommer tillbaka 22 juli ♥


24 juni sommarlov 2010

Dagen började med att Sören som jag hade råkat sms:a till dagen innan att han skulle väcka mig halv nio (vilket för övrigt var 1 timme för tidigt) och sova sött vilket egenltigen var ett sms till min mamma. Jag orkar inte gå ner för trappan och säga till henne utan skulle göra det enkelt och sms:a henne att hon skulle väcka mig halv tio som blev halv nio i sms:et till Sören också för den delen. Jag ringer och Sören svarar, inget mer med det.

Halv nio vaknar jag dagen efter, trött som jag är svarar jag:
"Hej det är Cajsa". Då svarar Sören "Hej det är Sören. Du bad mig väcka dig, det var nog ett sms till din mamma, men tänkte att jag kanske skulle väcka dig!". Paff som jag blev förklarar jag hur det hela låg till tacka och önskade honom en trevlig dag. Trevliga Sören!

Vaknade en timme senare av MAMMAS mobil som var hela planen från början, haha. Vid halv 9, klädde på mig och fixade mig för att möta Anna vid kiosken klockan tio. Vi gick en lång promenad för upp till statena och svänge mot olympia genom långvinken ner till stan genom strandpromenaden till tinkarps, vände upp till mig för att ta ett glas vatten sedan gick vi till anna för hon skulle jobba. Där sa vi hejdå och så sedna gick jag hem. Kom hem halv ett, hade gått i två och en halv timme, ganska långt! Trött som jag var la jag mig och vila och sedan duschade jag.
Vid 1-2 tiden kom mamma hem med frukost, flingor som vanligt, god vana, hehe. Sedan solade jag och mamma ett tag för att få lite bränna och inte komma likbleka till SF! Efter det stack vi vid fyra tiden ner till stan, först skulle jag göra ett ärende på Nordea vilket var stängt så vi drog till hm. Innan dess träffade jag Disa på stan en snabbis, kul! På hm köpte jag ett par söta shorts. Sedan stack vi till knutan och käka mc donalds, hehe för vi skulle fixa med mitt jojokort innan jag åker i morgon.

Sedan stack jag och mamma till väla för att fixa lite. Jag köpte min "you must have this" nagellack som var ett måste. Sedan köpte jag även c/senilsnören till ett par kommande glasögon, hehe. PÅ TAL OM DET, varfan är mina ray ban pilot? Ganska bra att ha med sig, waaa! Sedan skulle vi lämna datorn med glömde lappen hemma så fick sticka hem om. Åkte till stället och lämnade in datorn och jag stack inom rusta för att händla något till pappsen.

När vi kom hem stack vi inom grannarna och gav dem lite info, hehe. Hemlis! Sedan stack vi in till Michelle, jag norpade middag där, supergott! Tack Susanne. Sedan satt jag och pratade med ett tag. Sedan när jag kom hem kom Gustaf hit som varit i Texas ett år. Kul att se honom, hans dialekt!

Sedan kom Sara och vi snackade, sa hejdå, kollade usa saker och mös. Självklart drack vi te! Sedan vid 23 tiden kom hennes mamma och hämtade henne och jag började fixa det absolut sista inför resan. Ready set go!


Härligt


Fina bilder från weheartit.com

Goodmorning sunshines!
Skulle upp "tidigt" idag för att gå ut med Anna så i gårkväll vid halv ett tiden sms:ade jag mamma "Mamma, kan du väcka mig halv nio i morgon, litar inte riktigt på min väckarklocka. Puss sov sött". Min mobil är jätteknasig och jag vill ju inte försova mig, men så hade jag inte mamma mobilnummer så jag skrev det jag hade för mig att det var. Sedan blev jag osäker och var ju tvungen att mamma skulle väcka mig så jag ringer, det var inte mamma som svarade, hehe. Så var det ingen täckning så hörde inget så jag la på.

I morgon vaknar jag av att min mobil ringer halv nio, då är det denhär personen jag råkat skicka sms:et till. Blev väldigt paff när han säger "ja, du skrev mamma, men jag tänkte att jag ändå kunde ringa". Hur gulligt är inte det? Fakitkst. Jag och Sara pratade om att alla bör vara snälla mot andra och detta gjorde mig jätteglad att han faktiskt väckte mig och brydde sig.

Sedan vad jag i allafall ute med Anna, supermysigt :] Juste... gått ner 2 kg till nu. Bara 6 kg kvar till min studentvikt om 1 år, så det är chill chill chill chill om man säger såååå

 


23 juni sommarlov 2010

Vakade vid 11 tiden av att min bror stormar in i rummet, internet har kommit! Så han satt och fixa med det, självklart firade jag med att sätta mig vid internet på momangen. Har suttit på mobilt i någon vecka och för några dagar sedan slutade det fungera så internet var väldigt behövligt.

Jag gick ner och käkade flingor som vanligt och sedan stack jag upp och började ladda musik har inte haft internet ju så det fick bli idag. Satt i någon timme och fixade med ipoden, en 24 timmars lång resa kräver bra musik, godis och tidningar eller vad säger ni?

Sedan fick jag massage av mamma då jag sov konsigt och var stel, kan vara för att jag sover med öppet fönster. Sedan vid 3 tiden började jag städa huset, städade i 4 timmar med någon liten paus för cola zero och persikor, mums! Vid 7 tiden käkade vi, det blev kotlett, potatissallad och god sallad.

Efter middagen satte jag mig vid datorn, visst blir man nörd på sommaren? Sen vid 9 tiden kom Sara hit, då gick vi ut och gick. Gick milen med en genväg för att hinna med solnedgången som vi missade. Sedan gick vi hem till mig för att dricka te. Mysigt.

Sedan fixade jag lite på mitt rum och kollade the butterfly effect 2. goodnight







Fler bilder kommer i morgon om jag hinner lägga upp. Exakt 30 timmar och 7 minuter tills jag åker hemmifrån - längtar!

Angående länkar!

Woopsi. När jag gjort om designen någon gång tror jag har jag failat och gjort att jag inte kan länka. Men när "forbidden" eller liknanade dyker upp när du klicka på en länk tar du bort http://cajsafelicia.blogg.se/40814/entries/article/new/ och där har du adressen efter det, haha. Sorry dudes.

#24






/hayky

Hittade hennes blogg genom we♥it och gick in på bloggen. Hon skriver ingenting utan lägger bara upp bilder. Dessutom tar hon inte bilderna själv utan från andra bloggar. Vissa bilder känner man igen och vissa känner man inte igen, bland annat lisaplaces bilder finns med. Som en topp blogg med bara det bästa utan text, d.v.s. man får heller inte reda på från vilken blogg bilderna kommer ifrån.

OBS! Om länken inte funkar är fullständiga adressen hayky.tumblr.com ♥

jobb

Tjenixen! Har jobbat i några timmar nu, gött! Jag har tjänat ihop ca 1000 kronor nu dessa dagarna så det är skönt att ha med till usa. Snart ska jag ut och gå med Sara, min lilla walk'n'talk partner :]


Dethär armbandet ska jag leta efter i usa, har varit slutsålt i sverige hur länge som helst.

Perfektion


/hayky.tumblr.com

Det är bland de finaste "händer" jag sett i hela mitt liv. För det första var det gula naggellacken jäkligt fräckt, har aldrig sett något liknanade. Har sett massor turkost (as coolt!), mintgrönt, lila, svart m.m. just nu men inget gult men fyfan vad snyggt det var!

Sedan var ringarna att döda för, jag verkligen älskar stora ringar som går över knogarna (obs, finns på cocoo.com).

Sist men störst är tatueringen, jag har velat ha en tatuering där hur länge som helst. Jag och Emma har ritat sådana på varandra nu de senaste månaderna och lådsas haft likadan tatuering. Perfektion.

onsdag

Det är onsdag idag och 2 dagar kvar till usa. Mitt liv kretsar just nu endast kring usa och mina fantastiska betyg. I morse när jag vaknade fick vi internet, mamma och peppe hade varit och hämtat ut det på posten, dock funkar inte trådlösa så sitter med liten kabel men det är skit samma eftersom jag åker om 2 dagar dessutom ska datorn in på lagning innan vi åker, vilket betyder att jag måste lämna in den senast i morgon, wiho!

Har fixat med musik, kommer ju flyga i typ 20 timmar och då är det gött med lite musik, dock håller inte min ipod så länge, men vad gör det om 100 år? Nu ska jag ta och försöka få bort krampen i nacken och sedan ska jag städa huset idag, håller fortfarande på att tjäna pengar till usa, fattiglapp.

Hm news


/hm.com

Tycker om skorna och halsband nummer 1 men annars tycker jag det var ganska tråkiga kläder som kom in till hm i veckan. Dock gillar jag färgerna, jordnär ♥

fyi.

22 juni sommarlov 2010

För 365 dagar sedan gjorde jag detta:
Jag och mamma gick upp klockan nio, vi ville vara i stan när de öppnade eftersom jag hade kollat in lite kläder från bland annat store och Zebra. Vi stack tills tan och in i affärena. Jag köpte 1 vi tröja, 1 par leggins, 1 par vita shorts, 1 tunika, 1 klänning och 1 blus. Bilder kommer kanske upp någon gång.

Sedan beställde vi nr 24. kycklingspätt med jordnötssås med Big Buddha. Super gått och sedan solade jag.

På kvällen stack jag och min mormor och tittade på Män som hatar kvinnor tillsammans. Jag har reda sett den 1 gång, men morfar ville inte kolla på den med mormor så jag ställde glatt upp!


365 dagar senare gör jag dethär:
Vaknade vid 10 tiden och satte mig vid datorn som vanligt. Alla dagar börjar se likadana ut så man kommer knappt ihåg vad man gjort. Jag åt frukost och sedan började jag städa källaren. Jobbade i 1 ½ timme och sedan käkade jag lunch. Sedan solade jag en liten stund vid 2 tiden och sedan fortsatte jag en halvtimme nere i källaren och städade klart det sista.

När jag städat klart stack jag och mamma ner till stan, hade några ärenden jag var tvungen att fixa, bland annat köpa lite linnen till usa, frysa gymkortet vilket förövrigt inte avändts alls mycket i sommar och vår - ändring på det! Först stack jag och kollade rean på cirkus sedan stack jag runt i massor med syaffärer för att leta efter ett grönt garn till mammas odd molly tröja, den klassiska, som gått sönder. Sedan stack jag inom hm och gina och sedan till mamma hos frisören. När mamma var klar stack vi inom cirkus och jag köpte en hunky dory tunika/klänning, bilder kommer senare!

Efter stan stack vi till mammas jobb och jag började skriva ut massor med karter på affärer i new york. Sedan satt jag i massagestol x antal timmar på mammas jobb medans han beställde hotell, hyrde bilar o.s.v. inför resan på fredag. Sedan stack vi hem och käkade lax till middag och jag började packa igen.

Städade även undan mitt rum för att i morgon enkelt damsuga över det och fixa det sista innan resan. Nu ligger jag i sägen trött och funderar på att lägga mig!

Blev ingen powerwalk idag, alldeles för mycket att stå i :)

Lyckorus!

Min lyckobarometer står på max just nu, fick kommentaren "jag har aldrig sett dig såhär glad!" två gånger av mamma. Idag fick jag mina betyg och jag fruktade engelska b betyget. Mitt mål är att inte få ett enda betyg under vg. Fick G på nationella i engelska b och därmed blev jag väldigt nervös inför mitt betyg. Idag fick jag betyget och det vart ett vg, så håller fortfarande mitt mål med endast vg vilket är extremt skönt! En väldig lättnad och en kick-ass kickoff till usa. Jag har oroat mig över detta betyg i dagar och dessutom över historiabetyget att jag skulle få vg där men jag fick mvg i historia och vg i engelska som sagt. Sammanlagt fick jag ett vg och resten mvg kanske 7 st?

Nu ska jag fira med att INTE powerwalka eller träna, första dagen på en vecka, BRA CAJSA! Ingen kan ta min lycka ifrån mig just nu. over and out.



21 juni sommarlov 2010

Vaknade vid 11 tiden, skönt att sova ut då jag vanligtvis vaknar vid 9 tiden oavsett när jag går och lägger mig. På sommarlovet blir det ofta att man lägger sig vid 2 tiden och jobbigt att inte kunna sova ut då man ska  sova ut. Jag åt frukost, flingor, mumsigt. Sedan satt jag och skrev. Vid 1 tiden började jag packa lite och städa lite mitt rum och hjälpte mamma lite med trädgården. Sedan stack vi iväg och hämtade min jumpsuit som förövrigt satt bra på men ser ut som en fånge i den.

Ansiktsmassagen var skönt förutom att när hon skulle tömma porerna satt "smutset" så lång in så hon fick ta något vasst och ta ut det med, gjorde ont. Men nu är jag i allafall fräsch till usa. Sedan kom mamma och hämtade mig och då gjorde jag i ordning till mormor och morfar kom. Vi käkade persikor och snackade ute i solen. Sedan käkade vi mat, kotlett med potatis och så sedan stack jag ut och gick. Sedan hämtade jag upp sara på vägen och vi gick samma runda som igår. Sedan stack vi hem till mig och gjorde te som igår as well, favorit i repris. Sedan kollade vi klart the butterfly effect, riktigt bra film! Måste se 2:an och 3:an också. Sedan kollade jag bloggar och så innan jag gick och la mig.

Spetshandskar


/kappahal.com - både armbandet för 89 kr och spetshandskarna för 89 kronor dem också tror jag

Hittade ett par snygga spetshandskar på kappahal här om dagen, är verkligen suger på att köpa ett par. Det är riktigt snygg till en skinnjacka och ett nitarmband (som på bilden ovan) fast egenligen hade jag velat ha det från jc för 99 kr som fanns i våras men som såldes slut på momangen (bild 1 och 2 från vänster nedan).

Armbandet från Kappahal kostar 89 kronor och liknar armbandet från Gina Tricot (tredje bilden från vänster). Dock kostar armbandet från gina 150 kr.

Jc.se, jc.se, ginatricot.com




When I get older I'll be stronger

Nu ska jag städa rummet och vet ni vad som väntar sen... ansiktsmassage. Bland det bästa som finns!


saknar fina emma! ses om 1 månad :D

20 juni sommarlov 2010

Vaknade upp vid halv 9 tiden och åt frukost, frallor från igår, supergoda! Sedan kollade jag film, bloggar och allmänt satt vid datorn. Kollade på en sjukt knäpp film (vafan michelle? haha) european gigolo, fast den var ganska kul, skrattade jättemycket. Sedan bakade jag, snäll som jag är, scones till peppe som inte kan göra någoting. Så satt vi och käkade scones. Sedan började jag half packa och planera, det har jag nog sammanlagt gjort i 1 dag nu bara för att jag är så förväntansfull! Jag kollade även på Catch and release och bokade och fixade inför usa. Sedan vid 8 tiden stack jag ut och gick 4 km och sedan stack jag hem till Sara för att hämta henne. Då gick vi strandpromenaden till Laröd och kollade på solnedgången och pratade om att världen hade varit bättre om alla gav komplimanger, visst blir man glad av det?

Sedan stack vi hem till mig och kom till mig vid halv 11 tiden, då hade jag varit ute och gått i 2 timmar, Cajsa-hurtig. Vi åt scones och drack te, jättemysigt. Sedan stack Sara hem, hon skulle jobba dagen efter. Jag började kolla Catch and release igen och satte mig vid datorn. Morgondagen kommer dock bli fullsmäckad med saker att fylla sommarlovsdagboken med och resterande veckor i Usa. Har varit vagt med händerlser senaste dagarna.

Hm

Fick reda på att jumpsuiten jag beställt från hm kommit och jag blev glaad! Var rädd att dem antingen inte skulle skicka den eftersom det var en massa strul med allt eller att den inte skulle komma innan usa, åker jag om 4 dagar. Men igår kom den och den kommer vara grym till skinnjacka och svarta låga converse (måste köpa i usa!).

I morgon ska jag även på ansiktsbehandling jag fick av älskade mamma, hon är bäst på att ge små presenter hela dagen som gör en så glad! Fick en väska av henne från hm här om dagen. älskar dig mamma ♥

Måste även leta reda på mina fornarina jeans jag är av med, buuuu :[ Och min älskade blus från hm, vit, enkel superfin. Jag HATAR att bli av med saker, gör mig ledsen.


/allsaints.com
Extremt fina kläder a la cajsa stil från allsaints. Kommer spendera många hundralappar där. Priset motsvarar en blandning av Zara och Hunky dory. De finare koftorna kostar runt 600-1000 kr men är i fint material, det gillar :] Kofta nr 2 och 3 kommer jag leta flitig efter i usa och sko nr 1.



update

Sedan 10 tiden har jag varit ute och gått och har värk i mina ben nu. Haft en supermysig kväll tillsammans med Sara. Gick en lång runda med solnedgången och sedan gick vi hem till mig och åt scones och drack te. Nu ska jag ta en dusch och sedan kolla film. I morgon har jag massor med ärenden som måste uträttas, I keep u updated.


Packar



Börjat packa och här är liiite av min packning. Har så mycket smycken jag använder så satt och kände vilka som var tyngst, de fick inte följa med, haha. Med mig har jag i allafall (underst till vänster) nitarmband lindex, dragkedjearmband lindex, marc by marc jacobs armband, nitarmband (5-pack hm divided), silverarmband tiamo (oxxo wannabee) och till höger delar av 5-pack nitarmbanden, turkosa armbandet är jättegammalt och korsarmbandet har jag gjort själv (syns inte). Mina rayband och nithårklämman förljer också med, "nithårklämman" kommer från lindex as well.

Fransböjare primark, mascara maybeline, dipliner hm, mintgrönt naggellack viva la diva, depend nr 115, 200, 198 (de två sista från sommarkollektionen), spegel från primark.
fyi.

Juicy


Forever21.com

Jag håller på att tagga inför resan genom att vara inne på hemsidor som ex. forever21, victorias secret, abercrombie&fitch, all saints m.m. Dock har jag inte sparat tillräcklig mycket pengar, buuu. Men det gör inget, det är ganska billigt i usa får jag hoppas i allafall, haha.

5 dagar!

Om 5 ynka dagar reser jag och resefebern har redan börjat komma. Antagligen för att det faktiskt är till USA jag reser och aldrig flygit mer än 3,5 timmar i sträck (till kreta för något år sedan). Har redan börjat fixa med kläder, kameror, laddare hit och dit och dylikt. Jag är så spänd inför denhär resan och jag tror den kommer toppa mina förväntningar! Haha.



nu ska jag fortsätta överföra grejer till externa, ska ju lämna in datorn i veckan, så lika bra att ha gjort det nu så man inte stressar samma dag timmen innan man ska dra. Tar ju tid... T
jing

19 juni sommarlov 2010

Vaknade vid 10 tiden och stack ut med pappa och gick 1 mil. Pappa är arkitekt och visade därför mig runder i Helsingborg där jag aldrig varit och jag har ändå bott här i 18 år. Ganska coolt. Sedan stack vi till Hamilton och köpte frallor som vi alltid gör på lördagar. Kom hem vid 12 tiden och käkade frukost till 1. Sedan satte jag mig uppe hos peppe och kollade klart bad boys 2, fyfan vad rolig film, ännu en gång. Sedan satt jag vid datorn och gjorde ingenting till klockan halv 4 då jag kollade bröloppet. Jag tycker faktiskt det hör till allmänbildningen, eller är jag helt ute och cyklar? Fint var det i allafall, kanske lite för mycket, men mycket är nog grupptryck och inställningen. Sedan stack jag in till Michelle och käkade middag och kollade ännu mer brölopp. Sedan kollade vi prinsessan och groda, gud vad fin film? Ändå, även om det var tecknad och så.

Sedan drog jag och Michelle hem till mig och kollade på kameror och sånt till USA/Paris. Michelle åker till Paris 2 dagar efter att jag åker till USA. Nu håller jag på att föra över filer (hemlis, hehe) till externa för den nyfikne som ville veta.

18 juni sommarlov 2010

Vaknade exakt 10.04 av ett sms från Sara "Är typ död, kan vi ta det en annan gång?" Eller något i den stilen, vi skulle egentligen ut och spring men om Sara inte blev frisk skulle vi ut och gå.

Hade drömt en jätte konstig dröm att jag träffade en gammal kille jag känner så skulle vi käka godis (jag får ju inte käka godis nu, haha, snacka om att godissuget förföljer mig) så var jag där helt plötsligt med Ella och handlade godis. Skulle ta pengar från pappa för jag hade själv bara 20 kronor och det skulle räcka till bussen. Så när jag tänkte ta pengar av honom så sprang han iväg och sa "ha, du får inte av mig". Så hade tydligen mamma gett denhär pojken 60 kronor till oss för godiset (pojken finns inte i verkligheten, random). Så när vi stod i kassen är det helt plötslig Emma som står där med mig och handlar godis. Jag hade köpt lösgodis men sedan hittade jag mitt favoritgodis (ahlgrens salta bilar) för 9 kr! Jag blev helt till mig. Fick beslutsångest om jag skulle köpa lösgodis + bilar (då måste jag köpa marabou också) eller om jag skulle skita i bilarna eller lösgodiset. Under beslutsångesten fick jag sms:et.

Klädde på mig och väntade på att mamma skulle komma hem som lånade mina springskor. Vid halv 11 stack jag ut och sprang 4 km, var trött i benen eftersom jag har sprungit var dag nu i 3 dagar, WOW. Hahaha. Kom hem, käkade frukost och duschade. Sedan vid halv 12 tiden fick jag i uppdrag att städa köket vilket tog mig 5 ½ timme. Blev klart vid 6 tiden. Satte mig vid datorn och kollade bloggar och sånt jag inte gjort på ett dygn (abstinens). Sedan började jag fixa middag med pappsen. Förrät blev sparris med bacon och smält smör. Middag lax med romsås och potatis. Sedan satt jag vid datorn och sedan kolladej ag och peppe bad boys 2.

Bad boys 2

Visst jag är sämst när det gäller kvalitetsfilmer och gillar ytliga high school filmer som verkligen inte har någo kvalité. Igår kollade jag komedin bad boys 2, satt uppe lång in på natten med peppe och kunde inte sluta skratta, fyfan vad rolig film! Hahaha.

Hittade inte klipper på youtube men kolla filmen. Tänk på mig när poolen går sönder, hahahahahahahahahaha! Btw, filmen är egentligen as kass, fast skitrolig.

Pimp my header

Hade innan vanlig tråkig header där det stod "Cajsafelicia". Valde att lägga till mig nya favoritbudskap "Friends are hard to find, harder to lose and impossible to forget".

Bild 1 är från Londonresan förra hösten (2009) som kommer att förändra min framtid, I know it. Den gjorde att jag och Sara bestämde oss för att flytta till London efter studenten och den resan kommer att förändra mitt liv. Så indirekt förändrade Londonresan 2009 mitt liv as well. Dessutom betyder den resan oehört mycket för mig!

Bild nr 2 är från en "photoshoot" med Felice. Älskar att ta bilder och en av de bästa jag tagit.

Mellanrummet i e:et är upp till dig att fylla i, hehe.

Sista bildern är från ännu en underbar resa i Kroatien förra sommaren (2009) och även ett foto som är är väldigt nöjd med.

Så bilderna innehåller resor + foto. Något som betyder mycket för mig.

hello

Vädret här gör verkligen inte att man blir pepp inför usa, nej nej. Sunny California here I come.


Jag kommer sakna...

... att åka longboard med peppe
... att göra alla galna saker med peppe


Jag hatar...

... när man fick reda på att man fått lön + pengar man trodde man hade in på konto och använt upp dem. FUCK

17 juni sommarlov 2010

Vaknade vid 10-tiden och skrev i bloggen som vanligt. Sedan kollade jag runt på internet har blivit en "vakna-upp-på-sommarlovet-och-behöver-inte-gå-till-skolan" vana. Sedan städade jag peppes rum från 12-tiden till 2-tiden och blev ritkigt fint. Jag jobbar så mycket som möjligt hemma för att tjäna ihop några slantar till USA resan. Vid 2 tiden blev det fint väder en stund så jag och mamma la oss ute och solade. Sedan vid 4 tiden stack jag ut och sprang ca 6 km eller något, svårt att uppskatta dels för att jag inte springer i något varv som uppmätt sträcka och dels för att jag är sämst på att höfta. Sedan käkade vi hemma entrecot med bönor. Jag har ju som mål att komma i mina short vilket jag gör nu med en marginal faktiskt, wiho! Sedan träffade jag Sara, vi skulle åka longboard men peppes kompisar hade snott mit, buuu. Så vi stack ner till stranden och kollade på solnedgången, hur härligt som helst, snackade en massor och sedan drog vi upp till mig. Vi drack te och sedan kollade vi på The butterfly effect. Jag insåg inte fråns i går när vi kollat mer än halva att jag bara sett halva. Fick för mig att jag sett hela 2 gånger och allt faller på plats i slutet. Riktigt bra film!

Sedan skulle Sara dra så jag kollade klart filmen själv. Med peppes stora 40 skärm ca 1 m från mitt ansikte, snyggt.

10 000 minuter

Om 10 000 minuter sitter jag på ett plan med en film på ryggstöder framför och käkar ahlgrens salta bilar och marabou digestive. Om 11 000 minuter kommer jag att befinna mig i underbara San Franciso som jag redan älskar även om jag aldrig besökt staden, staten, landet, världsdelen. Emmas (min granne) familj flög igår för att träffa Emma i San Franciso och då började jag inse att snart är det min tur. Har besökt nästan alla länder i Europa då pappa vill jag ska besöka länderna inom Europa då jag själv bor i Europa.

Detta är alltså första gången jag besöker en annan världsdel, första gången jag flyger mer än 3,5 timmar (ca 6 gånger längre tid kommer jag att flyga om 1 vecka), första gången jag kommer bo i en amerikansk familj. Det finns mycket jag aldrig gjort innan som kommer göra denhär resan super och jag har läst mycket i min fotobok som ska hjälpa mig att ta grymma bilder.

Laddar upp med ett inlägg (läs: i cajsafelicia.blogg.se/pictures) med massor med bilder från förra resan i Kroatien sommaren 09.

Torsdag



Ikväll ska jag umgås med älskade Sara. Planerna är oklara, egentligen skulle vi grilla men undrar hur det blir med det... Vi skulle grilla nyttigt och jag gillar inte att grilla frukter, hum. Haha.

Fort. Jag tror vi har planer nu, haha. Longboard och sedan te. Dock kommer jag vara väldigt försiktig med longboarden då peppe bröt båda sina armar i förrgår på longboard och är så nära handikappad man kan bli, stackare.

lyssna...



Riverside

Detta är jag sämst på...

... när det gäller shopping:
Jag handlar ALDRIG taktiskt. Jag köper det jag tycker är snygg och aldrig det jag behöver. Jag köper aldrig bekväma plagg utan alltid de som är snygga = orkar aldrig använda dem, pallar inte "vill man vara fin får man lida pin". Jag handlar nästan aldrig jeans oavsett hur mycket jag än behöver det för det får mig att må dåligt, jag blir irriterad och det är jobbigt.



Ett roligt minne på jag angående shopping är när jag och Sara var i London förra året och shoppade en massor. På vägen hem under en av shoppingdagarna (inte samma dag som bilden ovanför, bilden ovanför var på söndagen då Graham guidade oss runt i London) hade jag så många kassar att jag inte kunde gå igenom automaterna på tunnelbanan och var skulle varit tvungen att gå igenom handikappautomaten. PINSAMT med ni anar inte hur mycket jag och Sara skrattade åt det.

Just nu skulle jag behöva jeans, hatt och ett par bra ballerinaskor. Tror ni jag kommer komma hem med något av det från USA? Dessutom behöver jag "tråkiga saker" så som lotion, nesessär, tandborste, deo och andra häslogrejer.

Något jag är riktigt bra på är att handla högklackade skor som är förstora, hala m.m. som jag inte kan använda.

Ville bara dela med mig av några av mina shopping egenskaper, hahahahaha.

USA planerna


Superfina sommarklänningar från asos (asos.com) som jag gärna hade beställt om det inte var så att jag skulle till USA. Det står 7 dagar kvar på bloggen, men egentligen är det 8. 8 dagar kvar till USA!

Klänningarna kostar runt 500-1500 kronor då det är lite "finare" klänningar på asos.

På tal om USA kanske jag ska berätta lite vad vi kommer göra. Vi flyger på midsommarafton (tyvärr åker inte hela familjen med, vissa stannar hemma). Vi mellanlandar i Georgia, Atlanta och flyger sedan vidare till San Franciso, California där Kjerstin hämtar oss, en familjevän. Där kommer vi stanna i ca 1 vecka efter det tar vi antingen Kjerstins bil eller hyr och kör Highway 1 genom kusten i california (tror det är en av världens finaste vägar, även om jag inte har varit där ännu).

Vi kommer åka till San Diego och några andra "små" städer. Annars kommer vi besöka Los Angeles i ca 4 dagar då vi kommer gå på Universal studio, gissa vem som tjatade sig till det? Vi kommer åka runder och självklart beskåda Hollywood skylten, walk of fame m.m. Sedan drar det in mot öknen och Las Vegas. Där ser jag mest framemot där är att besöka casinon och se miniatyrvärlden (frihetsgudinnan, eifeltornet m.m.).

Jag vet inte från var med vi flyger i allafall efter drygt 2 veckor till Boston där vi stannar i några dagar och sedan hyr vi bil och bilar genom new england och ner mot New York där vi stanna i 1 vecka. Detta kommer bli en av de bästa resorna jag någonsin kommer göra i hela mitt liv. Det kommer nog också bli den bästa födelsedagspresenten jag någonsin kommer få!

Nu ha jag lite jobb att göra för att ha råd att shoppa i "the u-s and a".

16 juni sommarlov 2010

Vaknade vid 9 tiden, kollade lite på datorn som vanligt när man har lov. Käkade frukost och vid 11-tiden drog jag ut och solade. Vid 3-tiden mötte jag upp Elly på stranden och solade där i ca 1h. Tror solen tog extremt mycket då för den kändes ingenting och brände mig i ansiktet :[ Sedan stack vi hem till mig och solade lite till (visste inte att jag hade bränt mig, haha). Sedna kollade vi kläder och sånt. Sedan la vi oss ute igen och jag somnade med ansiktet i solen. Vid 6 tiden var Elly tvungen att dra.

Jag satt och käkade mackor för att jag skulle dra ut och springa. Gick inte så bra då jag fick håll av mackorna så sprang bara 3 och gick resten. Sedan satt jag vid datorn (nerd) och käkade lasange. Sedan satt jag vid datorn till 10 tiden då jag och mamma kollade Dear John.

sol härliga sol

Jag har bokstavligt talat solat hela dagen, delvis tillsammans med Elly. Vi träffades nere i stan och solade lite och drog sedan hem till mig. Berätta mer sedan i sommardagboken. 8 dagar kvar till USA!!!!!

.





gamalt opublicerat inlägg från i söndags typ.

15 juni sommarlov 2010

Vaknade vid 9 tiden hemma hos Emma. Ville dock inte väcka Emma eftersom man inte fått så mycken sömn i och med skolan så låg och läste några gamla Elle. Vid 12 tiden vaknade Emma och då började vi laga världens brunch med pannkakor, glass, scones m.m. Vi åt i 1 h och jag var mätt hela dagen! Sedan packade vi lite åt emma, solade på hennes studsmatta, kollade lite på bloggar m.m. Sedan såg vi att betygen hade kommit, jag fick mvg i både info & franska. Väldigt lättande!

Sedan gjorde vi i ordning oss och gick till Sofie som skulle ha middag. Jag hjälpte till där medans Emma och Elin skulle träna innebandy. Sedan satte jag och Sofie oss i solen och snackade, käkade och drack. Sedan vid 7 tiden kom Evelina, Felice och Moa. Lite senare kom även Alya. Satt och åt och snackade. Vid 9 tiden kom Emma och Elin tillbaka och då satte vi oss och käkade. Det blev kycklingspätt med potatissallad. Supergott!

Vid 10 tiden rörde vi oss hem. Jag, Moa, Alya och Evelina tog tåget till Helsingborg och Eve och Jag bussen. Det var läskigt att gå genom skogen själv, haha. Sedan fick jag ju reda på att peppe hade skadat sig. Han kom hem nyss med plåster över hela kroppen och både armarna gipsade. Han ska vara sjukskriven till augusti och kommer inte kunna göra någoting. Dessutom visste de inte om han behöver opereras. Det kommer han få reda på i morgon då han skulle åka till sjukhus igen och någon specialist skulle kolla på hans båtbens fraktur. Hoppas han lär sig en läxa "peppe-pino".

nu ska jag sova i peppes säng då han måste sova där nere, hehe. Nä, inget att skämt om. Tur att han inte fick hjärnskakning eller så, bara något jack i pannan, armen, benet och så. Skrubbsår på magen och som sagt båtbensfraktur på ena armen och fraktur i fringret på andra. Tänker inte berätta mer nu :] u'll never know!

14 juni sommarlov 2010

Vaknade vid 11 tiden och gjorde i ordning mig för att hämta årsboken på Procivitas med Sara och Emma. Sedan lunchade vi tillsammans med Amelie. Efter lunchen gick vi en liten runda på stan och sedan inom biblioteket för att fixa med lite saker. Sedan satte vi oss i stadsparken och åt jordgubbar och drack cola, så gott!

Efter det cyklade jag hem och gjode mig i ordning för att sticka till Ä-holm. Var dock tvungen och duscha och så innan så kom vid 7-tiden. Vi satt i solen och pratade (jag, Amelie och Emma) medans Jacob lagade maten. Det blev Spagetti carbonara hur det nu stavas. Sedan gick vi på husvandring, jättefint hus. Sedan pratade vi och hade allmänt mysigt. Emma och jag stack hem vid 10 tiden och kollade satc, målade naglarna och så. Sedan somnade vi vid 1 tiden. Jättemysig dag!

13 juni sommarlov 2010

Vaknade upp ganska tidigt och började flytta på "sommarlovsdagboksinläggen" till blogg.se istället för devote.se eftersom jag bloggar här just nu och vill ha mina inlägg här. Vid 11 tiden käkade jag frukost fyi. Sedan väntade jag på att Sara skulle höra av sig, haha, så bytade om och gjorde vid mig och fotade även "dagens outfit" för ovanlighetens skull. Sedan mötte jag Sara och vi stack hem till mig. Vi kollade på lägenheter till London och insåg ganska snabbt att vi kommer gå minus i London och måste börja spara redan nu.

Sedan var det dags för mat. Till förrätt blev det jätteräkor med någon god topping, hehe. Sedan oxfilé idag igen. Sedan åkte jag tillsammans med peppe och Andreas ut till Laröd där vi träffade Rille, Johan, Musse, Stefan m.fl och åkte longboard. Vid 10 tiden stack jag hem till Sara och kollade film. Stack hem vid 12 tiden. :]

I will follow you into the dark

Kom nyss hem från middag hos Sofie vilket för övrigt var väldigt trevligt. Dock blev det inte riktigt lika trevligt när jag kom hem och fick höra att min bror åkt longboard, åkt ner för ett stup i mölle och nu ligger på akuten. Skulle egentligen dra dit upp men får inte tag på mamma som är där med honom. Usch :[


Jag och Peppe i röda hood, peppe längst bak...


Gullig rubrik va? jag har sovit över hos Emma, igår var jag i stan och sedan på middag. Ska på middag hos Sofie idag tillsammans med resten av tjejerna i klassen. Har varit hos Emma hela dagen. Berättar mer i morgon. Bilder kommer upp!
I morgon ska jag även träffa Elly, träffade henne igår på stan så bestämde vi att träffas i morgon. Jag fick dessutom 2 betyg idag, info & layout och franska steg 4. MVG i båda och det är bättre än förväntat! Trodde på vg i franska då min lärare "vill" sätta vg på mig. Eller det var i allafall vad jag trodde, haha. Nu är det bara att hoppas på det bästa i Engelska, har haft lite dåligt med undervisning. :]
Nu ska jag och Emma bege oss till Sofie. Som sagt... bilder kommer upp i morgon eller liknanade. Tjing ♥

Longboard

Har åkt longboard nu ikväll med peppe och hans kompisar. Vi åkte ner för sepentinvägen och fyfan vad härlig första sträckan är! Om ni youtubar longboard filmer där de åker i backa och har det allmänt gosigt förstår ni hur jag hade det. Vi körde bil/åkte longboard ner och sedan bil upp om och om igen i flera timmar. Peppe har börjat bli riktigt duktig och Andreas är GALEN! Bilder kommer upp i morgon efter lunchen jag ska ha med Emma och Sara i morgon. Hämtar även yearbook från Procivitas, älskar att vi har high school känsla på vår skola :]


Oakie är borta och jag saknar honom... :[


?2wear



Skor din sko, as gammla och as söndriga, leggings från gina, klänning (underklänning egentligen) från hm och tjockis från monki :]


Sommarlovsdagbok

Hahaha. Kryddat många inlägg. Nu ska jag käka frukost, hejdåååååå

12 juni sommarlov 2010

Vaknade vid 10 tiden och kunde inte förstå att det var sommarlov, trodde att det var helg. Hade min sköna sommarlovstanke jag har första dagen på sommarlovet vart sommarlov. Att jag bara har haft 1 dag på alla ca 90 sommarlovsdagar. Satt vi datorn och planerade lite. Sedan läste jag lite i fotoboken och åt frukost med familjen. Sedan solade jag en liten stund och sedan kollade jag film och satt inne på internet.

Vid 2 tiden stack jag och mamma och handlade. Vi stack även till torget och handlade massor med god frukt. När jag kom hem duschade jag och kollade film. Sedan skulle jag gå ut med Oakie och då kom Bengt och hämtade honom. Sedan fixade jag med bilder på dörren innan vi skulle käka. Oxfilé med potatis och sås. MUMS! Sedan städade jag rummet lite och kollade på Berlin calling. Fast fick ont i magen så la mig och sov istället.

11 juni sommarlov 2010

Vaknade med Alya, Emma, Rebecca och Felice. Vi hade åkt longboard dagen innan och gjort vid oss, målat naglarna, noppat ögonbryn o.s.v. Vi gjorde vid oss och åt jättegod frukost. Sedan tog vi bussen in till skolan så vi var där vid halv 10 så vi fick bra platser. Avslutningen var sorlig med ändå bra! Sedan samlades NVeleverna i Nobel och hade avslut. NV2A gav Micke ett spel med 101 laborationer, anders champange och en klocka med miniräknare på och till Linda ett spakit!

Efter avslutningen drog jag, Alya, Emma, Frida och Evelina till Bug Buddah och åt buffé. Supergott! Sedan drog vi till Café rasoir där Jakob och några andra satt. Vi hälsade och sedan stack jag och Emma in till stan för att hitta smycken till Annelie min student och Johanna hennes student. Inne på guldsmycke eller vad det nu heter hittade vi armband till dem vi köpte. Men vi gick ändå hela kullagatan för att se om vi hittade något ännu finare vilket vi gjorde inne på cirkus. Så vi drog och lämnade tillbaka de vi hade köpt i guld bla bla bla. Vi drog tillbaka till café rasoir. Då skulle Evelina dra till stan och jag följde med henne. Sedan drog vi till Billeplatsen där Campeon och ProCivitas elever skulle springa ut. Man såg hur alla rusade ner för trappan och sedan blev de jättefullt!

Emma, jag, Sara, Magdalena och Ellen drog till Café grand där vi satt på uteserveringen vid stortoget för att se när studenterna sprang ner för kärnantrappan och sedan skulle springa sina 7 varv runt maggnusstenbocksstatyn. Jag bjöd Emma på brownie (var skyldig henne pengar). Träffade Anna där. Sedan stack vi ner mot flaken och jag träffade mamma. Vi stack hem och jag somnade.

Väcktes av pappa vid halv 7 och vi drog till Oskar våran första student. Sedan till love och sedan drog jag till Annelie medans mamma och pappa drog till Caroline och Mika. Sedan stack vi tillsammans till Clara och Stella där vi stannade till halv 1. Då drog vi hem och då satt jag vid datorn ett tag innan jag somnade.

Det var min skolavslutning.

23 augusti sommarlov 2009

När vi vaknade käkade vi frukost och gav oss sedan iväg. Jag ville komma hem i tid då skolan började dagen efter.

Såhär skrev jag i bloggen: "I morgon börjar skolan igen. Blandade känslor. Jag vill helst umågs med mina kompis hela livet ut, utan en massa plugg. Kan tänka mig gå i skolan, men gärna utan plugget (efter skolan). Men det är som det är, man får helt enkelt göra det bästa av saken!

Dessutom väntar roliga saker. Så som London o.s.v.

I helgen var jag på släkträff, har dock ingen aning om vart vi var. Träffade Elsa, Linnea, Agnes, Signe, Samuel, Gittan och alla andra härliga släktingar. Vi bestämde även att de skulle komma till oss i mitten av november. Närmare sagt den 14:e, samma dag som Jimmy Shoe släpps på hm. JAG SKA HA ETT PAR!

Idag jobbade jag på HIF tillsammans med Disa. Måste kolla upp vilka löner jag fått och vilka jag inte fått. Irriterande att jag inte alltid får lönes. men så är det. Det var VÄLDIGT trevligt att träffa Disa, prata. Jag har saknat alla personer från mange och det verkligen kände jag när jag träffade Disa. Vi snackade ca 1 timme efter att vi hade slutat, verkligen skönt att kunna snacka av sig.

I morogn ska jag vara med michelle (michellemunke.blogg.se) för er som vill läsa hennes blogg. En av mina närmsta vänner. Trevligt.

Nu vet jag inte om ni behöver veta mer. I morgon börjar skolan, ikväll lägger jag upp 2 alt. outfits till i morgon."

 

Jag stod även länge och funderade vilka kläder jag skulle ha första dagen i skolan.


22 augusti sommarlov 2009

Lördag - idag åkte jag, mamma och pappa på släktträff, släkten på pappas sida. Jag somnade på vägen upp och väktes av att några av mina nästkusiner stod vid bilruta och snackade med mamma och pappa. Vi parkerade bilen och lastade in vår pakning i vårt rum. Sedan var det dags för tipspromenad, jag gick tillsammans med Elsa och det var frågor om släkten. Det var även föreläsning om släktingarna o.sv. Sedan gjorde vi vid oss och tog bilder med de olika släktträden. Jag kommer från Ernst släkt och det säger inte er ett piss. Sedan stack vi upp till ett hus där vi åt middag, det blev pannbiff. Det var gott. Mamma o Pappa hade innan tagit en fördrink med Karl-Johan min syssling. Sedan efter middagen stack vi ner och sov.

21 augusti sommarlov 2009

Sista dagen på jobbet, på dagiset med den jättetrevliga personalen och de underbara barnen. Det var skönt att ha jobbat tre veckor och jag fick nog det bästa sommarjobbet man kan få. Under lunchen åt vi hemma hos Sofia men vi sprang snabbt tillbaka till dagiset, Sofia bor nära dagiset. Där bjöd vi på 2 kladdkakor och 3 liter glass, allt tog slut. Jag och Sofie käkade också och all personal. Supergod kladdkaka och bra kombination.

20 augusti sommarlov 2009

Dagis gick helt ok idag och man förstod att det var näst sista dagen. Det var tråkigt, jag och Sofia planerade dock att baka kladdkaka till barnen med vanligglass för att "fira". Vet inte varför, man ville ju inte sluta. Men samtidigt ville man komma in i skolvanorna igen så det var ganska skönt att skolan snart skulle börja. När jag kom hem letade jag reda på vaniljglass som jag skulle ta med till dagis dagen efter.

19 augusti sommarlov 2009

Onsdag – vi gick till en cirkus som skulle vara i Laröd. PÅ vägen träffade de en gammal parktikant som red, så alla barn blev jätteglada och sprang fram till henne. Det var fint vädet och en rolig jobbdag. Käkade en av mina älsklingsrätter, lövbiff, mums!

Jag redigerade även massor med bilder jag hade varit ute och fotat. Dock tycker jag nu i efterhand att de blev förjävliga (kolla akrivet under augusti 2009)


18 augusti sommarlov 2009

Tisdag – ledig då personalen skulle på något möte. Jag satt och läste Breaking dawn och lärde mig hela bellas lullaby på Piano. Eftersom jag var ledig idag då de skulle på möte kunde jag sova över med Elin. Vi hade inte träffats på länge så det var jättekul och mysigt och behövligt att träffas.


17 augusti sommarlov 2009

Måndag – jobbade som vanligt men på kvällen åkte jag hem till Elin. Tog med mig filmer jag hade hyrt så vi låg i hennes säng och kollade film, vi käkdade popkorn och sånt också. Sedan sov jag även det, sov i hennes bäddmadrass.


16 augusti sommarlov 2009

Söndag – Bloggade om de sista kläderna jag köpte i sommar. Bland annat en vit klänning från Lita i Ängeholm och min odd molly kofta. Koftan har jag använt så himla mycket, så ett jättebra köp som jag inte ångrar för en sekund. Spelade även in Bellas lullaby och la upp till youtube 4 u information. Tog även massor med profilbilder varav en blev min profil picture på facebook. Även det 4 u information.


15 augusti sommarlov 2009

Lördag – Var på Rebeccas avskedsfest då hon ska åka till London ett år och plugga som utbytesstudent fast hos hennes släkt. Jag köpte massor med lakrisnappar då det var hennes favoritgodis och inte finns i London. På festen var jag med Michelle men träffade andra Sandra, Sofia m.fl. Men eftersom det var 93:a-fest kände jag ingen lust att dansa med dem och sånt. Träffade Darrell som ringde Zowie som jag inte träffat på hur länge som helst, så vi gick ut och gick. Pratade en massa, jättemsyigt. När vi kom tillbaka hade festen spårat ut och alla var på gatan.


14 augusti sommarlov 2009

Jobb som vanligt.

13 augusti sommarlov 2009

Jobb på rosengårdens förskola som vanligt. Gick bra och man insåg att man kommer sakna förskolan mer och mer.

12 augusti sommarlov 2009

Onsdag – jobbade på som vanligt på dagiset och har jobbat halva tiden. Men börjar komma in i vanan, man börjar tycka om barnen o.s.v. Jättemysig förskola, kommer sakna den.


11 augusti sommarlov 2009

Tisdag – förskolan idag gick helt ok, men var ganska jobbig. Jag bloggade om stockholmsshoppingen och hittade mina älskade chapnlle skor för 599 istället för 1200 kronor som enligt mig är ödet.


10 augusti sommarlov 2009

Måndag- dagis gick bra idag. Det kom fler barn idag än förra veckan då fler föräldrar har börjat jobba. Lite roligare då det blir mer att göra än att bara sitta och titta på barnen när de leker. Ikväll ska jag se på film tillsammans med Sara. Vi har hyrt 3 filmer som vi ser under 1 vecka för 120 kronor. Då blir det mysiga kvällar.


9 augusti sommarlov 2009

Söndag

Vaknade vid 11 tiden. Sara skulle hem för hon och hennes mamma skulle åka och bada utanför Båstad. Jag åt frukost och kollade på my sweet 16 (uk). Riktigt bortskämda. Visst hade man velat var EXTREMT bortskämd, men hur klarar ju inte av något själv? Du lär dig inget! (Min åsikt).

Sedan stack jag och pappa och spelade tennis. Bollarna vi hade (hade inte kollat bollarna innan vi stack) var så dåliga att det inte var sant! De var så mjuka att man nästan kunde pressa ihop dem och det var grus i dem!!!

Sedan sprang jag 2 km eftersom det inte blev mycket till tennis på grund av bollarna. Sedan gjorde jag vid mig och stack till Disa. Vi skulle jobba tillsammans på HIF. Det gjorde vi.

Sedan stack jag hem, satt vi datorn och chillade tills det var mat. Käkade entrecot (?) med bearnesås (???). inte lätt att stava maträtter inte, haha!
Sedan skulle vi kolla på Casanova som gick (går) på kanal 4 kl 20.00. Med Heath Ledgers och Sienna Miller. Gillade dock inte filmen så jag satte mig här!

Nu ska jag snabbt bara kolla in Gojanes hemsidan, kanske någon annan också. Sedan kanske läsa lite twilight innan jag går och lägger mig. Ska upp klockan 8 i morgon, jobbar igen.

8 augusti sommarlov 2009

Lördag.

Vaknade vid 11-tiden. Åt frukost och chillade lite. Vid 12 tiden stack jag till Sara och vi stack ner till Fria bad och solade och badade. Vid 2-3 tiden stack vi till Hamilton för att handla lunch, jag handlade cola, nektariner och naturgodis. Haha. Sedan stack jag hem vid 4-tiden och gick ut och gick tillsammans med Julia. Det var verkligen kul att träffa Julia igen, det var längesedan jag träffade julia ensam.

Jag kom hem vid 6 tiden. Då duschade jag och gjorde vid mig. Sedan åt jag middag tillsammans med gästerna vi hade. När jag hade ätit stack jag och Gustav hem till Sara och så stack vi till Hemmakväll och handlade godis. Jag handlade B&J, choklad fudge brownie, supergott, godis och så hyrde vi filmer.

Vi hyrde 3 filmer vi tyckte verkade bra och så kollade vi på Brud duellen, resten av filmerna skulle vi kolla på någon annan dag nästa vecka. När vi kollat på Brud duellen skrattade vi åt CHOKLAD... gjorde vid oss och satte på She's the man.


7 augusti sommarlov 2009

Fredag!

Jag upp vid 8 och åt frukost. Sedan cyklade jag till jobbet. Barnen gick ut och målade sommarteckningar och jag höll också på att göra hadnavtryck i olika färger. Och sådant när man viket ett a4-papper i mitten och lägger olika fäger och viker sedan trycker men ut färgen, skit coolt!

Sedan åt vi lunch och efter lunch gick vi ut och lekte på gården. Jag vilade och lyssnade lite på musik också. Sedan gick vi till en liten lekplats bredivd dagiset efter mellis då vi fick paj (fixade även det sista med mini-planschen).

När jag kom hem vid 4 somnade jag och vaknade vid 18 tiden. Jag käkade och sedan kom Annelie och vi gjorde vid oss. Sedan stack vi till grannen Gustaf på avskedsfest. Träffade massa kompisar, trevligt!

Först satt jag ute och snackade med kompisar, sedan satt jag inne och lekte lekar och sedan satt jag i köket och snackade med Märta och åt chips. Hoppade studsmatta och lite annat också, väldigt kul!

Sedan stack jag hem och sov. Väcktes dock klockan 3 på natten av telefonen...

6 augusti sommarlov 2009

Torsdag!

Jag försov mig till klockan 08.15 då mamma kom in i mitt rum och inte undrade om jag skulle till jobbet. Jag gjorde snabbt i ordning mig och stack 08.30 till jobbet.
På jobbet var vi 4 vuxna och 3 barn. Så vi gick till den stora lekplatsen och lekte med barnen. Jag gungade och lekte med lilla Theo. Sedan gick vi in och tvättade händerna, duktade innan lunchen. Efter lunchen läste jag bok i solen, Moncias sambo kom, vi lagade chokladbollar och fixade med bilder till en miniplansch.

Jag slutade vid 3 och stack hem. Vid 4 tiden stack jag och mamma ner till stan till banken för några ärenden. Sedan stack vi hem. Sedan läste jag och badade med pappa. Sedan stack jag och Sara och hyrde film och köpte godis. jättemysigt!!!

Jag och petter åt fisk.

5 augusti sommarlov 2009

ONSDAG!

Det vart fint väder idag så vi stack ner till stranden till Lunchen. Sedan åt vi lunch på dagiset och efter lunchen var vi ute i sandlådan och byggde ett slott. Jag fick sluta lite tidigare (ca 10 minuter) haha och hade cyklat till dagiset så jag var hemma vid 20 i 4. Jag gjorde vid mig och stack ner till mamma för att sola.

Sedan stack vi hem vid 5, jag läste min bok och sedan blev det mat. Efter maten fortsatte jag att läsa min bok. Städade mitt rum lite och läste lite till innan jag somna.

4 augusti sommarlov 2009

Tisdag

Det var dåligt väder när jag vaknade så jag tog bussen idag igen. Det hade kommit ännu 1 barn till dagis så nu va dem ca 20 st. Vi var inne och lekte tills det var samling, sedan gick vi ut och lekte. Jag och Sofia plockade massor med körsbär som vi skulle ha till pajen. Sedan köttade (haha) vi körsbären. Intärnt skämt...

Vi åt lunch, men jag hade glömt lunchen hemma (vilket jag sedan fick reda på att min pappa ätit upp!). Så Jag följde med Sofia hem för att äta lunch. Spagetti med ostsås, en favvis! Sedan gjorde vi pajen med körsbären, åt pajen och lekte utomhus.

Tvillingarna höll på att busa som vanligt. När jag slutade stack jag hem och vilade. Kollade internet, somnade lite och sedan kom Sara. Vi skulle ut och springa /styrka. Vi sprang 4 km och tränade styrka. Dock stukade Sara foten, så jag och mamma körde Sara hem. Sedan stack vi och handlade lite. Efter det duschade jag och stack till Sara. Hemma hos Sara planerade vi lite Londonresan. Kollade om det fanns billiga hotell o.s.v.

Sedan hämtade mamma mig och vi la oss där uppe!

3 augusti sommarlov 2009

Måndag - första dagen på jobbet.

Det är verkligen segt att mitt sommarlov är slut... slut. Eller i allafall när det gäller att slappa på morgonen till klockan 2 och inte göra någoting. Jag jobbar som förskollärare med fjuttiga 55 kr/h. Men jag funderar på att åka till Usa nästa år och träffa min kompis Emma, så vill man ha kul får man lida pin? Fin omvändning.

Jag kom till jobbet vid 9 tiden, tog bussen eftersom det regnade. När vi kom dit lekte vi lite med barnen. Åt lunch och sedan fick jag rast. Läste, nörd! Sedan gick jag ut och lekte ännu mer med barnen och plockade körsbär! Mums! Sedan åt vi "mellis" och sedan lekte vi lite och ordnade med papper. sedan slutade jag vid halv 4 och tog bussen hem.

NÄr jag kom hem läste jag lite men somnade sedan. Var helt slut! Sedan väcktes jag för att gå in till grannen och vara barnvakt. Sedan läste jag, käkade, läste.

SHIT! Jag har verkligen blivit en bokmal, nörd... kalla det var ni vill. Snart har jag läst 2000 sidor i sommar, nej jag HAR läst 2000 sidor om inte mer. Mestadels Twilight. Snart (om ca 200 sidor) har jag läst klart HELA twilight-sagan. Sorligt! Men samtidigt kan jag spendera tid på annat då. Man blir helt bunden till boken, helt fast!

2 augusti sommarlov 2009

Det var ganska fint väder på min namnsdag, haha. Jag är en tönt som verkligen håller koll på allting som har med att fira. Jag och mamma gick ner till stranden och stannade där ända till 4.

Jag läste bok, käkade glass, lyssnade på musik och solade. Dock fick jag inte så mykcet färg då solen ofta var täckt av lite lättare moln, eller att jag låg med boken i ansiktet. Haha!

Sedan stack vi hem och vi körde för att kolla vart mitt dagis jag ska jobba på ligger. Sedan stack vi och handlade. När vi kom hem gjorde vi mackor jag älskar! Sedan käkade jag glass och läste. Sedan gick jag ut och gick med Sara.

Walk n talk. Sedan gick vi hem till mig och drack varm choklad med grädde. Sedan läste jag lite innan jag gick och la mig.

1 augusti sommarlov 2009

Vaknade vid 11 tiden och fortsatte att läsa Eclipse, slutet är extremt bra. Vid 12 tiden kom Susanne och sa till mig att göra vid mig för att vi skulle ut och springa. Jag käkade frukost och stack in till Susanne vid halv 1. Vi tog en runda på ca 5,5-6 km. Jag var helt slut när vi kom hem!!! Antaligen för varmen, eller för att jag hade ätit frukost så nydligen eller för att jag ar nyvaken.. eller för att vi höll ett högt tempo helt enkelt!

Sedan stack jag med mamma ner till stranden för att sola vid 1 tiden. Jag läste ut twilight, åt räkmacka och lyssnade på musik. Sedan stack jag hem men var utelåst så jag satte mig och lyssnade på musik. Sedan kom mamma, jag gjorde vid mig och vi stack till väla för att handla bok 4 Break dawn... inkl lördagsgodis. Sedan stack vi hem och käkdae B&J och läste.

Sedan stack jag in till Michelle och umgicks med henne och Ina (hennes lillasyster). Sedan skulle dem käka, så jag hängde med dem. Sedan stack jag in till mig och käkade. Sedan stack jag in till Michelle igen och kollade på tv. Sedan stack jag, Michelle och Ina hem till mig. Jag vila medans Ina höll på med mina kläder och Michelle satt vi datorn. VÄLDIGT SOCIALA!

Sedan drog de hem och jag skrev dagboken!

30 juli sommarlov 2009

FREDAG!

Jag började med att dega i sängen, kolla film, internet och bok. Det underhöll mig till klockan 2 ungefär. Då stack jag in till Michelle jag egenteligen skulle vara med. Vi snacka om allt mellan helsingborgsfestvalen och killar. Eller man kanske ska säga HELSINBORGSFESTIVALEN INKLUDERAT KILLAR.

Sedan stack jag ut och sprang men det var för varmt så jag orkade inte med mycket. Sedan duschade jag mig och gjorde vid mig och stack och handlade med pappa. Vi hyrde Taken som jag inte såg var Taken fråns vi hade stuckit. Jag hade redan sett den så vi fick byta, jag valde Marley and me. Hahaha! Typiskt mig.

Efter middagen frågade jag sara om hon ville komma hem till mig och det ville hon. Det är något speciellt med sara och jag kan verkligen inte komma på vad. Hon känns som jag vet inte... en partner. Det där lät väldigt... homosexuellt, men som en inneboende eller något. Syster? Jag vet inte men jag känner verkligen att vi typ nästan är syskon, som om vi känner varandra fullständigt. Vi har samma drömmat och allt!

Vi snackar alltid om saker jag ALDRIG snackar med någon anna, exempelvis inredning! Vi kollade Marley and me. Sara stack vi 12-tiden. Då kom mamma upp och vi läste.

Jag läste Eclipse (Twilight uppföljare) och den var så bra att jag inte la ifrån mig boken fråns huvudhandlingen var över, klockan 3! Hahaha.

29 juli sommarlov 2009

ONSDAG - stan, pannkakor och hejdå.
Jag och mamma cyklade ner till stan vid 1 tiden eftersom vi inte hunnit det dagen innan. Vi kollade lite genom affärerna och jag stack till pärlgården för att köpa tillbehör till mitt och emmas bästisarmband. Sedan stack jag hem för att äta pannkakor med Axel och Emma. De kom hem till mig och vi lagade pannkakor med glass och grädde och snackade. Sedan följde jag med emma hem till henne för att hjälpa henne att packa vilket inte var jätte effektivt, men jag försöker i alla fall. Sedan stack jag och hem käkade lax (satte laxben i halsen vilket var väldigt obehagligt) sedan kom emma för att säga hejdå. Sedan gick jag upp och kollade Twlight och snackade med emma! Sedan vid halv 4 på natten vinkade jag hejdå till emma från mitt fönster. Det var sorligt. Kunde inte somna på över 1 timme, låg och tänkte på emmas resa. Vilket äventyr!

28 juli sommarlov 2009

TISDAG

Vaknade ganska tidigt för att hade varit uppe så sent hemma hos Emma. Jag skulle fixa emmas och mitt bästis armband och gick in till emma som packade. Stannade där tills jag och pappa bestämde oss för att spela tennis. Mamma och jag körde och handlade och skulle fixa med armbanden men hann inte. Vi stack istället till Tam tam och kollade på kläder, sedan ut till Citygross för att handla mat. Jag handlade lite snabb mat för att kunna spela tennis.

Sedan stack jag och pappa och spelade tennis. Kom hem till maten vilket var svensk makrill. Sedan stack jag och mamma och handlade Twilight som vi kollade på kvällen. Sedan kollade jag på extramaterialet och mös till en ljud-bok.

27 juli sommarlov 2009

MÅNDAG

Jag vaknade vid 11 tiden och åt frukost och började kolla History boys men det pratade ganska avancerad engelska och jag hade ingen svensk texning så jag pallade inte se den. Sedan börhade jag kolla på Eragon men den verkade inte heller bra så den sket jag också i att kolla på. Jag kände att jag var lite efter när det gällde dagboken (den jag skriver här på bloggen) så jag började istället ta igen och skrev ca 15 inlägg. Hahaha!

Sedan stack jag ut och sprang med The black ghosts, muse, erik hassle o.s.v. Härlig musik! Sedan stack jag in till Emma vid 6 tiden. Först vart det mingel sedan middag. Efter middagen blev det dans i tältet, jag spelade även till Piano med Adam. Vid 2 tiden började folk att dra. Då gick jag, Emma och hennes kusin in. Käkade chips, muuums!

Det var emma avskedsfest innan hon stack till Georgia i USA. Jag fattar fortfarande inte (3 dagar efter att hon åkt) att hon faktiskt har åkt. Har inte hunnit börja längta efter henne ännu! Hahaha. Bara lite, jag tänker jättemcyket på henne. Undrar hur hon har det (även om jag har pratat med henne).

Julia, Emma (som sak åka) och Jag

Jag och Emma liiite senare på kvällen.

Emma, Elin och Jag.

Adam, Ida och jag i bakgrunden.

Elin (som också ska till Usa snart :(...) och jag.

26 juli sommarlov 2009

SÖNDAG

Jag vaknade vid 11 tiden och började kolla Mission impossible 3 med Tom Cruise (?). Sedan började jag göra vid mig inför Fotbollen. Jag jobbar på hif som ni säker redan vet, just nu tillsammans med Disa. Men denhär gången tillsammans med Emma (det var sista gången innan hon stack till Usa). Sedan stack jag hem och kollade klart Mission Impossible 3 och började städa mitt rum. Vid 9 tiden börjde jag städa mitt rum och jag är inte klar (6 dagar senare). Hahaha! Men då menar jag med att verkligen städa. Sortera bland allt från kläder till kvitton. Och städat allt från smink till damråttor bakom tv:n. Och lagat kläder o.s.v.

25 juli sommarlov 2009

Helsingborgsfestivalens sista dag, lördag.

Jag och Emma hade dagen innan planerat att vi skulle se hur Helsingborgsfestivalen var på dagen. Med alla stånd o.s.v. Men när jag vaknade vid 11 tiden började jag med att baka en morotskaka mamma skulle ha till gästerna Charlie, Helena och Hans (Min syssling, hennes man och hennes son) på kvällen. Efter det stack jag och Emma ner tills tan vid 5 tiden för att kolla in stånden. Sedan vid 6 tiden stack vi hem till mig för att äta. Vi åt räkor.

Sedan gjorde vi vid oss upp på mitt rum och taggade inför sista dagen på festivalen. Vi ville egenteligen till peppes kompis som egenteligen skulle han något men sen blev inte det av så vi stack ner till stan.

Där träffade vi B. Sedan träffade vi D och L. Hahaha, Jag nämner inte namnen, jobbigt. Vi stack till öltälet och träffade Elin, Malin, Olivia och Ebba. Emma träffade S på salsagolvet och jag fick ett ragg. Haha!!!

Sedan sprang vi lite rundor... KOllade in alla åkattraktioner. På vägen hem träffade vi ebba och sedan Elin. Elin hängde med några killa (som jag förövrigt träffade här om dagen inne på t-store, PINSAMT). Hahaha... eftersom jag hade sagt till dem att de inte tyckte om oss... hahahaha!

Sedan stack vi hem och käkade chips!

24 juli sommarlov 2009

Fredag . Miss Li . Salmen Al Fakir .

När jag vaknade satte jag på Inside man som verkade väldigt bra. Åt frukost och fortsatte kolla på inside man. Vid två tiden började jag göra i ordning mig för att spela tennis med pappa. Jag stack till tennisen och var där vid 3. Men då blev det väldigt oväder, började blixa, åska och regna. Jag  vågade inte gå igenom skogen hem för att jag trodde jag skulle bli träffad av blixen, konstigt nog. Men efter ca en halvtimme sprang jag allt vad jag kunde genom skogen och hem. Där satt pappa och undrade vart jag hade tagit vägen. Jag duschade och gjorde vid mig medans jag kollade Winnig London med tvillingarna Olsen. Den var väll helt ok. Inte bra, men inte dåligt. Sedan stack jag och Emma ner till stan vid halv 7, för att se Miss Li halv 8. Vi hade planer på att kolla lite på festivalen men vi bestämde oss för att ha bra platser till Miss Li istället. Sedan efter miss Li som var helt ok stack vi hem till mig, Jag emma, elin, Carro, Emelie och Emma. Vi åt grillat (delvis stekt), med goda tillbehör! Sedan stack vi ner till stan vid 12 tiden för att kolla på Salem Al Fakir. Vi tog bussen från Rådmansgatan eftersom regnet hängde i luften. På vägen till stan träffade vi på några killar med kundvagn som vi kände. Jag och emma hade ju hittat en gammal kundvagn (som någon nu stulit) och skulle avnända på festivlen. Så vi blev lite avis. Vi stack till Salems konsert vilket var super!!! Jag fick verkligen upp ögonen för den killen! Hans band, engeri, låtar, lyric... allt var så bra! Sedan spranga jag och emma runt och höll på!
Vid 2 tiden skulle vi sticka hem. För kom världens snyggaste kille fram till oss och började snacka om vart man skulle dra ut i helsingborg och vi sa bakom där folk i vår ålder går. Och han frågade varför inte vidrog dit och vart vi skulle... sorligt nog var vi på väg hem. Vi skyllde på mellandag. Dir efter hittade vi en kundvagn och vi började springa och skrika som galningar. Den snyggingen måste trott vi var schizofrena! Ena sekunden skulle vi dra hem, andra sekunde verkade vi vara skitfulla och skrika och ha oss. Sedan när vi var där mamma skulle hämta oss mötte jag upp min storebror som var ganska rund om fötterna kan man säga!

23 juli sommarlov 2009

Torsdag - Barkaby, Disa.

Först efter att jag ätit frukost och mamma o peppe vaknat stack jag och pappa till barkaby för att kolla på outletten för att se om jag kunde hitta några jeans. Miss sixty hade fortfarande inga jeans (inte förra året heller). Jag gav upp hoppet men sedan hittade jag inne på Fornarnia ett par fina jeans som jag trivdes i!

Sedan stack vi hem och gjorde vi det sista och satte och i bilen för att sticka hem! Vi körde inom Tveta för att lämna nycklarna och sedan käkade vi på Mc dondalds vid 3-4 tiden.

Vi var hemma vid 9 tiden. Då stack jag snabbt hem om och bytade om innan jag stack till Disa. Där träffade jag emma, elin, elin b, iris och massa andra trevligt folk! Vid 12 tiden stack vi ner till festivalen då det slutade regna.

Där träffade jag en liverpool kille, käkade marrängswiss på mc dondals, kollade ett dåligt band, träffade kompisar och hängde.
Stack hem vid 2 tiden då vi hade hamnat vid seven elven med en spanjor som var hög eller något.,

Först gav han oss - vilket vi såklart inte tog emot - en vodkaflaska, sedan ville han dela en korv med 3 stycken. KOnstig kille... man... spanjor.

22 juli sommarlov 2009

Ondag - Stockholm.

Jag och pappa började dag i stockholm med att gå o stadshuset på en guidad tur. Lite långtråkigt men det var ganska intressant. Detta var vid 3, vid halvfyra slutade turen så jag och pappa gick och tog en glass. Sedan stack vi till Åhlens city där mamma och peppe var.

Vi höll på och fjanta oss som vi brukar göra. Sedan gick jag upp på dam avdelningen men hittade inget fint. De rear inte ut alls lika bra där som hos ex. Mathilde. Sedan stack jag och mamma inom Hm, Mc donalds där vi träffade pappa och peppe och sedan inom Zara. Efter det tog vi bilen och körde runder en stund innan vi stack hem. Peppe och pappa stack till golfbanan medans jag och mamma stack och handlade inför kvällen.

OBS. Dagen innan hade jag även köpt andra uppföljaren tilL Twilight, eclipse Ljudet av ditt hjärta.

På kvällen åt vi kotlett med kantarellsås. Extremt gott! Sedan såg jag och mamma en typisk tjej/high school film med Ashley Tisdale eller vad hon nu heter. Sedan läste jag...

21 juli sommarlov 2009

Tisdag - Stockholm

Vi stack in till stockholm vid 12 tiden efter att ha ätit en typisk stockholm frukost på sommaren. Vi gick vid stureplan och in mot nk. Jag stannade på mathilde och handlade en odd molly kofta och ett par odd molly strumpor och ett jättefint linne.

Det började regna så vi satte oss på Mc Donalds och käkade sedan fortsatte vi vidare. Vid 5 tiden hade vi hunnit med nk också. Då satte vi oss i bilden och körde hem. Peppe stack till golfbanan och jag, mamma och pappa stack och handlade.

På kvällen åt vi oxfilé med bearne (???) sås. Gott gott gott!!! Jag kollade på en film Aston Kutcher. Helt ok film, lite speciellt. Handlade om en tjej han mötte på flygplatsen som möttes helt random ibland som till slut blev tillsammans. Hoppas nu itne att jag avslöjade förmycket! Sedan satt jag vid sms och snackade.

20 juli sommarlov 2009

Måndag

Jag sov ganska länge, hade inte sovit så mycket på senaste tiden. Vid 11 tiden vaknade jag och packade de sista till Stockholm. Sedan gick jag ner och åt frukost och gjorde i ordning saker och klockan hann bli 2 innan vi stack iväg.
Vi stack inom mormor och morfar och sa hej och hämtade kvarglömda saker sedan sommarfesten. Sedan susade vi upp till Stockholm. När vi kom fram vart klockan ca 8 så vi gjorde köttfärspaj vilket är supergott! Sedan kollade jag film på emmas rum.

19 juli sommarlov 2009

Söndag - Sommarfest.

Jag och emma var ganska trötta eftersom vi somnade sent dagen innan och gjorde inte så mycket på morgonen. På eftermiddagen vid 3 tiden började vi göra vid oss inför sommarfesten på kvällen med släkten. Vid halv 5 tiden stack vi hem till mormor och morfar för att träffa kusinerna julia (emma) och hennes föräldrar, kusinen hanna och hennes föräldrar, mormor och morfar och min familj.

Vi åt gott, både förrätt, middag och efterrätt. Gott gott! Innan kaffet hade vi traditionella lekar och priser. Mormor och emma vann. Mormor vann biobiljett och emma vann prydnassaker.
Jag och morfar teamade, dock förlorade vi.


Jag, Kattis, Morfar, pappa, Hanna, Maria, Emma, Julia och Richard.

jag, hanna, emma, kattis, maria, (mamma i bakgrunden) och julia.

18 juli sommarlov 2009

Lördag - tennis och disa.

Jag och emma gick upp i tid eftersom vi skulle på tennis i båstad. Men tennis var senare än pappa sagt så vi kollade film. Sedan körde vi till båstad och kollade semifinalerna. Söderling mot Andreas (kan inte efternamnet) och Monaco mot spansken. Hahaha...

När vi kom hem stack vi inom Maxi och handlade lite inför kvällen. Stack hem och käkade, gjorde vi oss och stack till Disa. Vi umgicks med trevliga människor, gav disa godis och snackade en massa. På kvällen gick vi hem vid 3-4 tiden och snackade om saker jag och min kusin fick reda på  om varandra... som chokade oss!

Hahaha

17 juli sommarlov 2009

Torsdag . Kusin emma.
Jag vaknade vid 11 tiden av att min kusin Emma hade kommit. Jag var nyvaken och satte vi och kökade frukost på direkten. Sedan bestämde vi oss - eftersom det var fint väder - att sticka ner till stranden och ta vara på den lilla sol vi får trots allt.

Vid två tiden, då jag hade läst ut både min tidning jag köpte dagen innan och New moon på svenska, och bada två gånger stack vi hem för att göra vid oss och sticka till Hemköp för att handla lunch.

(Dagen innan ahde jag gjort baugett med kyckling, mozzarella och pesto). Idag blev det baugette, kyckling med ceasarsallad dressing, jättegott!

Sedan låg vi uppe och kollade på kläder på internet, en drog! Sedan stack vi ut och fotade lite, gick lite (ca 1 km, haha).


jag.

inte riktiga.

Sedan kollade vi blonde ambition med Jessica simpson.

16 juli sommarlov 2009

Innan Michelle hann vakna läste jag New moon, den är så grymt bra! Åh... jag hade ju inte tackat nej till att vara Edward. Men det är irriterande när allt blir så komplicerat!

När Michelle vaknade fick vi förs oss att sticka och handlade tidningar. Vi gick till hemköp, så vi köpte lunch också (kyckling, mozzarella och pesto). Jag handlade Bild extra, eller hänt bild... what ever, någon av de skvallertidningarna. Det kvittar nästan vilket du köper, det står samma bullshit i varenda tidning. Det är lite sorligt.

På kvällen fortsatte jag att läsa, jag kan säga er att på baksidan av boken står det "varning: vansinnigt beroendeframkallande". Jag håller med till 100½. Det är verkligen beroendeframkallande.

15 juli sommarlov 2009

Onsdag.

Jag softade på morgonen, som alla andra morgonar (stavas det så?). Sedan fram mot eftermiddagen va jag med Michelle och vid 8 tiden blev vi bjudna på middag hos Michelles kompis, min gamla klasskompis Sandra. Det var supermysigt.

Vi kollade på film (Fools gold), åt gott och var på gamla lekplatsen vilket väckte många gamla minnen. Dock har dem gjort om den totalt, synd.

Sedan hämtade mamma mig och michelle vid 12 tiden lyckligtvis, att gå hem hade inte varit så kul i mörkret. Michelle sov över hos mig.

14 juli sommarlov 2009

Jag hade ju köpt Twilight dagen innan... så gissa vad jag spenderade dagen med att göra?

Vädret var fint idag så jag bestämde mig för att fortsätta läsa New moon, när jag hörde din röst. Jag är helt inne i Twilightböckerna. Innan tänkte jag att jag skulle vänta och läsa dem tills jag hade sett filmerna. Men efter att en viss person hade avslöjat lite för mycket satte jag mig ner och började läsa böckerna. I'm stuck...

Det var även fint väder så jag låg ute och solade. Dock är det väldigt jobbigt att ligga ute och sola och läsa samtidigt. Nu låter jag väldigt bitter, men jag blir så svettig och yr eftersom det är vindstilla uppe hos oss... så jag kan inte koncenterar mig på boken.

Jag skulle egenteligen träffa michelle men hon kom inte för ens sent på kvällen.

13 juli sommarlov 2009

Måndag

Jag och mamma hade pratat om att sticka till Ängelholm, så idag gjorde vi det. Vi cyklade till Maria station där vi tog tåget till Ängeholm. Vi gick först till Lita vars rea började den dagen (det hade jag ingen aning om, och det är en av mina favoritaffärer, snacka om ödet!).

Sedan köpte jag New moon (När jag hörde din röst). Vi köpte även supergoda körsbär och åt på Graffiti. Bakad potatis. Sedan stack vi till pappas jobb och jag övningskörde hem. Jag körde till Maria station där vi hade våra cyklar och vi såg någon sorts brand. Det visade sig vara soptippen som brann...

Sedan kom MIchelle hem till mig på kvällen, vi kollade på film!

12 juli sommarlov 2009

Jag och Felice gjorde inget som vanligt på morgonen men vid 2 tiden stack felice och jag började göra vid mig inför jobbet klockan 5. Jag och Emma stack till jobbet och när jag kom hem fortsatte jag att nörda sims 3.

11 juli sommarlov 2009

Jag och Felice chillade lite, både var trötta. Sedan bestämde vi oss för att åka till väla. Dels för att jag ville kolla om din sko hade fått in skorna som jag dreglat över på en blogg - vilket de inte hade - och dels för att... vi ville helt enkelt. Sedan stack vi hem och åt middag sedan körde mamma oss ner till biografen i stan för att se the proposal, villket var en väldigt underhållande komedi. Rekomenderar den!

Sedan stack vi hem till oss och gjorde ingenting ingen! Fortsatte att kolla på morgan pålsson eftersom vi inte hade blivit klara dagen innan.

11 juli sommarlov 2009

Jag och Felice chillade lite, både var trötta. Sedan bestämde vi oss för att åka till väla. Dels för att jag ville kolla om din sko hade fått in skorna som jag dreglat över på en blogg - vilket de inte hade - och dels för att... vi ville helt enkelt. Sedan stack vi hem och åt middag sedan körde mamma oss ner till biografen i stan för att se the proposal, villket var en väldigt underhållande komedi. Rekomenderar den!

Sedan stack vi hem till oss och gjorde ingenting ingen! Fortsatte att kolla på morgan pålsson eftersom vi inte hade blivit klara dagen innan.

10 juli sommarlov 2009

Jag vaknade väldigt tidigt, kl 11 speciellt eftersom jag hade somnat så sent. Jag fick verkligen lust att sticka ut och springa så jag stack ut och sprang. När jag kom hem gjorde jag vid mig och stack ner till stan vid 4 tiden. Där träffade jag en kompis, Felice som jag inte hade träffat på länge.

Sedan stack vi till stan, jag för att ladda mobilen, kolla lite eftersom jag inte hade varit på stan på väldigt länge. Sedan hämtade min pappa mig för att köra oss (Marcus, Hannes, Felice och Jag). Vi var bjudna till Frida som hade poolparty. Dock tyckte jag att festen blev lite incest. Jag och Felice stack hem till mig och kollade film. Mårgan Pålsson.

9 juli sommarlov 2009

Idag slutade semestern. Dag att åka hem. Dags att lämna paradiset och återvända till… h-e-l-s-i-n-g-b-o-r-g.
Vi tänkte åka hela vägen hem och det gjorde vi. Vi åt lunch vid 3 tiden på en burger king. Det är så konstigt för det är väldigt många burger king och mc donalds och liknande som inte tar kort. Jag är helt idiotiskt. Sedan åkta vi vidare och till sist kom vi till Portgarden där vi skulle ta färjan till Röby (Danmark). Jag och Pappa åt Wienerschnitzel, så himla gott! Sedan köpte vi lite godis och satte oss bilen. Vi kom hem vid 3 tiden. Eftersom jag inte hade haft internet på nästan 3 veckor satte jag mig vid internet och kollade massa bloggar jag missat och facebook o.s.v. Sedan kunde jag inte somna eftersom det hade blivit ljust ute så jag satte mig och kollade på The Oh in Ohio med Mischa Barton och åt malteser. Muuuums! Jag somnade kanske vid 7 tiden på morgonen och sedan blev jag jetlagad ungefär, haha.

8 juli sommarlov 2009

Ons
Idag skulle vi åka till Venedig. Vi gick upp klockan 8, vilket var minst 2 timmar för tidigt för mig. Sedan tog vi båten som gick precis utanför hotellet till Venedig som gick till Markusplatsen. Där gick vi runt och kollade på venetianska masker och på alla fina byggnader. Sedan gick vi över till en ö och kollade runt. Vi åt även supergod foccasia, den var jättejätte god!

Sedan gick vi ett tag och blev väldigt trötta igen, antigen är vi otränade eller så vart det värmen. Jag antar en mix av det båda alternativen. Sedan närmade klockan sig 5, men innan dess skulle jag och mamma köpa några venetianska masker (typiskt Venedig). Jag köpte även 2 väskor och sedan var mina pengar slut….
När vi kom tillbaka till Chioggia vilade vi en stund på hotellet och gick sedan till en restaurant för att äta. Jag åt mixed pizza! Sedan på vägen hem höll jag på att fula mig så att mamma höll på att kissa på sig. Jag har nästan aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv. När vi kom hem fungerade vår air condition tack och lov!
Venedig var underbart och det togs underbara bilder. Ett inlägg med bara bilder från venedig kommer upp i cajsafelicia.blogg.se/pictures.

7 juli sommarlov 2009

Vi åkte tidigt tisdag morgon eftersom vi skulle åka en lång bit idag. Vi skulle till Chioggia som är en liten stad ca 1 timme med bil från Venedig. Det var svårt att hitta i Chioggia det lilla hotell som vi redan i förväg hade bokat. När vi väl kom dit kollade vi runder i staden och åt lite lunch, väldigt äcklig macka.
Efter att ha ätit mackor gick jag, mamma och pappa ut för att kolla runder i Chioggia. Petter var för trött för att följa med.
Sedan hyrde vi cyklar för att åka till stranden och bada. Det var röd flagga och väldiga undervattens strömmar. Lite läskigt, men kul! Det var även höga vågor, ca 1 meter. Det var kul att dyka in i vågorna. Sedan gick vi och åt på en ställe som hade fyllt med mygg, jag åt en väldigt äcklig köttbit (jag låter väldigt skeptiskt). Men jag är van vid att man steker köttbilen i smör istället för att steka den i olja som man gör i Italien. Sedan gick vi upp på hotellet, jag läste innan jag somnade.

Mitt i natten vaknade jag av att det var 100 grader i vårt hotellrum. Jag och min bror hade inte fått igång air condition så det var väldigt varmt. Jag trodde inte jag skulle somna om, dock gjorde jag det.

Jag och... ett lejon.

Chioggia kallas även "Lilla venedig" och det kan man förstå med alla kanaler och gondoler.





Den vita byggnaden (3:e från höger) var vårt hotell.

6 juli sommarlov 2009

Måndag
Vi gick upp och åt frukost och satte oss i bilen och körde rundor. När vi hade kört ett tag bestämde vi oss för att åka till Italien en liten sväng, till Trieste. Så vi åkte hem igen och packade lite annorlunda packning och tog med passen så körde vi mot Trieste. När vi väl kom dit – som förövrigt var första gången jag och min bror var i italien – gick vi runt och kollade efter ett lunchställe. Men alla restauranter hade siesta, konstigt nog. Men vi hittade en restaurant där man fick äta inne men inte ute under siesta vilket jag tycker lät väldigt konstigt. Jag kom ihåg den restauranten, hette Buffalo och hade en konstig historia om hur restauranten hade bildats. Jag åt i alla fall pizza med mozzarella och skinka. Sedan gick vi runder och kollade i affärer och fotade (innan min kameras batterier tog slut). Sedan vid 5 tiden gick vi tillbaka till bilen och att åka hem. Men vi körde först en liten runda i stan eftersom man inte kommer så långt när man går. Vi åkte upp på toppen av ett berg och fick en underbar utsikt över hela Trieste som förövrigt är en hamnstad.

När vi kom hem till Porec igen var vi trötta, både fysiskt och på Porec. Vi ville inte heller inte och äta i gamla stan utan käkade macka med pesto, mozzarella och kyckling som jag lagade. Vi stannade hemma och kollade på film, ingen var sugen på att åka in till gamla stan aka turistfällan. Jag och mamma kollade på It’s a boy girl thing.

Trieste.
(Min kamera dog som sagt så det blev inga bilder från Trieste).

5 juli sommarlov 2009

Söndag
Det var mulet idag så vi bestämde oss för att åka till Pula, som låg ca 1 h från Porec med bil. Där kollade vi den gamla amfiteatern och badade. Det var väldigt läskigt eftersom vi åkte förbi någon militär bas eller liknande, det stod skyltat vid någon väg att bilar inte fick köra förbi, så jag blev – som vanligt – väldigt rädd. Men till slut kom vi fram till en fin badstrand och en camping brevid. Efter att sola och bada i ca 2 timmar tog vi bilen in till pula igen. Dock orkade jag inte med peppes (min brors) tjat om hur efterbliven jag var, så jag satte mig på torget och läste och lyssnade på musik. Det var supermysigt.
När vi kom hem till Porec gjorde vi vid oss efter att ha varit och handlat i en lite mindre mataffär. Sedan tog vi bilen och körde in till stan igen för att äta. Vi åt på en mysig restaurant, jag åt spagetti, supergott! Sedan kollade vi lite till, men jag var så mätt att jag mest koncentrerade mig på matsmältnigen och att inte må illa än att kolla i affärerna. Sedan åkte vi hem och kollade film.

Peder, pappa och jag. Amfiteatern som byggdes innan Jesus föddes i bakgrunden!

Jag

Amfiteatern.

4 juli sommarlov 2009

Lördag
Vi åkte tidigt från Primosten för att båten skulle vara i hamn klockan 9. När vi kom till hamnen nära Split packade jag resten och gick och handlade kinderägg som nog kan representera seglingens godis. Jag vet inte hur många KILO kinderägg vi sammanlagt åt. Sedan gick jag och Nina och solade på klipporna vi hade solat innan vi fått båten veckan innan. Sedan vart det dags för oss att åka, jag tog en dusch i hamnen innan vi stack. Sa hejdå till kusinerna och satte vi motvilligt i bilen som nu skulle rulla iväg till Porec som ligger längre upp. Jag kan säga så mycket som att jag prioriterar Dalmatien, det är inte alls lika mycket turister där.
Vi kom dit på eftermiddagen och bytte om till badkläder och åkte ner till vattnet för att svalka oss och sola. Det blev inte många minuter på den stranden. Vi var ganska deppiga efter at lämna båten och kusinerna. Segling klår allt! Sedan åkte vi hem, jag gjorde mat och sedan gick vi ner i den gamla staden. Jag kan säga att där var en turistfälla! Det var kopior så det skrek om det, i varje affär och fullt med människor. Jag hittade mycket fint, men köpte inget. Jag hade fortfarande dåligt samvete för Petters ipod jag tappade i havet. Sedan stack vi hem och jag och mamma kollade på film, the front line.

Peder på stället vi stannade och badade vid. Det var dock coolt, för stenen ni ser på bilden gick ut i vattnet och gjorde små pytteöar och små broar till alla öar, och i vattnet små lådsas poolar med trapper ner. Jag skulle fotat det, det var coolt.

Bakom människorna ser ni en liten del av den gamla staden.


3 juli sommarlov 2009

Fredag
Sista dagen åkte vi från den lilla byn när primosten in till primosten. Jag fick prova på att segla och denhär dagen fick vi inder ca 2 timmar den bästa segligen på hela veckan. Det var mycket vind o.s.v. Det var underbart att sitta på båten och vila/sola. När vi kom till primosten åkte jag, nina och torbjörn in till land för att kolla läget plus handla lite. . Vi handlade bönor och glass sedan åkte vi tillbaka till båten och åt bönorna och badade. Sedan spelade vi barnen lite kort på båten och gjorde sedan vid oss för att åka in. Vi separerades, så vi barn gick och kollade lite på stånden. Sedan stack vi in till gamla stan för att kolla lite där. Där mötte vi upp föräldrarna och gick längst upp på ön för att äta på en restaurant. Där vart det underbar utsikt. Jag ät oxfilé med pommes, grymt gott! Sedan gick vi barnen och kollade på lite uteställen men det var i princip helt dött så efter at ha tagit varsin drink stack vi och handlade chips och satte oss på båten och spelade kort.
Sedan gick jag och Nina ner och la oss och snackade flera timmar, tjejsnack om digitalbögar o.s.v.



Gamla staden är lite en utbukt och längst upp (vid spetsen) satt vi på en supergod restaurant. Primosten DAGTID.

Primosten NATTID.





2 juli sommarlov 2009

Vi la oss en bit från där vi hade snorklat dagen innan och fortsatte med snorklandet. Det var mycket mer fiskar här än där vi hade varit dagen innan. Det var coolt men lite läskigt, jag är rädd att fiskarna ska suga på en, läskigt. Sedan berättade kusin Nils och Peder att det hade hittat en björn på en liten ö, eller en ko. Jag och Nina fick för oss att ro in med gummibåten, men vi hittade ingen ko... det hade ju lurat oss...

Så vi fortsatte roa oss med att ro med gummibåten. Sedan stack vi och använde MOTORN i gummibåten och körde omkring.

Sedan stack vi till en liten stad några mil norr om Primosten, riktning mot Split. Där la vi oss och jag, peppe och Torbjörn hoppade i vattnet, eftersom vi låg på boj var det inte lika dåligt vatten som i hamnen, men det smakade fortfarande bensin. Pappa hade fått ryggskott så jag, Nils & nils pappa Torbjörn stack in till stan för att beställa Pizza- take away till mamma o pappa. Sedan stack jag, nils, peder, nina och deras mamma in till torbjörn för att äta mat. Men gummibåten. Dock fibblade peder med gummibåten så den fastnade och vi var några att välta båten. Jag -the only one- blev dygnsur och vi fick köra tillbaka till båten och byta om. Sedan käkade vi, köpta chips och satte oss på båten och spelade kort.
Mysigt. 


Ganska fin utsikt från båten!

Underbaaaaaaaaaaaaaaaaaart!

1 juli sommarlov 2009

Tisdag

Hela dagen tänkte jag på hur snabbt veckan kommer att gå (och den gick super snabbt, olyckligvis). Helt plötsligt vart det lördag igen och vi var tvugna att lämna tillbaka båten. I allafall åkte vi till Solta denhär dagen. Men först åkta vi från det fina vädret till moln. Men efter att ha åkta en bit blev det fint väder igen och jag och peppe satt på den lilla jollen bakom båten och solade. Fyfan vad solen tog där. Det var extreamt skönt och halva kroppen låg på gummibåten och andra delen i vattnet. Det svalkade skönt medans vi for fram genom vattnet. Sedan stannade vi vid en viadukt och badade och kollade fiskarna i vattnet. Vi var här förra gången vi seglade också, så vi gjorden en favorit i repris. När vi hade badat bestämt vi oss för att lägga till i en hamn vi solta.

När vi kom i land gick jag och Niklas och kollade på alla resturanger och bestämde oss för den finaste för den såg godast ut. Och så gott som vi åt på den resutragen och jag aldrig ätit (förutom 1 gång när jag var i London tillsammans med familjen och min brors dåvarande flickvän. Vi var hemma hos Ellas bror och åt rostbiff med potatisgratäng, det var det godaste jag någonsin ätit).

Sedan spelade vi kort. Som alltid. och åt Kinderägg. haha


Denhär bilden är tagen på bryggan på solta. Jag tyckte den var så söt, för kolla pojken som tittar fram, är han nyfiken eller vad? :p


30 juni sommarlov 2009

Tisdag - Starigrad

"Tisdagen åkte vi ut till en insjö för att sola och bada, idag var första dagen som erbjöd sol, förutom eftermiddagen förgående dag. Olyckligtvis tappade jag min brors Ipod video som jag störde mig på resten av resan. Inte för förlusten, utan att jag bara såg den sjunka och dök inte efter den. På kvällen åkte till tillbaka till stande Staligrad eftersom alla – förutom jag – ville tillbaka dit då det endast låg 1 timmes segling för unsjön vid hade badat i. Jag kände att man förlorar 1 dag av seglingen om man lägger sig i samma hamn två dagar i rad då man gör exakt samma sak i hamnen. Vi åt på samma restaurant, gick dock inte till pubben vi kusiner hade varit på dagen innan då det gick lite över styr. Jag åt heller inte fisken – idag… igen – som sagt, luktade skumt. "

Vi åkte efter den blåa elefanten som har varit med på många bilder, det var superkul och det var inte svårt att sitta kvar på elefanten medans de körde den lilla motorbåten som man trodde det skulle vara. Denhär dagen vart det fins väder så vi låg i den lilla inbukten hela dagen och eftersom klockan blev mycket ville marioteten att vi skulle åka till samma hamn som vi hade varit i dagen innan. Så vi åkte tillbaka till starigrad.



Väska från Åhlens, jacka från hm och klänning från zebra.


29 juni sommarlov 2009

Måndag - Starigrad

"Måndagen fortsatte vi ut på havs mot ön Hvar och staden Starigrad. Här la vi oss i hamn så man kunde ladda upp de elektriska appater som nu var urladdade, så som kamera och bärbar dator. Det var det som var mest omtyckt med hamn. Annars föredrar jag boj eventuellt ankare framför hamn. Här åt vi på en restaurant som serverade fisk vilket jag inte tyckte om – jag som annars är en fiskälskare – eftersom det luktade skumt, enligt mig. Jag och kusin Nina gick sedan på jakt efter Kroatiska Konzum som är Kroatiska motsvarigheten till Svenska Konsum, logiskt. Detta för att hitta de efterlängtade kinderäggen, som vi lyckligtvis hittade. På köpet hittade vi även ett stånd där de sålde fejk solglasögon och jag hittade mina älskade Rayban Wayfarers som jag letat efter. Eftersom jag tidigare i sommare köpte äkta Ray Ban pilotmodellen, kände jag att jag inte ville lägga ut ytterligare 1500 kr på ett par glasögon och blev mer än nöjd när jag hittade den billigare Ray Ban varianten. För 80 kuna, ca 110 kr. "

På kvällen stack jag, Nina och Niklas till en bar. Det var lite kul för sedan såg vi föräldrarna komma promenerade i hamnen och det ställde sig utanför, vi trodde de sätt oss och skulle komma in. Men sedan fortsatte de gå, så jag försökte få ögonkontakt med Peppe. Så såg han oss och det visade sig vara så att de hade stått utanför och planerat att gå in och ta en drink med skulle gå och hämta oss.


När vi valde resurant


Peppe (min bror), jag, Nina (min kusin).

Nina, Peppe, jag och Niklas.

28 juni sommarlov 2009

Söndag på Vhar

"Söndagen bjöd på regn och åska så vi väntade med att åka ut till havs och bestämde oss för att fika inne i staden. Vi gick även och handlade bland annat kinder ägg som har varit mitt beroende seglarveckan. Men jag kan säga er att efter en vecka blev jag väldigt trött på kinder ägg. Tidigt eftermiddag fortsatte vi seglingen – på motor – mot ön Split som ligger bredvid, parallellt med ön Hvar. Jag som har fobi för blod, klämde mitt finger i en av dörrarna på båten, vilket var enligt mig väldigt dramatiskt. Jag blev helt sökt nr jag insåg att mitt finger hade blivit ”så pass klämt” att det hade gått hål. Jag måste tyvärr erkänna att jag är bland det kinkigaste du kan hitta. Här la vi oss på ankare och åt Spagetti på en god restaurant. Kusinerna, jag och Petter min bror utforskade standen som mestadels innehöll hemlösa katter, turister och invånarna såklart."

Vi hittade ett "dunka dunka" ställe precis där vi hade lagt till med båten. Min bror och kusin Niklas stack in för att se om det var något kul och tydligen hade det varit helt dött.
"Det ligger hundar på bordet, då dött är det". Så vi valde att som vanligt spela kort, tecken.


Pappa och jag

Niklas, Stina, Torbjörn, Nina och Jag

27 juni sommarlov 2009

Lördag- idag började segligen i Marinan som ligger några kilometer från Primosten.

"Lördag förmiddag spenderas lite av tiden på stranden och resten av tiden med att packa, idag var det dags att få uppleva Kroatien till havs, för andra gången. Får hoppas att det blir en tredje gången gillt, då segling är bland det bästa jag vet. Vi träffade även kusinerna som alltid är lika angenämt att träffa, oavsett om det har gått en vecka, som det var i detta fall, eller ett halvår. Lördagen spenderades i Recognica som ligger alldeles bredvid staden Primosten, dessa två städer ligger några mil norr om Split och Trogir. Här åt vi god pizza, på samma restaurang som vi åt på för 3 år sedan, fortfarande lika gott. "

När vi hade kommit till hamnen så stack jag och min kusin och handlade. Sedan stack vi till några klippor eftersom vi inte skulle gå båten för äns sent på eftermiddagen vid 5 -tiden. Vi packade upp på båten Aquaholic, sedan fick vi reda på att det var fel båt. Vi skulle ha Aquadesiac. Så vi fick packa igne. Kul. hahahhaha


När vi badade från klipporna. Här Niklas och Jag med den blåa elefanten som jag och Nina fick sova tillsammans med hela semestern. haha

Kusinerna satt på kvällen efter att ha ätit på resturagnen på båten och spelade kort.


Jag, Niklas och Peppe


26 juni sommarlov 2009

Fredag - Sol och marknad i Trogir.

"Fredagen tillbringade i gamla stan som ligger på en halvö i Trogir. Trånga gator med elkablar hängande likt tvättlinor utanför husen. Det är en häftig upplevelse att få se en helt annan kultur, att det inte överallt runt hela jorden ser ut som det gör i lilla Helsingborg där jag bor. Eftersom det var mulet, ganska dåligt väder på förmiddagen spenderade vi tiden på marknaden som jag föredrar. Kolla på kopior vilket förvånande nog verkar vara tillåtet i Kroatien då det är riktiga affärer som öppet säljer kopior. Mot eftermiddagen lade vi oss på stranden för att på lite färg och njuta av paradiset, Trogir. Eftersom vi bodde så pass fint i Trogir med havsutsikt åt vi hemma denhär kvällen, det kan vara jobbigt att äta ute så ofta, så ibland uppskattar man hemlagad mat mer!"

På marknaden köpta jag två armband, 1 har redan gått sönder och det andra kom jag på att jag tyckte var fult.

25 juni sommarlov 2009

Tänkta fortsätta att kopiera från dagboken.

Idag åkte vi mot Kroatien genom Slovakien och gneom Glossglocknerpasset som ligger precis vid Zell am see, det var en häfig upplevese. Vi fick uppleva snö och snöbollskrig på en sommar/sol semester.

"På torsdagen fortsatte bilandet ner mot Kroatien. Men vi passade på att besöka det kända passet Gross glockner som ligger precis vid Zell am see som är ett av många pass där man åker upp för bergen och sedan ner på andra sidan berget. Därifrån åkte vi mot Kroatien genom Slovenien. Vi anlände i Trogir sen eftermiddag, en liten mysig stad några kilometer norr om Split. I Dalmatien, den södra delen av Kroatien. Här var vårt första riktiga stopp där vi skulle stanna till lördag, 3 dagar, 2 nätter. Vi gick ut till en resurant för att äta pizza, mixed pizza som innehåller ost, tomat, skinka och championer var favoriten och åts många gånger. "


I glossglockner passet.

Jag.

24 juni sommarlov 2009

Resan

Vi gick upp tidigt på morgonen eftersom vi skulle ända till Zell am see som ligger i Österrike. Vi åkte vid 6 på morgonen och tog bron över till Köpenhamn från Malmö.

Skrev lite dagbok i datorn och såhär skrev jag den dagen

" Sommaren 2006 åkte familjen till Kroatien för att segla 2 veckor tillsammans med kusinerna Nina och Niclas. Denhär semestern var väldigt uppskattad av båda familjerna därför bestämde vi oss för att gör en ”favorit i repris” och skulle därför i år, sommaren 2009 göra en liknande semester med segling i Kroatien.
Onsdag morgon den 24 juni åkte familjen tidigt på morgonen ner mot Malmö för att vidare åka till den Österrikiska staden Zell am see som ligger precis kring en sjö i mitten av österrike. Det är omkring 130 mil till Zell a. See och tog därför hela dagen och vi anlände inte för ens sent på kvällen. Vi bodde i en väldigt mysig lägenhet med utsikt över havet. Första kvällen gick vi ut i den mysiga lilla staden för att se vad Zell a. See hade att erbjuda. Vi åt winershnisel som är Österrikarnas specialitet, och ett favoriträtt för mig! "

Vi gick ut i mysiga staden i Zell am see och kollade. Vi gick även upp till liften och kollade skidsystemet vilket såg bra ut!

23 juni sommarlov 2009

Tisdag - Solade med Emma

Idag skulle jag egenteligen packa eftersom vi dagen efter skulle sticka, men jag brestämde mig för att ta vara av solen och gick tillsammans med emma ner till stranden för att sola och bada. Jag ville ta ett dopp dels för att det var den 22 juni och jag hade inte tagit mitt första dopp och dels för att jag dagen efter skulle åka till kroatien och jag ville jämföra värmen i kroatiens vatten med här i sverige.

Sedan gjorde vi fläderblomssaft vilket inte blev jättelyckat, men så är det! Vi lyckades förgifta saften (Y)

Sedan på kvällen packade jag klart det sista eftersom vi skulle sticka tidigt dagen efter. Jag skulle även städa men eftersom jag packade så sent så hann jag inte städa och sopade undan de värsta. Sedan fixade jag även musik.

22 juni sommarlov 2009

Måndag - sommarrean

(Skrev nyss detta inlägg, men internet stängdes av så jag får väll skriva om det).
Jag och mamma gick upp klockan nio, vi ville vara i stan när de öppnade eftersom jag hade kollat in lite kläder från bland annat store och Zebra. Vi stack tills tan och in i affärena. Jag köpte 1 vi tröja, 1 par leggins, 1 par vita shorts, 1 tunika, 1 klänning och 1 blus. Bilder kommer kanske upp någon gång.

Sedan beställde vi nr 24. kycklingspätt med jordnötssås med Big Buddha. Super gått och sedan solade jag.

På kvällen stack jag och min mormor och tittade på Män som hatar kvinnor tillsammans. Jag har reda sett den 1 gång, men morfar ville inte kolla på den med mormor så jag ställde glatt upp!

21 juni sommarlov 2009

Söndag.

Jag tänkte ha söndagen till att städa eftersom sommarrean började på måndagne och jag ville ha hela måndagen till att shoppa. Det vart fint väder så jag och mamma stack ner till Pålsjöbaden och solade. Jag läste på min bok "Pojken som inte fanns" av David Pelzer (Stavas det så?).

På kvällen stack jag, Emma och Sara ner till stranden för att grilla. Men vi var inte på stranden fråns vid 10 tiden och vid hade bara choklad vi kunde grilla så vi sket i att grilla och snackade istället och åt godis och drack läsk. Vi satt där till solnedgången tills Sara vart tvungen att gå hem då hon skulle jobba dagen efter. Jag och emma stannade.

Efter någon timme blev det kallt och mörkt men innan vi stack fotade vi lite och snackade. På vägen hem skulle vi se om vi hittade kundvagnen vi hade hittat på vägen dit och det gjorde vi. Så vi tog med den hem (vi hade inte tagit den från en affär, det vart en gammal väla-kundvagn).

20 juni sommarlov 2009

Lördag

Kusinerna skulle egenteligen åka hem på dagen med det blev senare. Så jag och Nina satt och kollade på Simple life hela dagen. Jag satt även och kopierade över bilder på cd-skivor eftersom systembilerna tar extrem plats på min lilla rosa laptop.

Sedan åt vi och kusinerna åkte.

19 juni sommarlov 2009

Midsommarafton

Vi vaknade vi 11 tiden. För sent för att klä midsommarstången. Men vid 3 tiden så stack jag tillsammans med mina föräldrar och min farbror och faster till midsommardansen och dansade med grannarna. Sedan åt vi morotskakan jag hade bakat dagen innan.
(dagen innan hade jag och Nina på kvällen gått ner och ätit av morotskakan och glass).


Sedan umgicks jag med Nina. Jag var även ute och sprang vid 5 tiden med Susanne.
Sedan kom mammas och pappas vänner på lite middag. Jag och Nina fortsatte att kolla simple life.


18 juni sommarlov 2009

Tordag - stan med Rebecca

Idag stack jag till Stan med Rebecca som jag inte hade träffat på år och dag. Stött på henne på stan då och då, men vi hade inte umgåtts på länge. Det var med Rebecca jag hade spelat tennis tillsammans med innan jag slutade med tennisen.

Vi gick i en massa butiken, jag köpte ett par vita låga converse, en plattång från Gama och en skjorta på Gina tricot som jag kunde ha när jag stack och seglade.

(DAGEN INNAN- när jag var på stan med Emma köpte jag en söt klänning från hm).

Sedan
fixade jag även mina Ray ban som hade böjts och så fikade. Sedan var vi duktiga som gick hem till mig, där vi bakade en morotskaka som vi åt av. Sedan var Rebecca tvungen att gå hem och jag var tvungen att göra vid då mina kusiner skulle komma.

På kvällen kom kusinerna. Vi satt och kollade på Simpel life med Paris Hilton och Nicole RIchie.

17 juni sommarlov 2009

Onsdag. stan med Emma

Idag stack jag och emma på stan. På gina tricot - när vi hade gått ett tag - träffade vi Linnea och Louise. Louise skulle just gå hem så Linnea följde med oss ett tag. Emma skulle leta efter en present till hennes kusin Rebecca som snart fyllde år. Sen stack linnea hem och jag och Emma vandrade till Tasty house för att köpa godis till hennes kusin. Sedan stack vi hem.

16 juni sommarlov 2009

Tisdag

Jag fortsatte att Chilla med felice, som vi alltid gör. Bara ligga på madrassen och kolla på film, eller bara ligga och kolla upp i taken och hinna tänka de tankar som bara rusar i huvudet som man egenteligen inte hinner tänka på när man har skolan och allt annat. Det känns som attt man då har aldeles för mycket i huvudet för att kunna få plats med tankarna och liksom städar undan dem och låter dem vara för sig själv. Man knäpper på off-knappen.

Sedan stack jag ut och sprang.

(anledningen till att jag skriver så kort är för att detta var en månad sedan, det är inte så lätt att komma ihåg vad man gjorde exakt DEN dagen för en månad sedan).

15 juni sommarlov 2009

Måndag

Idag stack jag och Felice till väla. När vi väl börjar umgås så är vi i flera dagar. Men eftersom sommarrrean snart skulle börja kändes det inte lönt att köpa något. Sedan stack vi hemma och allmänt chillade, man orkar inte göra så mycket.

På kvällen kollade vi - även om Felice vart väldigt skeptiskt - på en svensk komedi. Morgan Pålsson, världsreporten som är en av de roligaste svenska filmer jag sett! Se den!!!

14 juni sommarlov 2009

Söndag - solning

På förmiddagen var det fint väder så jag tog tummen ur röven och la mig ute och solade istället för att spela sims. Jag ringde även Emma, grannen och frågade om hon ville komma in vilket hon ville, så hon kom in!

Sedan hade jag och Sara redan dagen innan bestämt att vi skulle göra något så hon kom också hit. Vi gjorde quiz i tidningar, käkade rester från studenten, chips, snackade och drack läsk. Sedan fick vi förs oss att gå ner till stranden så det gjorde vi och fotade en massa.


jag och emma

Sedan skulle sara hem.

13 juni sommarlov 2009

Lördag - Tjejmiddag hos Sara

Jag vaknade och tänkte tillbaka på förra sommarlovet när jag låg där första morgonen och tänkte att "... snart börjar skolan... och nu har jag bara haft någon timmes sommarlov... men snart börjar skolan" bla bla bla. Tänkte samma tanke denna dag.

Men inte spilla tid, jag satte mig och spelade mitt nya sims 3 som jag blev helt fast i! Jag spelade hela förmiddagen ända tills jag blev tvungen att göra vid mig. Ellen och Sara skulle ha tjejmiddag eftersom de hade fyllt år.

Det serverades god mat med gott sällskap. Jag stannade tills 2 på natten då vi hade suttit uppe de tjejer som var kvar och pratat om mysiga saker. Väldigt trevliga tjejer!

12 juni sommarlov 2009

Fredag- studenten

Jag vaknade hyffsat tidigt, Felice hade sovit över. Vi gjorde vi oss och hälsade på peppes kompisar som hade champanjefrukost hemma hos oss. Sedan stack jag och Felice vid 9 till Mariakyrkan för att ha avslutnig och säga hejdå till alla studenter. Efter avslutningen med skolan och nv-klasserna hämtade pappa mig.

Jag stack hem, hjälpte mamma att städa efter studenterna och sedan spelade jag lite sims 3 (på studenten!!!) och sedan kom mormor och morfar. Då stack vi till Olympia där min bror sprang ut. Jag stod längst fram med kameran och fotade de glada studenterna när dem sprang ut.

Sedan åkte vi ner till stan för att se när alla studenter sprang ner för kärnan trapporna och de traditionella 7 varven runt magnusstenbocksstatyn. Sedan när alla hoppade på sina flak och sjöng hej vilt! Sedan stack vi hem, vilket tog en avighet eftersom alla flak vart i vägen...

När vi väl kom hem började jag jobba hemma, som servitris tillsammans med min kompis Michelle. Sedan vid 11 tiden (på kvällen) så satte jag och Emma oss med Peppe, Andreas, Fredrik och hans flickvän, Annelie och hennes kompis och snackade. Sedan stack jag, Emma och Jasmine till stan.

Vid 2 tiden stack jag och Emma hem. Väldigt trevlig stundent.

20 augusti sommarlov 2008

Onsdag - deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg.

Vaknade vid 9 av att jag hade dåligt samvete, mina vänner (inte jag & sara) hade stökat ner där vi var dagen innan och det visste jag redan. Jag kände att de var fel de hade gjort och att de är mitt ansvar att plocka upp om inte dem gör det, så jag & sara stack dit på morgonen för att plocka upp skiten. Sen mådde vi mycket bättre.

När vi kom hem kollade vi på 2 filmer, sov och käkade till klockan 3. Sen stack sara hem, så degade jag som satan o.s.v. Försökte städa o.s.v. Sen satte jag på en film "I could never be your woman".

Jag la mig vid 8 men somnade inte fråns vid 12 ganske. Det där skolnärverna sitter fortfarande kvar...

19 augusti sommarlov 2008

Tisdag - träning, os, häng & häng...

Började med att jag & emma stack ut och tränade, sprang 3 km och styrka.

Sen kom Elin, Sara, Disa, Emma och jag hem till mig för att kolla på os och käkade lunch, fiskgratäng. Sen hängde vi i trädgården, sen uppe på mitt rum. Sen bestämde vi oss för att handla chokladpudding till kvällen!

Efter att vi hade handlat stadck jag hem och käkade, sen kom Sara. Vi myste, snackade och var inne på internet till ja.. vi bestämde oss för att sticka ut till lite folk som var i skogen. Där var Malin, Mira, Ellen, Emma, Disa, Johan, Marko, Henke, My & Calle (säkert någon jag har glömt), sen kom Tim, Micke, Elin, Josefin, Maggie, Martina, Alice, Thea, Elin, Iris m.fl. Vi snackade o.s.v. Halv 3 stack jag & sara hem till mig och snackade och somnade.

18 augusti sommarlov 2008

Måndag - jobb, mammamia.

Vi vaknade (jag) gjorde vid mig och stack med julia och hennes pappa till jobbet. Jag & julia packade kuvert som skall skicka ut till butiker. Vi slutade vid halv 3. Julias pappa skulle köra hem vi tre så vi väntade på honom.

Sen när jag kom hem stack jag & peppe (min bror) till väla för att köpa springhörlurar. Sedn stack jag hem & dega.

på kvällen stack jag & mamma på mammamia, vilket är bland det bästa filmer jag har sett! Riktigt jävla bra! (ursäkta att jag svär). VERKLIGEN SEVÄRD!

sen stack jag hem och kollade lite på datorn och sedan somnad ejag.

17 augusti sommarlov 2008

Söndag.
På förmiddagen gjorde jag inte alls mycket, fixade med min cykel som jag ska sälja. Sedan städade jag lite uppe på mitt rum, bloggade lite o.s.v.

Sen stack jag för att hämta kläder hos Vickanför jag skulle jobba för henne på HIF. Sen stack jag hem och dega tills jag stack vid 4. Jobbet slutade klockan 7. Då stack jag hem och käkad med familjen. Efteråt stack jag & emma ut och gick 5 km, tog oss 1 h :S Jajaja...


Sen stack jag hem, satte mig vid datorn och degade tills jag dog. Kom hem från promenaden kl 10, satt vid datorn till klockan 11. Sen la jag mig och kollade på film till klockan 12.

Gick upp idag vid 8 (jobbade). Puss.


16 augusti sommarlov 2008

Lördag - träning, "sol" & kräftskiva.

Jag började dagen med att dega, dega, dega. Jag väntade på emma eftersom vi skulle ut & träna. Solen var där så jag la mig ute på terassen och solade. Sen stack jag och emma ut & sprang. När vi var klara stack vi dir. ner till stranden (gröningen) och "solade" i kylan. Handlade godis och lite sånt onyttigt. Sen stack jag hem vid 5 och duschade, vilad eoch gjorde vid mig.

Halv 7 stack jag hem till Emma (grannen) på kräftskiva, goooottt!!! Käkade chips till förätt, sedan kräftor sedan skitgod efterätt!!! Varm chokladsås till vaniljglass + någon god tårta!

Sen snackade jag & emma, kollade snapsvisor, och spelade guitarhero!

Puss på kräftor!

15 augusti sommarlov 2008

Fredag - chill, michelle & filmkväll.

Var med michelle under dagen, innan jag hade chillat typ till 2. FÖrst hade tjejerna bestämt att vi skulle lana, men ett konto kostar 100 kr på cs och alla pallade väll inte skaffa ett. Jag har redan ett (min brors, hahahaha). Så jag lanade lite med hans kompis (via internet), så vi lanade egenteligen inte. Sedan läste jag typ hela dagen. Läste ut boken tillsammans.

Sen kom peppe & Sigge hem till oss. Det skulle spela golf, men had eingen bil att ta sig ut så vi bakade kladdkaka. SKITGOD!
Skulle gå hem till michelle och ge lite till henne, men hon ville inte ha. Så vi stack ut och gick, sen stack vi hem till michelle lite.

Sen stack jag hem och gjorde vid mig inför kvällen. Jag & Emma cyklade till hemmakväll, där vi träffade LEin, Ida, Julia & Carro.

Vi stack hem till Elin och kollade på Fools gold. Dokc var jag övertrött och flummade mest runt ;)

PUss.

14 augusti sommarlov 2008

Bara någon dag kvar, sedan har jag skrivit dagbok HELA sommaren, jag har dokumenterat allt jag har gjort i sommar. Vem är inte intresserad av det? Okej, jag tror dem som hade varit det redan vet (vilket är mina vänner, om dem nu änns är intresserade). Och resten bläddrar väll antagligen bara förbi, det hade jag gjort om det var någon annas blogg.

I allafall, Torsdag - stan & 1 år.
Jag vaknade som vanligt med tanken att jag och emma skulle på stan, det hade vi redan bestämt dagen innan. Så jag gjorde i ordning mig, men vädret var inte tillåtande så jag hade helldre stuckit till väla. Men emma ville så gärna till stan, så jag sket i väla (vilket jag är glad för) och drog ner till stan. Där träffade vi Sara & disa. Vi gick i affärer, köpte en massa fint och sedan fikade vi på Ebba´s fik!

Jag köpte:
- Vit t-shirt m. kanintryck Vero Moda 129,95 kr
- Vit oversixe t-shirt m. i <3 true vintage B.young 50 kr (rea)
- Svart långt linne från Gina Tricot 99 kr
- Stor svart ring från Hm 39 kr
- Boken tillsammans, andra sommaren 139 kr (en recension om boken står lite längre ner i bloggen, eller sök i kategorierna till vänster)

Sen stack jag & Emma hem, det var på tiden. Vi stack ut och tränade efter vi hade vilat lite efter stan. Halv 7 ungefär, vi tränade styrka och sedan duschade vi och drog till Pålsjöslott där alla vänner skulle träffas. Det var nämnligen ett år sedan vi träffades första gången allihopa och har sen dess träffats på filmkvällar, fest o.s.v. på helger. Dessutom gick de flesta i samma klass. Malin, Ellen, Jag, Sara, Disa, Ebba, Emma & Julia. Vi grillade korv när vi kom dit ca 1 h försenad. Klockan var då 8. Sen vid 10 kanske cyklade vi till Laröd för det var strandefest, dock var det mörkt när vi kom dit, så vi säg inte om vi kände ngn. Så vi stack dir. DÅ stack vi till Stoffe (som bor i Laröd) eftersom alla hans killkompisar lanade. Jag fick spela cs och jag gillar det grymt mkt! Har spelat det innan, även fast jag inte hade några dålda talanger, tyvärr.

Sen stack vi hem vid halv 1 och jag somnade dir. när jag kom hem typ.



Från vänster; Jag, Emma(bakifrån), Ebba & malin kramar, Sara (under dem) Disa (ruggen mot), Julia och Ellen.


Puss på er tjejer!

13 augusti sommarlov 2008

Onsdag - jobb, emma :)
Vaknade vid 10 i 9, skulle upp tidigt eftersom jag skulle jobba idag, får gjorde det som skulle få gjorts innan sommarlovet slutar. Usch, det är sååå hemskt! Jag har inte fått sol på hela sommaren. Jag är blekare än denhör vita bakrunden! Usch och fy och blä och ja... allt! Och sol solarium är inget att fundera över, det är absolut förbjudet för mig atm!

Stack i allafall hem till michelle och hämtade skrapan man använder. Så började jag jobba, jobbade till ca 20 över 12 eller något sånt. Sen slutade värmluftpistolen att fungera, typiskt! Så jag ringde hem till Emma som inte längre har utegångsförbud! :D Så hon kom över och käkade lunch. Sen kollade vi lite på datorn och bestämde oss för att gå hem till henne och kolla på filmer från Helsingborgsfestiveln. Ganska kul att filma, grejer man inte kommer ihåg!

Sen kom hennes mamma, mormor och lillasyster hem med kaka! Tyvärr frästades jag & emma för mycket så vi käkade, jag GANSKA MYCKET! Sen kollade vi film, typ.. cleaner eller något liknande! Sen stack jag hem och bytade om, sen stack vi ut och sprang 3 km + styrkeövningar!

Sen stack jag hem, käkad,e duschade och satte mig en stund vid datorn. Sen stack jag & emma till hemköp och köpte naturgodis & gurka. Hahaha. gjorde dipp till filmen the family stone. Ganska kul men väldigt förutsägbar!

Ha en bra dag . puss

12 augusti sommarlov 2008

Tisdag - "jobb" & michelle!
Jag vaknade vid halv 11 men degade länge, skulle jobba idag. Men jag hade inte gjort vid mig och var klar fråns vid 12. Då stack jag ut och för att göra vid allt som det skulle vara o.s.v. Men det var inte värmluftspistoren som man måste ha där! Så jag fick gå in igen... Peppe hade tagit den. Så jag började göra vid saker som jag ska sälja på blocket. Mitt akvarium, ridsaker & en cykel. För pengarna vill jag köpa skor från Gojane. Men det får vi se hur det blir med det!

Sen bad jag mamma om mer arbete eftersom de inte gick att fixa det jag egenteligen skulle fixa. Så jag fick putsa en del fönster, men det var bra det med! Fast då hade vi inte hushållspapper, men det fick jag låna av sussane. Sen kom michelle med in, då snackade vi om allts om har hänt o.s.v. Sen stack hon hem. När jag var klar stack jag hem till Michelle, men vi gick ungefär in på dir hem till mig. Satte oss vid datorn. Sen stack jag hem till Ulf med mamma för att lämna en sak till deras staket som jag hade pajjat för att tag sedan ;o Och så fick jag min lön! :D Klockan var ganska mycket och michelle var hemma hos oss, men vi stack inom peppe och hämtade varmluftspistolen och även inom hemköp och köpte bravo juice till mig :D Sen stack jag hem igen till michelle som satt här och väntade. Elly var också här och skulle hämta/lämna lite saker från gårdagen.

Sen satte jag och Michelle oss och kollade film. Men HON blev godissugen så vi stack hem till henne och hämtade oboy. Och glass hemma hos mig. Sen stack hon hem.

11 augusti sommarlov 2008

Jag och Elly vaknade vid halv 11 och käkade frukost vid 11. Sen satte vi på Rosa the movie medans båda bloggade och gjode vid sig. Vi skulle nämnligen iväg.

Vid 12 kanske (uppskattar alltid, har ingen aning egenteligen) iväg till hamnen. Vi köpte take away på Expresso house, jag tog en mocha latte, sjukt gott! Vi satte oss i hamnen vis skateparken och kollade på båtarna och snackade. Sen gick vi till Tasty house men på vägen dit genom några 2hand butiker. När vi hade köpt godis på tastyhouse tog vi bussen hem. På väg genom skogen fotade vi ganska mycket. När vi kom hem bloggade vi och fotade vi tills Elly mamma klockan 6 kom och hämtade Elly.

Sen fotade jag en massa olika kläder till headern, fixade dem i paint och gimp. Käkade och gjorde vid bloggen. Sen fick jag reda på att jag ska börja i klass NV1A på ProCivitas, det gjorde mig så mycket mer peppad att börja skolan än vad jag var innan! Sen vid 10 kanske, ringde Elly. Vi snackade och har sedan dess haft Videosamtal på msn medans jag städade min garderob och elly fixade sin blogg.

Just nu har vi inte snackat på kanske 10 minuter, ingen av oss pallar. Nu ska jag bums ner i sängen. Astrött! Pusshej!


Jag har alltid kul med dig barndomsvän!

10 augusti sommarlov 2008

Vaknade upp med elin kl 11 med frallor. Sedan degade vi till en westernfilm till emma drog oss ut för att springa vid 4 kanske. Alla samlades här efter att varit hemma hos sig själva och gjort vid sig. Vi sprang slingan (2 km) sedan ner mot friabad (sammanligat ca 3 km). Där badade vi i stor vågor och starka strömmar. Ganska läskigt! Sen gick vi hemmåt och sprang upp för KINESISKA MUREN! Det var jobbigt!

När jag kom hem duschade jag, bloggade och käkade. Sen vid 11 kom Elly hit, Jag & mamma hämtade henne nere vid stranden! Vi satt och snackade till 12-1 kanske. Sen satte vi på filmen "The wedding date".

9 augusti sommarlov 2008

Lördag - springa med sara, s.a.t.c. på bio med elin!

Det började med att jag vaknade vid 11 eftersom vi hade kommit hem ganska sent. Jag övertalade min kära vän Sara att följa med mig ut och springa, så det gjorde vi. Vi gick för 1 km och sedan sprang vi ca 1 km - sen tränade vi styrka i ca 40 min kanske. Ganska mycket lår & mage, skönt efteråt! Sen stack vi hem till mig och snackade och gjorde nudlar.

Vid 3 var sara tvungen att dra så jag satte mig vid devote och snackade med folk. Mysigt. Dessutom bestämde jag & Elin att vi skulle på bio! Vi skulle se (först: mamma mia) men eftersom den var slutsåld så kollade vi på Sex and the City! Men innan dess duschade jag, gjorde vid mig, plattade håret and so on. Sen stack jag till Elin. Vid 8 skulle vi ta bussen ner med eftersom vi inte hade kollat tidtabellerna innan så hade sista bussen innan (8.45) då filmen började gått. Så vi fick be peppe (min bror) komma och hämta oss så kom vi kanske 10 minuter för sent, men det var ändå bara reklam.

Vi satt inne i salongen i ca 2½ h, sen traskade vi hemmåt, lagom innan skogen kom peppe plötsligt glassande i vår alfa romeo och hämtade upp oss. När vi kom hem dagade jag & elin bara ännu mer. Ganska soft!


(en oseriös bild på elin och mig).

8 augusti sommarlov 2008

Fredag - Göteborg & 60 års firande hos Janke.
Vaknade vid 9 eftersom vi skulle till Göteborg och sedan på släktmiddag/firande vid Uddevalla. Dessutom skulle sara jobba, så vi var tvugna att göra vid oss.

Vi käkade frallor medfamiljen och gjorde vid oss. Jag packade och sara cyklade iväg mot Väla & jobb. Sen blev jag SUR på mina föräldrar eftersom de var så SEGA! Men till slut kom vi iväg! Vi körde vid 12-1 kanske? Vi var i Göteborg vid halv 3 så vi käkade snabbt på McDonalds sedan gick vi lite i stan.

På monki köpte jag 2 blusar och ett linne. Sen var det dags att dra igen. Till Janke & släkten!
Vi var där vid 6 (tar en timme från göteborg). Käkade en supergod röbetsgryte grej före maten som var sjukt god! Sedan oxfilé med potatis och kantarellsås! MUMS! Sen till efterätt var det typ paradis eller något sånt. Gott!

Sedan vid 11 halv 12 stack vi hemmåt eftersom det skulle ta oss 3 timmar att köra hem.

Sov i bilen, skönt :)

7 augusti sommarlov 2008

Torsdag - Stan med vänner sedan sova över med Sara.
Jag och Sara hade bestämt dagen innan att vi skulle träffas idag, det gjorde vi också. Vi stack ner till stan vid 12, innan dess käkade jag frukost och läste på boken Tillsammans. Sen gick jag ner vid 1. Kom till stan vid 20 i 2, gick ganska långsamt.

Snackade med Elin A & Julia och och frågade om de ville följa med. Så vi alla träffades och gick på Gina Tricot, sen inom Glitter. Sen blev vi hungriga och skulle käka på Big BUddah, men deras lunch hade redan stängt så vi stack till Mc DOnalds. Jag käkade en enkel hamburgare med cola light till. Dessutom delade jag & Sara på en glass. Supergod! Efter det kom även Elin B.

Sen stack vi inom Tr3tton & några andra butiker, även 2hand, sen stack jag, sara & elin hem. Jag & sara tog bussen. Vi hade bestämt under dagen att vi skulle sova över, och det gjorde vi. Men innan dess stack jag hem och läste slutet av min bok och käkade med familjen. Fisk i gryta eller något. Gott var det i allafall!

Sen kom Sara ganska sent så jag hann städa mitt rum eftersom det såg förjävligt ut! Sen satt vi bara vid datorn och degade, myste & hade allmänt trevligt. De åskade också för den delen & blixtrade, scary!

Sen somnade vi till någon film, har ingen aning om vilken, kommer inte ihåg.
Men vi la oss vid halv 2 kanske?

NÄR JAG VAR PÅ STAN KÖPTE JAG:
- Grå kofta från Hm
- Silvriga peaceörhängen från Gecko
- Armband från Glitter.

Bilder kommer förmodligen upp idag eftersom vädret säger att det är bloggväder

6 augusti sommarlov 2008

Onsdag - jobb 8,5 timmar, träning!
Denhär dagen är ganska lätt att beskriva. Vaknade 15 i 9, gick upp drack min chokladfrukost. Stack ut och började skrapa de gröna halyisenerna (??) sedan även vår vita staket.

Sen fixade jag våra utemöbler (dynorna), städade peppz (min bror Petters) rum. Sen fixade jag även akvariumet som jag inte har gjort på ca 1 år. FYSKAMM! Jag gjorde även lunch och lite annat!

Sen stack jag & Emma vid halv 6 ut och joggade, muskelträning och lite nyttigt. När jag kom hem var det middag och nu sitter jag här.

Ska snart ta en dusch och sedan kolla film med peppe, viktoria och olivia.



Innan jag stack ut och tränade.

Puss på MIG!

5 augusti sommarlov 2008

Tisdag - shopping i ängeholm med mamma, LITA och mys med Elin & Emma.
När jag vaknade vid 10 kanske, gick jag ner till mamma & kollade så vi skulle till Lita (Ängelholm) och kolla lite sommarrea. Mamma var fortfarande "på" det så vi gjorde vid oss. Snackade lite med Sigrid och gjorde vid mig. Sen stack vi till Ängelholm.

Vi gick först in till Trampolin, sen Lita. Sen någon annan affär. Sen hann klockan blir runt halv 3-4, så vi bestämde oss för att käka. Blev Thai Hai eller något sånt, Thai mat i allafall.

Sen kollade mamma lite till efter klänning till en finfest hon ska till. Sen fick jag även av henne 4 superveckra galgar & 2 bh´s.

Sen stack vi hem, på vägen hem hämtade vi ELin. Vi snackade lite, sen kom Emma. När Emma kom så snackade vi ännu mer. Och en film representerar denhär dagen:


Sen stack vi in till Emma, snackade även där och fixade lite. Sen stack jag och Elin hem till mig och käkade sen tillbaka till Emma. Vi snackade ännu mer, flumma och bara hängde. Sen stack Elin och jag och Emma stack ner och snackade med hennes föräldrar. Sen stack jag hem vid halv 11, var ganska trött. Lästa, kollade bloggar, intrenet och fotade. Började även kolla på filmen The OH in OHIO. Sen somnade jag.

zzzzzz

4 augusti sommarlov 2008

Måndag - Hemfärd - jobb.
Vaknade ganska tidigt, eftersom vi hade lagt oss i tid dagen efter. Jag vaknade till frallor som pappa hade köpt. Dendär supergoda frallan jag älskade.

Pappa skulle hjälpa Erik med en sak gällande deras hus, så det blev inte hemfärd innan klockan 12. Vi packade och sedan drog vi. De började regna när vi stack, så det var ganska bra timing!


(en lagom seriös bild).


Eftersom det blev reng o.s.v. tog det ett tag att komma hem. Vi var hemma vid klockan halv 4 kanske och jag skulle dra klockan 6 (jobb på HIF). Så jag hann bara blogga lite och lite annat man gör när man kommer hem, sen drog jag.

Det blåste, regnade och var jättetråkigt väder, spciellt att stå ute och släppa in HIF ekslusive gäster. men skit samma, 250 kr för 1 gång, det är bra pengar det!

Sen drog jag & vickan hem till mig efter andra halvlek (då vi slutade), vi pallade inte se matchen som förövrigt blev 2-1 till HIF (mötte typ SUndsvall).

Sen gjorde jag nog inte alls mycket. Klockan hann bli ca 10. Så jag var ganska trött. Läste i allafall lite på boken Tillsammans. Galet bra!

Puss på den dagen!

3 augusti sommarlov 2008

Söndag - ute med båten!

Vi vaknade till världens godast bullar pappa hade köpt! Gott, gott! Sen stack vi ut med deras båt! I slutet av inlägget eller i ett speciellt inlägg lägger jag upp resten av bilderna!

Vi stack till någon annan liten stad. Men det var bara för att köpa frukt o.s.v. Sen stack vi hem. För klockan 4 skulle vi sticka ut och käka lunch och det gjorde vi. Det var även ett band som spelade covers.

Sen stack vi hem och alla var ganska trötta. Men vi tog i allafall ett kvällsdopp, vilket var supermysigt! Men man är inte alls peppe när det halvregnar, är molnigt och ganska kallt, right?

Sen somnade vi vid 11, ganska skönt att sova ut. Dock läste jag lite i en tidning och kollade på P.S. I love you! älskar den filmen!


Puss på båtar!

2 augusti sommarlov 2008

Lördag - min namnsdag och flytt från uddevalla (typ...) till Smögen!
När vi vaknade idag var vädret inte det finaste, så vi bestämmde att vi inte behövde spendera hela dagen i Uddevalla. Men vi stack inom en liten marknad som var den sämsta jag sett, Typ 6 stånd? Och då underdriver jag inte. Usch!

Sen stack vi i allafall hem, packade in i bilden och stack! Då var klockan typ 2. Vi körde inom alla små havstäder mellan Uddevalla och smögen. Det var väll 3-4 stycken? Vi fick även i Kungshamn! Det var fint!

Sen vi 7 kom vi hem till Utterström i Uddevalla! Där bjöd dem på strömming eller vad det va. Gott! Sen vid 11 tiden kanske stack vi ut! Mamma, pappa, Cecilia & jag. Till lagergrens. Det var mycket roligt, kanske lite konstigt att sticka dit med mamma & pappa. Men vad gör det?

Vi kom hem vid klockan 1, då la jag och mamma oss till filmen vi har förtsökt se klart 2 kvällar ;)

1 augusti sommarlov 2008

Fredag - Bad med släkten!
Så fort alla hade käkat, fixat sig o.s.v. stack vi ut till klipporna för att bada. De sa att detta skulle vara sista bra dagen, så vi passade på!

Vi stack ut till ett stället som Bjelkenäsarna (släktningarna) kände till! Där badade vi, käkade ballerina, to mackor, lyssnade på sommarpratarna, solade liiite. Sedan simmade vi även ut mot grunden som låg ca 500 meter från där vi låg.


(Anders och pappa).

Sedan stack vi hemmåt eftersom andra släktingar skulle komma. Så jag sduschade och fräshade till mig. Men sedan fick jag huvudvärk så jag la mig.

Sen kom (OINTRESSANT) Karl-johan, Agnes, Linnea, Danouta, Janke & fam. bjelkenäs.
Vi käkade filé, potatis och spelade CROCKET!

Sen kollade jag & mamma fort. på filmen "The wedding date", (REKOMENDERAR!).

31 juli sommarlov 2008

Torsdag - Sjuk, resa iväg!

Jag och michelle vaknade. Jag vaknade först, satte mig vid datorn och sedan satte jag på filmen "Pretty Woman", alla har väll sett den? En riktig klassiker!
Pretty woman, walking down the street, pretty woman...

Sen skulle Graham och hans familj (engelskman med hans flickvän och hennes son) kommer eftersom det inte är ofta vi träffa honom. Vi skulle sticka ner till Pålsjö krog för att käka lunch, dock mådde jag inte riktigt bra. hade ont i magen och kunde knappt stå, så jag fick stanna hemma, tyvärr.

Jag är jäkligt smart, för eftersom det var magen tänkte jag att om jag lägger mig i ett VARMT bad, kanske det lättar. Efter det var det borta! Jag känner min kropp bättre än vad jag tror! (Y) Hahaha, skämt o sido.

Sen vi 4 stack vi i allafall upp mot Uddevall förbi ut mot BJÄLKENÄSARNA! Kollade lite på P.s. I love you (REKOMENDERAR STARKT!) och sov lite. Burkar annars inte göra det i bilden.

Vid 7-8 tiden var vi där uppe. Hälsade på Gittan (mamman), Anders (pappan), Elsa (yngsta dottern, 15)& Lina (äldsta dottern, 24).

Sen käkade vi räkor & kräftor. Skaldjur är så himla gott!!! Vi satte oss även sen för att kolla på filmen "P.s. I love you". Dem  hade inte sett den och eftersom jag rekomenderade den så fick de bli den.

Sen vid 12 tiden stack jag & mamma upp til lvårt lilla hus där vi skulle sova. Det var möös det!

30 juli sommarlov 2008

Onsdag - sol & bad med michelle, EH på kvällen!

Michelle vaknade hos mig, vi gör ofta så att vi bestämmer att vi ska sova över, sover och hitarr på något random spontant dagen efter. Idag badade vi eftersom vi trodde det var sista bad/bvra dagen.

Vi var iväg ganska sent, men vad gör det?
Vi baaaddaaadddeee hela dagen. Solade kanske sammanlagt 1 h av hela tiden vi var på stranden. Michelle är en fisk, likadan är jag. Vi är mer under vatten än över. Vi verkligen simmar, står på händer och allt under vatten. Mycket roligare då!

Sen stack vi hem och "jobbade" lite. Kanske ska starta ett miniföretag med henne, men det är inget jag pallar skriva om nu eftersom ví inte vet om det kommer bli av.

Sen lite senare gjortde jag vid mig och stack ner till expressohouse (EH) med mina vänner Elin & Elin. Beställde latte i stället för Chai latte, men dock började jag gilla det. Sen kom även Sara. Snackade & GJORDE ett VAD! Om att cykla mellan 2 tjejer, om jag gjorde det fick jag 20 kr. Det är inte kul i efterhand, men det var 2 speciellt tjejer. Jaja, ni fattar inte. Sen följde Elin mig hem. Vid 11 var klockan då.

Sen hämtade jag Michelle vid halv 12, 12 för att sova över hos mig. Vi somnade till TITANIC! Hahahaha ;)

29 juli sommarlov 2008

Tisdag - jobb, pålsjö, michelle.
Om ca 3 veckor börjar skolan igen, det fasar jag över!
I allafall vaknade jag vid 10. peppebror kom hem med frallor, det uppskattades rejält! Sen började jag jobba genom att måla ett staket! Det var faktiskt ganska kul!

Sen vid 2 tiden kanske, stack jag, mamma & pappa ner till stranden. Vi badade (simmade till stranden mellan pålsjö & fria. Där är det fint). Sen käkade vi glass, Sandwich, drack cola och läste på boken "Pojken som inte fanns".
Vi stack hem vid 4-5 tiden kanske. Sen låg jag ute i en av våra nya solstolar jag bloggade om och fortsatte på boken, den är bra! Jag har läst den innan, men den kan man nog inte läsa förmånga gånger.

Sen gick jag in och badade och bara slappa! Det är så skönt! Dessutom käkade v i tidigt idag, så det var ungefär mat på direkten. Jag fixade lite på mitt rum också!

Sen stack jag in till Michelle, vi skulle kolla med att starta eget och hade nu skicka iväg mail. Väntar med spänning!!

Sen stack vi för att ta ett kvällsdop hem till sigge för att hämta henne, sen stack vi ner och bada. Men det var så sent så man såg inte botten och vad som var där, det var läskigt eftersom jag hatar krabbor, tång och allt sånt! Typ en fobi! men jag funderar på att övervinna den genom att gå på tång, vad sägs som det?

Sen stack vi hem till sigge för att lämna av henne, klockan var då halv 11 och mörkt i skogen! (sigge bor på ena sidan skogen och jag på andra). Det var GANSKA läskigt att gå igenom skogen med michelle. Dessutom såg jag massa i syne, bland annat en man under bron, ÄCKLIGT LÄSKIGT!

När vi kom hem anfådda och allt tog vi oss varsin jordgubbssmoothie m. mango i och tittade på Autumn in New York, en sjukt bra film! And now, we´re here!!!

jag skrev inlägget nu för att jag inte skulle glömma! Jag sticker i övermorgon, så måste skriva om morgondagen i morgon kväll, annars kommer det vara ute ur mitt huvud redan... ja.. innan jag kommer hem!

Sen ska jag lägga mig, är supertrött!!! GODNATT!

28 juli sommarlov 2008

Måndag BIG BUDDAH!
Efter en äcklig, nyttig frukost vid halv 12 stack jag & peppe hem till Mara för att köra ner till Big BUDDAH! Vi var i stan vid klockan 1 och satte oss och käkade. Supergod mat har det där. Innan vi stack till bilen igen gick vi in om affären staken & veken, de har världens finaste typ.. anika saker där!

Sen stack jag, peppe & sigge till stranden för att sola & bada. Jag & sigge låg i hela tiden förutom när vi käkade glass vilken som redan hade smält, jag tog kola & lakris. inte gott :S Sen stack vi till frisören för Sigge skulle klippa sig, hos Johanna, mettes gamla lokal. Sen stack jag hem. Skulle egenteligen då hänga med till Malmö för att se när viktoria tatuerade sig, men jag mådde inte bra. Så jag stannade hemma och dessutom hade jag bestämt med en kompis Elin.

Elin kom hit så skulle vi ta kvällsdopp. Elin B, pappa & sigge skulle också med. Vid 8 kanske... hämtade vi sigge. Vi kom inte hem fråns halv 10. Haha. vi badade länge, de var skönt! Sen byddge vi sandslott!

Mara körde mig hem och Elin skulle egenteligen komma, men hon mådde dåligt. SÅ jag slappade resten av kvällen.

27 juli sommarlov 2008

Söndag - bad med mamma & pappa + träffa Michelle.
Dagen efter, ganska slut. Efter ganska många dagars festande. Nu var i allafall festivalen slut, för evigt 2008. Men om 362 dagar är den tillbaka! Nu ännu mindre!

Jag gick ner med mamma till pålsjö efter att ha käkat frukost. Vi solade, badade hela dagen. Till typ halv 5. Sen stack vi hem. Käkade o.s.v.

Sen på kvällen träffade jag michelle, dock mådde jag inte så  bra och låg bara och kved. Hahaha.

Dessutom när jag skulle hämta vatten flög kranen av och vattnet sprutade åt alla håll och kanter! ;)

26 juli sommarlov 2008

Lördag - bad och festival.

Jag ringde till Emma vid 12 för att fråga om hon ville hänga med och bada. Det ville hon, vi stack till friabad där vi träffade Malin, Dessi, Linus, Ellen och senare kom även Julia.

Vi solade och badade o.s.v till klockan halv 6 tror jag det hanns bli. Jag & Emma köpte Gifflar, Läsk och godis på Hamilton som vi låg och käkade i värmen. Dessutom hann jag börja på boken "Pojken som kallades DET".

Vi halv 6 stack emma inom disa för att hämta lite dricka, sen stack vi hem. Egenteliga planen för mig var att hänge med Emma och Co. ner och käka pizza vi piren för att senare kolla Amanda Jensen. Men mamma o pappa hade redan fixat mat, så det blev varken pizza eller amanda jensen. Dessutom var maten försenad.

Sen satt jag och degade hemma och väntade på att bror eller kompis skulle ringa.SÅ jag stack ner till festivalen och träffade Elin, Emma, ELIN FRÅN FLORIDA!!, Iris som också kom från florida!!, Carro, GB, Töy, Chrille, Disa & Julia.

Vi hänge runder. En kille kom framoch gav mig en ros och frågade om jag ville gifta mig med honom. Egenteligen skulle vi bada mitt i natten och sedan sova hos Julia. Men jag blev opepp och stack hem vi halv 1.

Bloggade till typ halv 2 ;)

25 juli sommarlov 2008

Fredag - jobb, sol sen festival!
Jag gick upp vid 10-11 kanske och käkade. Sen vid halv 1 började jag jobba. Jag skulle putsa fönster för att tjäna pengar, de jag tappade på festivalen dagen innan. När man inte riktigt är sig själv händer saker som man egenteligen inte vill ska hända.

När jag var klar vid halv 2 gjorde jag vid mig för att träffa Agnes, men hon svarade aldrig, så jag gick ut och la mig för att sola. Någon timme senare stack jag & pappa ner till havet och badade och träffade mamma. Sen stack vi hem för att sticka och handla. Hoppas ni hänger med i svängarna. Blir ganska mycket, så hände det, sen det, sen det... Men detta är bara för att jag ska komma ihåg sommaren. Jag vill komma ihåg SOMMAREN 2008 i DETALJ! Vad jag gjorde o.s.v. Dessutom kommer ganska många minnen väckas upp när jag läser det sen. Ellerhur??

Sen käkade vi hemma hos mig. Elin kom över en stund och snackade med mig om gårdagen. Nu i efterhand kan men egnteligen skratta åt det! Ellerhur? Det skulle egnteligen inte betyda något. Jag gillar ärliga vänner! Dock ville jag göra som jag gjorde. Skti samma! Det har runnit iväg och finns inte kvar!

Sen stack jag med Viktoria och bror Peppe hem till Viktoria på förfest. Vi drack, de rökte vattenpipa, snackade, lyssnade på musik o.s.v. tills klockan 12. Vi var; Jag, Stefan, Peppe, Viktoria, Michelle, Sigird ibland och Stefanie. Vid 12 stack vi ut ett tag. Till stan och tälet House of fun. Där lyssnade vi på covers och hade mys. 

Sen hängde vi på stan tills klockan var halv 2 då mara (viktorias mamma) kom och hämtade oss. Hon körde mig hem och jag somnade. Intressant va? Jag tror folk har somnat nu, det som pallar läsa. Hahhahahahah a:P

Vaknade idag vid halv 1. Så nu är jag pepp på ännu en utekväll!!

24 juli sommarlov 2008

Torsdag - Slut på jobb + festival!!
Jag & Julia började jobbet vid 12 eftersom vi sov ut. Det var ganska skönt och behövligt. Vi stack hem igen vid 3, eftersom det bara var ca 100 samtal kvar. Dessutom tog vi hälften var.

När jag kom hem ringde jag grannen Emma och frågade om hon ville komma in. Vi käkade lite av min grönpepparkyckling hemma hos henne eftersom min bror har SPRÄNGT vår micro. Hahaha. Sen stack vi hem till mig och solade medans vi kollade på filmen Isprinsessan. Mysigt.

Sen var vi tvungna att göra vid oss för att dra till Disa. Där förfestade vi. Där va; Johanna, Julia 1, Julia 2, Emma, Elin, Viktor, Alex, Disa & Sara. Jag hade säkret glömt någon för sekunden. Men jag har bråttom med att skriva.

Eftersom det var så stelt enligt mig, Julia & Johanna så vi satte oss på trappan. Skrattade som in i norden. Det var riktigt kul. Dock tyckte folk att vi var tramsiga. Men någon gång kan man faktiskt få skämma ut sig och ha kul!

Sen stack vi ner mot festivalen, fast det hände saker som inte var så roligt. Folk han inte komma så långt innan det... inte klarade av det. Dock gick jag, JOhanna, Elin, Julia och Julai tror jag ner mot stna. Vi fick korv träffade nya människor. Men sen rin gde emma, sen sara och allt blev kaos. Jag fick trösta sara vid hamilton. Sen skulle vi gå bortåt, då kom emma. Jag & Disa stack och hämtade en killes väska, gav den till hans föräldrar, sen stack vi ner mot festivalen igen. Där träffade vi massa nytt folk, såg lite av "glassigt" Mange. Sen fick vi pengar att gå till Mc DOnalds och käkade hamburgare med glass. GOTT!

Sen kom mamma och hämtade mig vid halv 2. KOllade på film och sånt till klockan 2 typ.

23 juli sommarlov 2008

Onsdag - Jobb, stan med Emma, DATORN och Elin.
Eftersom Kusin Emma sov över och vi endast träffas typ 2-3 gånger om året tog jag sovmorgon idag från jobbet till kl 10, SOVMORGON!!
Dock försov jag mig till 20 i 10 så peppe fick snabbt köra mig så jag hann i tid! Bra det. Dagens jobb på jobbet var att ring btuiker som inte svarade, sen hjälpte jag Julia. Dessutom kom det varor till företaget.

Vi gick hem vid halv 3 eller lite senare eftersom Julia skulle på konsert. Håkan & Kent på sofiero. Jag hoppade av vid stan för att möta upp Emma. Vi gick en runda, fikade x antal gånger, träffade Agnes, Elly, Johanna, Emma, Klara m.fl. Sen stack vi hem vid 5 eftersom Emma skulle hem. Som förvisso är i England nu!

Väl hemma satte jag min vid PEPPES dator, då mamma kom med en överraskning, MIN DATOR!!! Den var lagad!! YES!
Så jag var tvungen att kolla lite på internet. Sen kom Elin, jag käkade, Elin käkade, jag hämtade saker hos Viktoria, vi stack hem till Elin. Vi stack och handlade godis, vi stack hem till mig och kollade film. Fool´s gold.

Ja... lite enformigt. Vi gjorde det, sen det, sen det o.s.v. Sen stack Elin ham vid 11. KOllade lite på datorn, sen somnade jag.

Puss på en soft dag!

22 juli sommarlov 2008

Tisdag - Jobb, släktmiddag hos mormor& morfar.

Vi började sent idag på jobbet, skönt det även om jag somnade vid 12 dagen innan. Vi började i allafall vid 12, vi började sammarbeta på Hemköplistor. Sen var det lunch ganska tidigt, eftersom vi började sent. Käkade paj, muums.

Sen fortsatte jag & ringa på Hemköpslistor. Sen skulle vi hämta lite varor, men det gick galant eftet ett tag. Sen fortsatte vi ringa till klockan 6 då Julia skulle hem och jag på släktmiddag. Dock fick jag vänta i en halv timme, men det var skönt att vila.

Hemma hos mormor o morfar träffade jag - OINTRESSANT!!(Mormor, morfar, kattis, thommas, emma, julia, hanna, richard, maria o såklart min familj).

Vi fick kotlett med pommes och bearnesås (hur det nu stavas). Sen till efterrätt marängtårta, världens godiaste.

Sen ritade vi. Hahaha. Fortsatte på det jag gjorde på jobbet. Sen stack jag & Emma hem till helsingborg (Emma är min kusin från Stockholm). Vi stack hem till en kompis DIsa på tjejmiddag, mysigt mysigt.

Där var; (OINTRESSANT) Malin, Sara, Ellen, ELIN, Emma o Disa såklart! Sen kom även Darrell, Tobias & Gene.

Vi spelade ölspel med kortlek, hoppade studsmatta, gjorde gurkleken o.s.v.

Sen stack jag & Emma hem vid 20 i 1, peppe hämtade oss. Så kollade vi på "A cup of love" och snackade lite om allt möjligt som berör oss.

Puss på Emma!

22 juli sommarlov 2008

Tisdag - Jobb, släktmiddag hos mormor& morfar.

Vi började sent idag på jobbet, skönt det även om jag somnade vid 12 dagen innan. Vi började i allafall vid 12, vi började sammarbeta på Hemköplistor. Sen var det lunch ganska tidigt, eftersom vi började sent. Käkade paj, muums.

Sen fortsatte jag & ringa på Hemköpslistor. Sen skulle vi hämta lite varor, men det gick galant eftet ett tag. Sen fortsatte vi ringa till klockan 6 då Julia skulle hem och jag på släktmiddag. Dock fick jag vänta i en halv timme, men det var skönt att vila.

Hemma hos mormor o morfar träffade jag - OINTRESSANT!!(Mormor, morfar, kattis, thommas, emma, julia, hanna, richard, maria o såklart min familj).

Vi fick kotlett med pommes och bearnesås (hur det nu stavas). Sen till efterrätt marängtårta, världens godiaste.

Sen ritade vi. Hahaha. Fortsatte på det jag gjorde på jobbet. Sen stack jag & Emma hem till helsingborg (Emma är min kusin från Stockholm). Vi stack hem till en kompis DIsa på tjejmiddag, mysigt mysigt.

Där var; (OINTRESSANT) Malin, Sara, Ellen, ELIN, Emma o Disa såklart! Sen kom även Darrell, Tobias & Gene.

Vi spelade ölspel med kortlek, hoppade studsmatta, gjorde gurkleken o.s.v.

Sen stack jag & Emma hem vid 20 i 1, peppe hämtade oss. Så kollade vi på "A cup of love" och snackade lite om allt möjligt som berör oss.

Puss på Emma!

21 juli sommarlov 2008

Måndag - jobb

Gick upp vid 9 som jag skulle, eftersom det var jobb. Gjorde vid mig och allt, precis som vanligt. Enda haken var att jag somnade klockan 3!!!

Ja... den sista siffran beskriver nog en hel del. Vi hade riktigt mysigt! Kul att träffa nytt folk! "Lärde känna" lite killar som ska börja samma klass som mig.

Sen stack jag & Julia i allafall till jobbet vid 11. Jobbade till klockan 4. Stack hem, kom hem vid 5, käkade mat. Kotlett m. potatis o. tzatsiki. Sen stack jag upp på Olympia. Jobb igen.

Vi fixade bland dynor o.s.v. Sen släppte vi in Exlusive. Sen kollade vi matchen. 2-0 till HIF!

Sen drog jag till en kompis Sara. Men eftersmo jag var trött sen gårdagen, alla andra hade redan satt igång o.s.v. så kom peppe & hämtade mig. Så nu jag ska ta en fram en riktigt mysig film och kolla på den!


Ha de!


20 juli sommarlov 2008

Söndag - sex and the city maraton
Jag, Emma & Elin hade disney maraton för någon vecka sedan, kommer ni ihåg? Idag blev det i allafall SATC maraton.

Vi vaknade vid 11, jag hade somnat vid 12, (stack hem vid 11), vi gick om jag glömde skriva det. Vi käkade frukost, satte oss vid datorn. Nu var klockan tpy 2, vi dega som fan.

Då ringde disa och frågade om vi ville komma hem till henne m. sara & ida och kollade SATC. Såklart vi ville det, så vi var där inom 30 minuter. Vi bakade kladdkaka, käkade lunch och köpte grädde till kladdkakan.

Sen kolllade vi x antal avsnitt. De är typ bara 20 minuter långa. Så det blev några stycken. Vid 20 i 7 stack jag hem för att käka. Blev kotlett m. kantarell sås. Mumsens! :)

Sen bestämde vi nu vid 8 att vi ska på fest tll västra berga. Ska bli kul. Tror nog inte att jag känner många där! Så lite nytt folk. Synd bara att jobb väntar på oss i morgon! men det blir som det blir. Vi är trots allt ENSAMMA nu!

Puss på fest. (fjortis låter jag lite som en va?).

Kul har jag i allafall!o ch jag ska inte försvara mig, för såhär är jag! :)

19 juli sommarlov 2008

Lördag - deg hos Julia.

Ringde EMma (grannen) vid 12 kanske? Efter att ha köpt frallor, käkat, hängt vid datorn, kollat lite på film och allt man gör adgen efter att ha varit på fest. Ringde som sagt emmao ch frågade om hon ville "dega" med mig. Så jag stack in till henne. Där låg vi i sängen och snackade om gårdagen och hjälpe "VARANDRA" att komma ihåg. Hahahah:

Sen stack vi ner för att handla godis och hyra film. Så bestämde vi oss för att hänga med Julia och sticka till hennes pappa. Där kollade vi först filmen "the hitch" tror jag den hette. Sen "the kite" eller något och sen "livet runt 35". Vi beställde även pizza och käkade.

Filmen The hitch var en thrille när det var mörk och regnade och så var det IRL också. Lite "läbbigt". Sen stack jag, emma & elin hem till mig och kollade på what is love eller något. fin film.

Sen somnade vi. Puss på att ELIN KOM HEM OCH HÄLSADE PÅ! :D


18 juli sommarlov 2008

Fredag - fest hos "Gutte"
Började som vanligt på jobbet klockan 9. Fick skjus av Julias mamma. Vid 12 slutade vår s.k. "chef" typ, så nu är vi ensamma :)

Jag fick surfa runt på Hemköps hemsida efter nummer på affärer. Det var dock mycket bättre än att ringa tycker jag. Eftersom det är något jag inte tycker om.

Sen stack vi hem vid halv 3, lite tidigare eftersom det var helg. Vi tog bussen hem, men det började regna. Men skit samma!

Hemma vilade jag, trött som attsingen. Sen stack jag o emma ut till väla (shoppingcenter) för att handla lösnaglar till mig, byta ett på byxor och handla hamburgare. Mamma körde oss dit eftersom vid efter 50 minuter (!!!) endast hade kommit till maria station som ligger halvvägs till väla.

Sen stack vi snabbt hem för att hämta vad vi behövde till kvällen, sen stack vi hem till julia. Förfest, sen upp till Dalhem till "Gutte" på fest.

Träffade vänner jag inte träffat på länge såsom ida, danne, henke, adam o.s.v. så det var trevligt!

Sen stack jag & emma (hahahaha) hem till oss, vi bor grannar. Buss till statena (EMMA) där mamma kom o hämtade oss. Och nej, på de senaste inläggen låter jag som mammas flicka, men det är jag inte.

17 juli sommarlov 2008

Torsdag - Andra dagen på jobbat, breakdown!
Kom till jobbet kl 9, tog bussen som julia missade. Satte igång med att ringa. men helt plötslig fick jag värsta breakdown o började gråta en massa, kunde verkligen inte ringa folk.

Men efter lite "mentalt stöd" haha, kom jag på fötter igen! Kändes skönt. Jag har verkligen inte fattat att jag tycker det är såååå obehagligt att snacka med folk man inte känner, speciellt inte när det är så pass otrevliga, speciellt till en person som bara frågar en fråga för att företaget senare ska skicka smakprover.

Jaja... The eyes on the price!
Jobbade till kl.4. Ganska skönt att dagarna inte är superlånga, ca 7 h om dagen. Sen kom Julias mamma och hämtade oss. Sen dess har jag suttit vid datorn, kollat vad jag har missat o.s.v.

Jag kommer inte palla skriva ikväll, men nu vet ni i allafall var jag håller hus! Nu ska jag kolla på film. Sen kommer antagligen jag kolla ännu en film, sen sova eller käka ngn god kvällsmat! Skriver i morgondagens dagboksinlägg vad som väntades!

Puss på att jag inte ska jobba 3 veckor. :) Dock kanske detta gör att jag inte kommer kunna köpa min systemkamera. :S Vi får se!

16 juli sommarlov 2008

Onsdag - första dagen på jobbet
Jag gick upp vid 8 (!!!!) för att käka & göra vid mig inför min första jobbdag. Mamma körde mig & Julia till jobbet. Där var vi vid 9. Hanna presenterade sig, visade runt, sen var det dags att börja jobba!

Jag ringde ca 160 samtal igår, det går sakta. Menmen, sen tog vi bussen vid 4 lite över 4 hem. Jag kom hem vid halv 5 helt slut. Och ledsen, sur, ja ni vet! allt man kan vara om man är nästan inprincip som en telefonförsäljare och måste ringa 1500 stressade, irriterade ica/coop eller vad det nu är för affär anställd.

Mamma märke i allafall att jag var ledsen, så hon kom upp och snackade med mig. Så bestämde vi att vi skulle sticka & hyra film. Och det gjorde vi, "What is love" som jag strax ska ta & kolla på igen! Köpte även lite tröstgodis, hahahahhahah!!!

Sen la jag mig. Med mamma. Älskar dig. Puss på mamma!

15 juli sommarlov 2008

Tisdag - stan, sedan jobb på HIF

Vaknade vid 10, ganska tidigt, men jag var trött dagen innan eftersom vi hade åkt bil hela kvällen o.s.v. Så vid 10 gick jag upp.

Jag skulle fixa en del saker på stan, så när peppe & vix´s kom med frallor, efter det stack jag & mamma ner på stan vid 12 tror jag klockan var då.

Jag köpte:
- 2 Odd Molly trosor Då:700 kr Nu: 209 kr. Typ. I allafall 70 % rabatt!
- En svart kofta.
- Ett par svarta jeans.

Sen träffade jag Julia (som jag jobbar med), så gick vi för att träffa Disa & träffade Mira och följde med henne till Wayne´s & träffade Emma, Zowie & Malin.Många namn?

Sen stack jag hem för att jag vid mig, käka o.s.v. inför kvällen. Vid 6 var jag & vix´s tvugna att dra till hif.

Vi ställde oss vi Exklusive ingången och släppte in alla gäster. sen satte vioss o kollade på första halvlek, HIF - AIK, sen bjöd vi gästerna på fika. Sen kollade vi resten av Matchen. En bra sådan!! HIF vann dessutom. Även om dommaren hade DÖMT mål på en självklar OFFSIDE, men han DÖMDE TILLBAKA!

Sen stack jag & Vix´s hem till henne för att fixa lite grejer, sen hem till mig. Snälla mara skjutsade oss. Sen sov jag förmodligen. Gjorde vid mig lite inför första dagen på jobbet.

Puss på HIF-jobbet!


14 juli sommarlov 2008

Måndag - Barkaby, outlet.

Vi gick upp vid 9, packade det sista vi hade kvar att packa. Städade upp i Julias (en av mina kusier) rum, damsög, dammtårkade och allt annat städning innebär. Sen stack vi till Barkaby medans mamma o pappa fortsatte städa. Detta vid 11 :)

Dock hittade jag inga Miss Sixty som jag hade hoppats på :( men en fin over size tröja från Filippa K och en söt kofta från Noanoa.

Mamma o pappa kom o hämtade mig o michelle vid 12 tiden för att åka inom stan för att reklamera min och michelle klänning som vi hade köpte varsin av. Båda hade gått sönder på samma ställe, dålig kvalité! Och ett besök på Åhlens toalett hanns också med.

Vi hann itne sitta i bilden många timmar innan vi stack inom Mc Donalds för att käka lunch.

Sen satt jag bara och gjorde inte så mycket. Sms:a m. elin som just nu är på Gothia! Inte alls avundsjuk! :O:O
Läste tidning o så!

När vi komh em vid halv 8 följde jag michelle hem, (bor grannar) snackade med henne mamma & syster. Sen kom jag hem, packa upp och hängde hemma. träffa peppe & vickan. Käkade pizza. Kollade på Viktorias gratulationer m.m. Kollade upp på internet det jag har missat de senaste dagarna!

Nu ska jag bara kolla när jag ska jobba i morgon och det var en sak till, men den har jag glömt nu!

Puss på Stockholmsresan!

Nu ska jagsova, jag är trött!

13 juli sommarlov 2008

Söndag - Rosendalsträdgården . fika . stadshuset

Ja.. jag beskrev dan med de tre orden. Först stack vi vid 2 till rosendal för att fika. Dock ville bara mamma ha mat där. Så när hon hade käkat och vi hade kollat klart på alla fina hus stack vi in till stan och köpte mat på första bästa ica.

Satte oss i en fin park med fontän och käkade!
Sen vid 4 tiden eller 5, kom inte riktigt ihåg stack vi in mot stan för att kolla in i stadshuset! Vi fick en engelsk (?) guidad tur för att svenska (guidade turer) hade slutat för dagen. Sen stack vi hem. Ganska trötta!

Jag & Michelle satte på filmen Cherrybaby, väldigt bra tycker jag, det jag såg i allafall! Gårdagen björd till kvällsmat på baugett, idag blev det köttfärspaj! MUUUMS
PUss på Cherrybaby & köttfärspaj!

12 juli sommarlov 2008

Lördag - piknik m. fin utkik!
Vi pallade inte mer shopping idag, dessutom var alla sega att göra vid sig. Så vid 1 åkte vi inte till Stockholm för att gå lite.

Vi kom till en underbar plats m. utsikt över hela stockholm så vi bestämde oss för att sätta oss här och fika. Mamma & pappa stack till en Ica och handlade rebenspjäll, potatissallad, cola, oliver, fikabröd och mycket annat supergott! Verkligen det bästa delen av resan tycker jag. Det är ett minne jag hoppas kommer komma ihåg för livet. Bilder från denhär dagen, shoppingen och allt annat kommer in förståss!

Sen gick vi ner mot gamla stan och visade michelle hur det såg ut! Mycket fint! Trånga gator o.s.v. Sånt gillas! Glassen tycktes också smaka godumligt!

Sen stack vi inom ica för att handla kvällsmat och ett besök hos kungafamiljen hanns också med!!

Sen spelade jag o michelle monopol igen!! För vi är sååå tråliga. Ingen ville ge upp, för båda har vinnarskalle. Så där satt vi till tolv och degade. Dock ledde jag! OCH JAG VANN! :D:D:D

Satte även på filmen "underbar, älskad av alla".

Puss på gamla stan!


11 juli sommarlov 2008

Fredag - Shopping v. sturegallerian och drottninggatan I THINK!
Vi började vi sturegallerian vid 2 tiden kanske. Jag var ganska trött efter gårdagen och dessutom var på väg att bli sjuk kändes det som. Utmattade ochont i huvudet med illamående på köpet.

Inne i suturegallerianhängde jag & michelle vid pärlshoppen vi köpte lite saker som vi sedan gjorde ett armband av :) Mycket fint!

Sen stack vi och kollade lite runt på Urband outfitters. Sen till Nk för mamma & pappa var där :)

 

Sen sprang jag & michelle inom salt där vi skulle köpa en klänning som vi hade lagt undan! Sen började det ösregna när vi hade satt oss i bilen för att visa Michelle stockholm.

Jag köpte:
- Linne från Hunky Dory
- Tubtopsklänning av Vila från Salt (reklamerade).

Hemma satte vi på Harry Potte (dock tittade vi inte på den) och spelade Disney monopol! OCH JAG VANN! Hahaha...

Sen käkade vi gott och sov gott NOT! :) hahaha.

Puss på god mat!


10 juli sommarlov 2008

Torsdag - Back on road.
Idag stack vi till stockholm, dock degade vi och kom inte iväg från vid 12.
Från Linköping till stockholm tog det ca 2 timmar så vi var inne i stan vid 2 kanske.

Mamma & pappa släppte av mig och michelle i stan för att vi skulle få så mycket shopping som möjligt! Vi gick nere under Nk där vid gallerian runt cubus, sture? kanske?

I allafall... sen efter att vi hade shoppar tog vi varsin hamburgare och fortsatte shoppingen!!
Jag köpte:
- gladiatorinspirerade skinnskor från Vagabond
- protmonä från vagabond
- sjömansinspirerad tubtop i blå/vit randig från Gina Tricot
- Serisfärgad tunika från French Connection (lämnade tillbaka)
- Armband + halsband i silver från Hm
tror det var allt.

Sen stack vi upp till Åhléns city för att fika medans vi väntade på mamma & pappa. Sen kollade vi runt där tills de stänge. Då stack vi hem utmattade!


När vi kom hem packade jag & michelle upp våra saker och sätte oss och kollade på film, det blev "You, me and drupee" tror jag :)
Sen käkade vi kotlett m. potatis och sov! ZZZZZZ!

Puss på shopping!


9 juli sommarlov 2008

Onsdag -
Det började med att vi satte oss i bilen vid halv 11 efter att ha packat klart det sista och puttsat lite i huset så det inte skulle bli en svinstia till välkommande om lite mindre än en vecka. I bilden satt jag & michelle där bak och längtade tills vi var framme.

Pappa tyckte dock det var roligt (!!!) att köra bil och körden av omväg med flit på 2(!!!) timmar. Väl framme i Linköping som var vårt första (av 2) stopp klockan 5 sa vi snabbt hej till kusin Nina och fixade snabbt oss och begav oss till stan.

Där köpte jag:
- en svart sjal på glitter
- en vit oversize t-shirt m. tryck från Cubus
- svart klänning från Gina Tricot
- vitt linne från Hm

Think that´s it!
Sen stack vi hem, käkade god kyckling, snackade, lagade kläder, provade kläder och stack och handlade godis och hyrde film. "Kärlek på menyn".
Sen skulle vi se på Sex and the city, men jag pallade inte (??)

Puss på kusin Nina :)

7 juli sommarlov 2008

Måndag -
Emma & Sara vaknade hos mig, men sara mådde dåligt och stack hem. Så jag & Emma käkade frukost. Sen stack emma & jag in till henne. Jag skulle lämna post & hämta mina acnejeans & min oranga tubtop som en av hennes kompisar hade lånat av mig. Tyvärr var shortsen helt sönder ;/ Jaja...

Dessutom fick jag 400 g toblerone som jag & emma glumsa i oss. Sen stack jag hem för att göra i ordning på mitt rum. Sen skulle jag tillbaka till emma. men då började det blixra och åska, så jag väntade ett tag. Stan stack jag över. Då började vi spela buzz. Ett PlayStation spel, som nog alla vet om redan ;)

Sen skulle jag käka, så jag stack hem. OCh efter maten som förövrigt var en god fisksoppa stack jag, peppe & Viktoria ut till min kompis för att hämta min plånbok, men ingen var där. Så vi stack till väla för att Viktoria skulle handla jeans. Sen stack jag hem till Elin på vägen hem för att säga typ... hejdå. Men jag hoppas vi ses lite idag innan jag sticker iväg. Jag stannade där till halv 11 kanske, så mamma kom och hämtade mig.

Sen stack jag dir. över till Michelle för att kolla film. Sen sov jag över där. För jag pallade inte sticka hem :)

Puss på mina vänner!!

6 juli sommarlov 2008

Söndag - Skateparken
Jag & Elin skulle träffas idag. Ja... Elin som jag umgås 24/7 med, typ... Idag skulle vi träffa. Idag var sista dagen vi kan träffas på riktigt, på ca 1 månad. Sen åker jag till stockholm, hon när jag kommer hem till gothia, sen börjar jag jobba 3 veckor & hon 2. Hon jobbar denna veckan också, så ja... ni är det  1 månad kvar tills vi kan vakna på morgorna och springa och träffas som förr! Det kommer jag sakna!

I allafall vaknade jag lite sent, vid 1. Eller halv 1, men michelle. Jag väntade på att mamma skulle komma med frukost (var i väg och handlade det) och på Elin. Vid halv 2 kom både mamma & Elin med sällskap & frukost. Vi satt och käkade. Innan vi stack ner till stan klippte jag ELin, hon blev hur fin som helst.
Sen stack vi ner till Skateparken vid norrahamnen och satt där tills Elin skulle iväg. Älskar skatestil (men inte den jätteoversize, utan mer den typ lite slitna, snygga & brunhåriga typen)... Jag satt kvar till klockan 5 kanske & bara njöt av att ha sommarlov, bara sitta på en bänk, låta alla tankar forsa genom huvudet och sedan stanna kvar som en liten sten.

Sen stack jag hem eftersom vi skulle käka hos grannarna. Så klockan 6 kanske... var det mat. Vi käkade kycklign och rester från gårdagen. Det var grannen/ en av mina bästa vänner som konfrimerades.

Sen bestämde jag & Michelle att vi skulle åka skateboard, så vi tränade ganska mycket den dagen. Om & om igen. Typ 2 timamr kanske?

Sen kom Elin igen (hon hade stuckit ut med båten) så stack vi ner till gröningen för att bara hänga. Vi handlade risens, bravo &  chips - pringels. Så satte vi oss vid hamnen och käkade. Mysigt. Sen kom emma. Bara hängde vi. Sen träffade vi sara som följde med mig och emma hem till mig. Elin var tvungen att sticka eftersom hon skulle jobba dagen efter.

Så jag, sara & emma stack hem till mig och snackade och satte på Fool´s gold. Tror jag. En grymt bra film!!!

Sen somnade vi!

5 juli sommarlov 2008

Lördag - Michelles konfirmation.

Idag skulle Michelle konfirmeras så jag gick upp klockan 6 för att jag vaknade då och badade, duschade. Sen gick jag & la mig igen. Sen gick jag upp vid 9, platta håret, sminkade mig, klädde på mig och stack till kyrkan vid halv 11. Konfirmationen började kl. 11

Den tog omkring 1½ timme, men en väldigt bra sådan. Jag konfirmerades själv för 1 år sedan, 070707. Ett datum att komma ihåg! Den dagen jag konfirmerades. I allafall, jag kom ihåg nervositeten och allt! Jag fick i uppdrag att fota michelle i kyrkan och väntade efter gudstjänsten för att ta lite bilder på henne. Men dock ville hon inte vara med på kort :S

Sen stack vi hem till Michelle. Käkade, hon öppnade paket o.s.v. Hon fick extremt mycket fint! Bl.a. ett guldhalsband, lite andra smycken en massa pengar och en resa till Stockholm av mig och min familj. Vi gav alltså bara resan ;) Så ni inte tror vi gav guldhalsband, pengar o.s.v. Skitsamma! Hon blev skitglad! Så i morgon bär det av till stockholm!!

Sen fotade jag michelle igen, för hon måste ha en bild till sina tack kort! Sen gick vi runt lite, yrade så som jag & michelle brukar göra. Senare på kvällen stack vi hem till mig. Sjöng en himla massa till både nya & gamla låtar. Bl.a. "What if god was one of us", "Whos that girl". Jag vet, Darin, men både jag & michelle HAR VARIT darinfan! Men jag kan säga er, den tiden är förbi!

Sen pallade michelle inte sticka hem, så hon sover över hos mig. Vi somande vid 1 kanske.

4 juli sommarlov 2008

Fredag!
Elin & jag vaknade vid sisådär 11 kanske? Bestämde oss för att käka och snabbt sticka till henne.
När vi väl kommer hem till henne spökar molnen! Det är inte kul. Men vi solade ändå några timmar.

Sen stack vi ner till gröningen för att käka glass, sola & bada. Dock blev det inget bad. Så vi solade och käkade glass.

Sen vid 5 var jag tvungen att sticka hem eftersom jag skulle göra ett hemligt projekt! Jag kan iofs säga det nu... men vill inte riskera något! :)

Sen träffade jag michelle som kommit hem från hennes konfirmation. Sen fortsatte jag med hemligaprojektet! Visar bild i kväll när jag kommer hem igen!

Sen käkade alla barn (André, Viktoria, Jag, Michelle, Jonte & Peppe) här hemma hos mig. Efter det startade jag vattenkrig mot ALLA! Så jag var genomblöt. SÅ när jag & pappa cyklade ner till järnvägsmännen för att bada, frös jag galet mkt!

Sen stack jag inom godishörnan för att handla godis, sen upp för att säga hej till peppe & vickan. Skulle egenteligen varit med michelle en stund, men det blev för sent! OCh hon konfirmeras ju idag!

Puss på michelle och hennes konfirmation då! :)

3 juli sommarlov 2008

Fredag!
Idag stack jag till Elin som vanligt för att sola. Blev lite sen, men det gjorde inte så mycket. Vi solade till ca kl 4. Det blev ingen lunch.

Sen bestämde vi oss för att sticka ner till stan för att köpa glass, där såg vi korvmannen. Ni kommer aldrig fatta vem det är. Men i allafall, Helsingborgs enligt mig snyggaste kille! Sen stack vi till Mc Donalds för att käka. Sen stack vi ut med Elin och hennes föräldrar med deras båt.
Gissa vem vi ser... korvmannen :)

Vi badade från båten, drack cider, sola och hade trevligt. Sen gick jag hem för jag älskar att promenera. Milen (som jag förövrigt har slutat med, gav i allafall promenixlust).

Sen gjorde jag vid mig lite, mötte ELin & Carro, så gick vi in mot kärnan. Hif match mot Gais. Gissa vem vi ser... korvmannen! Haha. Jag tänker inte berätta mer om det, hoppas jag kommer komma ihåg allt ändå! Gröningen - vända - de m. motsatt håll - samma för oss - köpa mer Elin - de mot gröningen - vi ett annat håll.

Sen var vi på görningen och satt vi stenarna, men Carro tröttnade och cyklade hem. Efter ett tag bestämde vi oss för att sticka hem. Och vem kommer förbli med sin longboard? ... korvmannen!


Ganska många gånger på en dag va? :P
Sen stack jag & Elin hem till mig och sov här.
En av de bästa sommardagarna!

2 juli sommarlov 2008

Vaknade vid 10 och väckte min söta kompis Elin. Solen sken idag igen så jag ville inte missa en sekund. Vid 11 var jag hemma hos Elin, som forfarande var nyvakne typ. Vi gick hem till Disa för att lämna pengar till henne som vi var skyldiga henne!

Sen var vi hemma igen vid 1. Då badade vi, solade, hoppade studsmatta, lekte, käkade toast, glass o.s.v. Jag, Elin och hennes lillasyster Anna. Vid halv 5  kom Carro och var med oss.

Sen bestämde vi oss för att grilla på stranden så jag packade och stack hem för att duscha och göra v. mig.

Sen vid 7 var vi på stranden och grillade kyckling som vi käkade till tsatziki & coscos. Muums. Vi grillade masmallows (?) & choklad också! (Jag, Carro & Elin). Sen kom Thea, Mia & Frida. Vänner från en annan skola vi andra vänner, typ ;)

Sen gick vi runder träffade folk, snackade och mös. Kom nyss hem och fixade internet och började blogga. Snart ska jag gå & snussa :) Ska bara fixa något till inlägg!

SNART STOCKHOLM! 6 DAGAR KVAR ! (L)

1 juli sommarlov 2008

Alla tjejer som hade sovit över vaknade hemma hos mig vid 11. Vi käkade och såg att det blev fint väder. Så vi bestämde oss för att sola & ha det gött hemma hos Elin.

Vid halv 3 gick jag & disa hem till Elin, dock gömde vi oss i hennes rum & skrev meddelande på hennes blogg. Men hon visste redan att vi var där, skit samma!
Vi sola, bada, softa o.s.v Allt man ska göra en sommar!!

Sen stack jag hem för att käka o.s.v. Sen ner på gröningen med tjejerna som käkade pizza. Vi yrade runt & såg snygge glassmannen som jag numera kommer kalla honom.

Sen stack jag hem & kollade gamla bilder. finns dock inte på denhär datorn, men jag ska visa en dag! :)

30 juni sommarlov 2008

Danmark...
Vaknade i rimlig tid och bestämde mig för att jag ville till danmark. Jag väckte mamma och tvingade med henne. Och snäll som hon är lådsades hon tyckta om idén! Hoppas hon gjorde det också!

Vi flumma hemma och ville ta med ina (en granne på 3 år som var på dagis). Så det tog lite tid. men till sist fick vi med oss ina till båten (hon var superglad att få följa med oss). På båten käkade jag rostbiffsmacka m. citronvadne eller vad man säger i danmark. Väl i land gick vi till Tiger (10-20 kr affären), köpte träarmband!

Sen köpte vi glass och stack hem. Väl hemma bloggade jag en del och bestämde med mina vänner att sticka ner till Mezo:

På kvällen mötte jag Elin, vi stack till Disa mot Mezo där vi träffade Ida. Köpte Chai Latte (vilket var den äckligaste jag någonsin har smakat) och kladdkaka. När vi var mätt och belåtna snackade vi lite. Sen ville vi sticka till Mc Donalds och käka! Sagt som gjort!

Glassmannen Elin :)
Sen bestämde vi att alla skulle sova över hos mig, och det gjorde alla. Vi somnade till Mean girls!

29 juni sommarlov 2008

Arild!

Vaknade vid 12. Elin hade sovit över. Vi käkade, sen när elin hade stuckit duschade jag. Sen stack jag & Mamma ut för att gå milen.

När vi kom tillbaka duschade jag igen, plattade håret och fixade mig för att träffa Michelle. Hon är som jag sa igår på konfirmationsläger i Arild. Träffade även en annnan kompis som är på samma läger, Rebecca!

Jag & Michelle snackade, vi alla 4 (jag, Michelle, Susanne & Rolf) gick tipspromenad! Dock lyckades vi inte så bra :p

Sen stack vi hem vid 5 och kom hem lite senare. Käkade vid 7 och gjorde inget speciellt efter det. kollade lite på Dh och segade. Det var väll dagen i stora drag! Puss.


28 juni sommarlov 2008

Med Elly...

Idag skulle jag träffa Elly, men eftersom jag vaknade ganska tidigt käkade jag frukost och kollade på Dh tills Elly ringde.

Vi bestämde att vi skulle fika på stan men av någon anledning blev det att jag stack hem till henne. Så kollade vi lite på Harry Potter, men ingen av särskilt intresserad. Så vi gjorde chokladpudding och stack till MAxi för att handlar godis och grädde. På vägen hem stack vi inom hennes morfars grav. Sen kollade vi på Eva och Adam och redigarede bilder till kl6. Då var de mat och efter det kom min pappa och hämtade mig.
Puss på dagen med Elly!

Sen på vägen hem fick jag övningsköra lite, skitkul! Men läskigt! Sen var jag hemma och dega men bestämde mig för att träffa Elin & Disa. Så skulle vi handla godis och kolla film. Marko, Jonte & André hängde också med.

Puss på dem! Och puss på en lyckad kväll! Vi kollade 21 och i´m legend. Upp till kl 3. dock somnade jag lite titt som tätt!

27 juni sommarlov 2008

IKEA!

Mamma väckte mig vid 10 och sa att morfar skulle komma och hämta oss för att köra oss till Ikea! Jag hade sett framemot denhär dagen länge, eftersom jag ville få ordning på min garderob! Så jag satte på mig kläder och gjorde vid mig och väntade på att morfar skulle komma. Vi stack inprincip på dir. när morfar hade kommit för vi skulle käka lunch kl. 11.30 på Ikea (för att slippa kön).

Väl inne på Ikea satte vi oss dir. och käkade. Jag käkade kycklingfilé m. krämig pasta typ... Sen letade jag efter allt jag skulle ha till min garderob, det blev;

- Galgar
- Stor korg för skor
- Svarta plast/tyg lådor ( som förvaring i svarta hängaren)
- röda förvaringsboxar
- krokar
That´s it! I think!

När vi kom hem fikade vi Toska kaka som mormor hade köpt (vid mötte henne inne på Ikea eftersom hon hade varit inne på väla som ligger precis brevid som är ett shoppingcenter). Jag stack upp och fixade i ordning allt jag hade fått av mamma sen. Jag blev ganska nöjd, men det är något som fattas, men jag kan inte lista ut vad, störigt!

Sen stack jag och mamma ner till stan för att kolla lite i stan. Vi gick ner för att få våran dagliga promenad! Sen stack vi hem och jag satte mig vid datorn en pyttestund innan jag skulle hämta pizzan.

Vi käkade och efter det satte jag mig vid datorn igen och bloggade, läsate andras bloggar och degade. Dessutom käkade jag dipp medans jag kollade på... gissa? ... DH! :D

 

Allt från mig! Kramar Cajsa


26 juni sommarlov 2008

Vaknade vid 10 men jag gick inte "milen" eftersom Elin skulle komma hem till mig. Vid halv 1 kanske sms:a vi och bestämde att vi skulle ses hemma hos mig när Elin var klar.

När hon kom så bakade vi scones eftersom varken hon eller ja hade käkat lunch, tog lite tid eftersom jag inte var någon mästekock och hällde först i för mycket mjöl, sen mjölk o.s.v. Efter det kollade vi DH i typ 2 timmar. Aldrig för mycket DH! :D

Sen stack vi hem till Elin för att spela The Sims 2, dock gick det inte så bra eftersom vi inte kunde fusket. Och vi ville spela med "the motherload". Haha. Jag vet att fusket bara heter "motherload". Vi döpte familjen till "lamkotlet" (felstavat, jag vet). Och pappan hette "Biff" mamman "?" och dottern "Lisa".

Sen stack vi hem till mig och käkade sen chattade vi lite (CRAZY! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA). Efter det kollade vi DH! Sen tröttnade vi, Elin stack hem och jag somnade.


Tack för en superkul och mys dag elin! :)


25 juni sommarlov 2008

Idag skulle jag träffa underbara Anna, vilket jag också gjorde. Vid kl. 11 sms:a jag henne att hon kunde komma vid 1 eftersom jag va tvugnen att massera mamma och hon mig (båda hade sovit konstigt), käka frukost och städa mitt rum. Jag blev klar vid 15 över 1, så jag la mig ute och solade en ministund innan anna kom!

Eftersom vädret blev förvånansvärt bra! Stack jag och anna ner till Icahamilton för att köpa Brownie och ramlösa, vi satte oss på stranden och snackade och fikade. Bland de mysigaste stunderna nu i sommar, verkligen. Sen stack vi och (anna) solade solarium medans jag gjorde SERIÖS träning, noooot.

Vi gick sedan strandpromenaden hem och kollade på "What happens in Vegas" tills anna skulle dra hem. När anna hade stuckit skulle jag och mamma sticka ut och gå. Vilket blev en timme försenat. Men väl ute vid 6 gick vi till norra hamnen. Var inne i ca 5 Ica butike för att hitta superstora, mörka men ändå hårda bigaroer (körsbär). Hittade de på sista stället, Hamilton. Så vi köpte 1 kg, satte oss vid stranden och käkade.

Sen gick vi hemmåt och träffade Anna och hennes mamma som också var ute och gick. Snackade en stund och gick sedan hem. När jag kom hem käkade jag Grönsakswook m. fläskfile och nudlar tillsammans med DH! (L) Hahaha. Sen satte jag mig vid datorn.

Nu ska jag lägga mig till Dh (L)

Pussar


24 juni sommarlov 2008

Vaknade vid 10, brukar vakna runt 10-12. Skönt att sova ut dagar som denhär. Jag och mamma hade bestämt oss för att kolla in sommarrean, så jag väckte henne när jag vaknade. Dock tog det sin tid för mamma att göra vid sig så jag satte mig vid datorn, tv:n, sminkade mig, valde kläder 111 gånger om o.s.v. Vid 12 satte vi oss i bilden för att köra ner till stan.

Väl nere i stan (peppe körde oss, privat schaufför) började vi inne på Cirkus där de var 50 % på Hunky Dory och 30 % på övrigt sortiment. Så provade jag en massa underbara "Cajsa" kläder. Min stil är beige, ljust, rosa, volanger, mönster, sött, socker. Jag fann dock lite jag gillade, men "bara" 2 saker jag köpte:

- Chinos liknande beiga short från Hunky dory. Innan: 700 kr Nu: 350 kr
- Gammelrosa linne m. spetsliknande detaljer v. bröstet från Brit något Innan: 900 kr Nu: 600 kr (typ), lite mindre.

Sen skulle vi mot Gina när vi hittade en skum affär som sålde Marc Jacobs inspirerad stam bag. Jag slog till på dir!
- Marc Jacobs inspirerad stam bag, 149 kr (dock såg jag att den var trasig på vägen hem).

Väl inna på Gina Tricot kollade jag lite på rean och hittade en kjol. Har länge velat ha en mönstrad kjol och eftersom jag hade 100 kr till godo passade jag på när jag hittade en blommig kjol på rean.

- Blommig kjol från Gina Tricot  Då: 199 kr Nu: 99.5 kr

Sen stack vi hem. Jag avgudade mina nya kläder, käkade lite och så. Sen stack jag och mamma ut och gick. Milen denhär gången. "Vanliga milen". När vi kom hem vid 6-7 kanske lagade mamma mat medans jag badade. Det blev fläskfilé m. coscos och tsatziki! Yammi!


Sen kollade jag på Dh, sen senare kom mamma upp och satte på film. Jag somande. Godnatt, zzzzz!


23 juni sommarlov 2008

Vaknade strax innan 11 av solljuset eller liknande! Zowie, Emma och Elin sov fortfarande. Men de vaknade inom loppet av 1 h. Så jag satt och läste en massa filmfodral, vad filmen handlar om o.s.v. Så nú är jag lite mer allmänbildad gällande Disneyfilmer, eftersom det var endast sådana filmer som låg därnere. Visste ni att snövit var den första av alla disneyfilmer? Och att pinocio kom 2:a?

Sen stack vi upp och käkade frallor som Emmas söta föräldrar hade köpt, jättegott! Samtidigt som vi kollade på Rouittauie (hahhahahaha, har ingen aning om hur man stavar den filmen, råttfilmen i paris... anyway).

Sen spelade vi playStation3. Singstar och guitarrsak. Riktigt kul! Sen stack jag hem vid 3 tiden. Då var jag helt uttråkad, satt bara och kollade på DH. Sen när mamma kom hem satte vi oss och spelade Finans, ett faktiskt väldigt roligt spel. Som typ monopol.

Sen stack jag ner i stan (gick med mamma, pappa och susanne) och käkade på Mezo med vännen Disa. Zowie, Henke, Mira, Ellen, Alle, Linus, Johan, Danne och Viktor var också där. Intressant! Sen stack vi hem till Disa och snackade en massa och hade mys. Trevligt. Sen kom mamma och hämtade mig. Så kollade vi på film. Mys det med. :)

Så bestämde jag och mamma att vi skulle på sommarrean idag. Så nu drar vi. Puss på det och puss på er!

21 juni sommarlov 2008

Vaknade hyffsat tidigt för att ha gått och lagt mig vid 2-4 tiden. Har ingen aning om när jag somnade. Men jag och pappa bestämde oss för att gå "milen", medans mamma inte "pallade". Tråkigt att hon redan börjar "slappa". Men jag ska få igång henne igen, trots att jag är "sår i öronen" för henne.

Jag och pappa gick "landborgspromenaden" mot Sofiero och in i sofieroskogen, mot rapsfälten, men där vände vi och gick skogen hem. Ganska jobbigt eftersom jag får allergi av Jordgubbar när jag blir varm och dagen innan hade jag käkat typ 2 jordgubbar, så jag fick ritkig klåda. Skitsamma!

När vi kom hem tog jag en svalkande dusch för att få bort klådan och sprang in till Michelle för att hjälpa henne mamma. Nu var klockan ca 4. Vi var bjudna på middag hemma hos henne. Vid 4 käkade vi. De blev fläskottlet med potatisgratäng och baugette för min del. Sen kollade jag och Michelle på filmen "The hot chick" eller vad den nu hete. Matthew Lawrence är SÅÅÅÅ snygg i den filmen, ellerhur? :) Sen blev det efterrät, mindre onyttig chokladkaka. Sen fick jag och michelle för oss att sticka till "Hemmakväll" och köpa godis, sagt och gjort. Sen kollade vi på filmen "What happens in Vegas". Sen gick jag hem och la mig.

Innocent OCH NU ÄR JAG VAKEN! VAKNADE VID HALV 11!

...antar att alla tänker "intresseklubben antecknar". Men jag har faktiskt sagt innan att "dagboken" är "min" kategori, som en dagbok. Så om ni inte vill läsa detaljer i mitt liv ska ni nog skippa inlägg med datum. :)


20 juni sommarlov 2008

Midsommar 2008!

Hade satt mobilen på 8.50 eftersom vi kl.10 skulle klä midsommar"granen" som jag sa. Midsommarstången! Men jag & michelle var uppe ganska sent, dessutom vaknade michelle inte av klockan. Så jag stänge av den och vi vaknade runt 10. Vid halv 11 eller någon gång då gick vi till en av grannarna som ägen en stooor tomt där vi skulle klä midsommarstången, men den var redan klar. Så jag stack hem för att göra vid mig igen. Nu var klockan ca 12.

Jag plattade håret, sminkade mig, käkade lunch (sallad med kyckling & bacon). Sen vid 3 stack vi bort till grannarna med midsommarstången och dansade i en timme och fikade.

Sussane hade med sig kärleksmuffins och kanelbullar, mamma hade med sig orios & kaffe + saft. Vid halv 5 var pappa och jag tvugna att sticka hem eftersom vi skulle iväg till Valfridsson. Så då följde Emma, Sussane och Ina med. Inget kul utan oss (H) Hahaha.

Vi stack till valfridsson på knutkalas, vi tog med oss silltårta, vilket jag inte gillar "AT ALL". Vi käkade, jag paj och drack cider. Vi stack inom Caroline Tigerfeldt också, jag, Carro och Ella.

Senare cyklade jag hemmåt för att umågs med vänner. Folk kom hem till mig, vp och dricka :) Mys. Johan, Jag, Emma, Carro, Elin, Olivia, Ellen, Danne, Gutte, Albin, Linus, Henke m.fl.

Sen kollade jag och Emma vid halv 2 tiden när alla hade gått "The Nannys diares".


19 juni sommarlov 2008

Vaknade vid 10 och kom på att jag var tvungen att gå ner till ProCivitas och fixa med ansökan (vill söka in till nv på ProCivitas, samtidigt som jag söker in till Nv på Olympia). Så gjorde vid mig, käkade frukost och stack ner till stan och var där strax innan 12. 12 gick Viktoria på lunch, tjejen som skulle fixa grejen med ProCivitas. Efter några samtal var det fixat.

Sen fikade vi på ExpressoHouse och lämnade ansökan i ProCivitas brevlåda. Sen stack jag till stan och did some shopping @ Hm's. Jag fick med mig hem:

Brun väska (98) - som jag har använt som skolväska under ettan på procivitas, bruna shorts (49,50) och svarta shorts (98), allt från hm.

Sen när jag skulle cykla hem öppnade himlen sig så jag blev genomblöt! Men jag kom hem, värmde mig och degade. Gjorde även Smoothie till mig och Peppe (bror). Träffade michelle en stund innan jag och mamma skulle gå ner till stan för att frysa våra frisk och svettis kort.

Sagt och gjort, vid 4 stack jag och mamma ner till stan. Var hemma drygt en timma senare.

Stack ganska snabbt in till Michelle :D Och nu sitter vi här. Nu ska jag vara en GOD VÄN och umgås avec Michelle! <3


18 juni sommarlov 2008

Vaknade som alltid vid 10 tiden. Okej, det var faktiskt ganska tidigt för att vara jag.
Jag och mamma startade dagen med vår vanliga "milen" fast idag gick vi mot Sofiero och ner mot stranden och den vägen hem. Det var en skön promenad. När vi kom hem gjorde vi smoothie (denhär gången med nektariner och kiwi i).

Sen satte jag mig vid datorn och segade vid devote. Har inget annat liv just nu, fast iofs är dethär också helt ok!! Jag var trött så jag satte på filmen Fool´s gold, innan sverigematchen. Vid halv 9 när försnacket började satte jag mig vid tv:n bänkad för en spännande match. Det blev allt annat än det. Var nära på att slå sönder mig själv under matchen. Gadh! Att vi inte vann!

Bättre lycka nästa gång! Sen satte jag mig vid tv:n med mamma och kollade I´m sam! Somnade till den också för den delen.

/CAJSA


17 juni sommarlov 2008

Vakande vid 11 och gick milen, kusinerna hade redan stuckit mot Österrike eller var nu Sverigematchen idag ska gå (Hemifrån till Maria Park ut på rapsfältet mot Sofiero och in i skogen och sen hem). Rundan tog 1 h och 35 minuter. När vi kom hem la vi oss ute för det var helt ok väder och solade, masserade varandra och käka smoothie, musigt värre. Ska ge recept på smoothie senare idag! Håll utkik! SUPERGOD!

Sedan satte jag mig vid datorn och segade resten av dag till klockan 5 ungefär då vi käkade, det blev kyckling med makaroner och tsatziki, muums! Nyttight också, förutom makaronerna. (tsakzikin var inte så farlig den heller faktiskt).

Sen kom Elin hit en sväng innan träningen (jag vet inte om det var före eller efter maten) men hon hälsade i allafall på, det var trevligt. Sen satte jag mig vid datorn ingen, jag är SÅÅÅN datornnörd, speciellt när det är dåligt väder.

På kvällens stack jag in till emma med Elin. Vi skulle kolla Dh,men det är säsongsuppehåll, det tråkigaste som finns! :( DH som nyss hade börjat ingen!

Anyways, blev trött och stack hem. Kollade slutet av Frankrike - Italien matchen, slutade 0-2. Grattis Italy!

 

 

 

Sen stack jag och mamma upp till mig för att kolla "Wedding Planer". Superbra film, passar mig PERFEKT i samken!

16 juni sommarlov 2008

Vaknade vid 11 kanske av att mamma gick upp så jag degade också upp. Gjorde inget från jag och mamma stack iväg vid halv 1 för att fixa min ring som förövrigt inte gick att fixa. Sen stack vi och handlade. Sen kom Elin hit och vi kollade filmen I am Sam, vilken jag såg igår också.

När Elin stack gick jag hem till Emma och snackade. Sen stack jag hem igen för att käka. Sen gick jag, Emma och Elin hem till Zowie och snackade. Sen stack jag hem eftersom min kusiner kommer snart. De ska bo över här en natt för att sedan åka ner till Österrike för att kolla em och jag är ju inte allllls avundsjuk! Gadh!

Var på vm för 2 år sen i Tyskland - Berlin och kollade Sverige - Paraguai (hur det nu stavas). Det är en upplevelse jag verkligen vill ha igen. Skit samma. Nu vet ni hur min väääldigt intressanta dag har varit! Ska lägga in 2 outfits sen också IGEN eftersom jag inte lyckades fota dagens ;)


15 juni sommarlov 2008

Vaknade av att Michelle skulle sticka hem men somnade snabbt om igen och vaknade igen vid 10 tiden kanske. Degade ända till kl. 1 då jag och Emma bestämde oss för att sticka ut och träna.

Vi gick till bongården mellan pålsjö och maria park, sedan sprang vi hem eftersom det började regna. men sedan slutade så vi fortsatte med styrkeövningar.

Sen träffade jag michelle och satte mig vi datorn och gjorde denhär bloggen (devote). kollade på filmen I´m Sam. den var bra! Sevärd. Fast en aning seg i slutet.

(om ni inte fattar är det för att detta är som min dagbok. jag kommer skriva från mitt eget perspektiv och inte tänka på vem som läser).


Header

Har någon tips på hur man kan göra en snygg header? Less på min enkla så tänkte ha en lit mer avancerad header. Som sagt några tips?

/pictures


Har gjort en "bi-blogg" eller vad man ska kalla det. Det är i allafall en enskild blogg där jag lägger upp bilder som annars skulle ligga i kategorin taken by me. Men jag tyckte det var kul att experimentera med bloggen därför gjorde jag en blogg av denhär bloggen. Bloggen ser likadan ut förutom header och små detaljer. Du kommer inte på bloggen genom att skriva mitt bloggnamn/pictures. Allt cajsafelicia.blogg.se/pictures. How fun?


Hms höstkollektion


Supersnygga lager på lager kläder. Jag vill ha halsduken, ser var och gosig ut! Bilderna tror jag kommer från Carolines mode.

Btw. Var gång jag ska skriva gosig skriver jag godis, undrar varför? Hehe

Jag gillar att...

... jag på måndag får year book, längtar!
... jag redan har börjat packa till USA!
... det är 12 dagar kvar till USA!
... körsbär är goda...
... det ligger ett hekto brevid mig
... Dear John är bra!
... jag blev helt crazy när jag hittade ett paket pringels!





.

less as hell på designen, ciao.

update - internet är paj så är inne på mobilt som är segt as hell. pappa och peppe är och köper nytt modem så internet bör funka i eftermiddag, fixar designen då :]


En väldigt gammal bild från Spanien 2007 med Julia, saknar det!

12 juni 2010

Hejsan!
Tänkte fortsätta med sommarlovsdagboken eftersom jag uppskattar min gamla så mycket! Det är ganska jobbigt att skriva men så himla roligt att läsa sen. Jag kommer ihåg att jag och min bror fick 500 kr av mamma om vi skrev dagbok hela sommarne. Vi skrev väll i 2 veckor sedan rann det ut i sanden, samma sak skedde var år.

Förra året skrev jag dock bara till den 9:e augusti, men det är skit samma :) Kanske kan kolla vad jag gjorde genom "vanliga" inlägg i bloggen. Men kategorin blir sommardagbok eller något sånt. Puss

Sommarlov!

Nyss hemkommen från resterande studenter. Skönt med sommarlov även om man inte fattar det. Ska bara chilla och sova ut i morgon eventuellt börja kolla vad jag ska ha med mig till USA, 13 dagar kvar! Måste tvätta, köpa massor med shampoo, lotion, nessesär m.m. Lika bra att börja i tid, speciellt när mer än hälften av mina kläder är smutsiga... 4 u 411.

Nu ska jag slumra till en gosig Dear John.


Göteborg 2010

På bättre humör nu så tänkte berätta lite om göteborg. Först åkte vi buss upp från hamntorget vid halv 8 och kom till göteborg vid halv 11 tiden. Vi lastade av bagage och åkte till Chalmers på besök.


Jag och Frida på lasershow.


På väg från lasershown till lunchen i kårhuset hittade Emma en vespa!


Efter lunchen.

Sedan var det dags för en till föreläsning på Charlmers, mer som frågor och svar om Chalmers. Sedan bar det vidare till universeum för klasskamp.


Innan dess var det ännu en lasershow där Felice fick cykla.


Fick äta äckliga maskar på klasskampen.


Hade på mig en hunky dory japankofta, linne från dsqual eller något sånt (spirit), halsduk hm, jeans nudie, skor converse + chalmers goodiebag, wihoooo!




Nemo och anemonemone eller vad han nu säger!




Lite roliga djur och sådant hittade vi på universeum då jag och Moa tappade bort vår lilla gurpp.

Sedan var det dags att åka lite karuseller på liseberg. Jag, Felice och Emma sprang runt och åkte så många karuseller vi orkade och hann. Åkte balder, kanonen, uppskjutet, höjdskräcken m.m. superkul! Dock var flomerider avstängd, blev jätteledsen.


Spegelhuset får man inte missa!






Klassen plus lite bilder från liserberg.

Vi kom hem till vandrahemmet vid 11 tiden, då stack jag, Felice, Evelina, Moa, Malin och Emelie in till stan. Dock var allting stäng så vi stack till Haket en liten bar brevid vandrahemmet där resten av klassen var. Var där en liten stund, vid 1 tiden stack jag, Felice och Malin hem och snackade och mös. Jag och Felice sov tillsammans i en 90 säng, dock var det inte trångt. Smärta som vi är, hehe. Somnade vid halv 3 tiden men väcktes vid 4 då Eve, Moa och Bex kom hem och störde. Kunde inte somna på ett tag.

I dag gick vi upp vid 8 tiden, städade rummet, packade och åt frukost. Ganska god! Sedan stack vi in till stan, jag och Emma gick runder i massor med affärer, topshop, zara, hm m.m. Trots att alla affärer som man älskar som man inte har i Helsingborg kom jag bara hem med kläder från hm, gina tricot (& monki i och för sig).





På stan träffade vi på tre lisebergkaniner. Jag hade på mig sjal från hm jacka från hm och klänning från hm, woooopsi, hm där. Hahha. Skor på converse och väska från Åhlens.

När klockan var halv 1 stack vi in till nordstan och köpte mc donalds som vi käkade på bussen. Gick även inom pressbyrån och köpte tidning + godis. Sov ganska mycket av bussresan, behövde det. Har sovit 6-7 timmar var natt du några dagar.

Sådäääär. Lååångt inlägg, men det är i allafall dethär jag har gjort i Göteborg. Juste, såg Amir på liseberg också. Felice skrek "Amir" och han vände sig om och Felice sa "Jag älskar din blogg!" och han sa "tack så jättemycket". Sedan hade hon ångest resten av dagen för att vi inte tagit bild på henne och Amir. Hahaha.

Nu ska jag göra annat än att skriva onödigt långa inlägg :]

btw!





Träffade på lisabergkaniner! Obervera att kaninen längst till höger tar på emmas rumpa. hahha, föregå med gott exempel var det.

Göteborg





Göteborg var underbart. Pajjade nyss min dator totalt, pallar inte skriva. Sjukt irriterad.

7 juni

Imorgon drar jag till göteborg för att åka karuseller på liseberg, besöka charlmers m.m. Övernattar och går på stan dagen efter. Bilder kommer komma i massor! Grymt roliga dagar. Ses på ons kväll :)

cajsa



en ful bild, ingen aning om varför jag lägger ut den.

Jaaaaaaa!

Nu är ALLA uppgifter klara! Fan vad gött!! Firas med godis och film! Marabou digestive och ahlgrens bildar, saltlakrits, så JÄVLA gott och Fame :)

seventeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen

Bara 17 ynka dagar kvar till usa, i die! :D:D:D:D:D

Historia

Sitter fortfarande med historian och kommer sitta ett bra tag till. Jag är tidsoptimist och trodde jag skulle bli klar i förmiddags, men icke sa nicke. Jag kommer nog sitta in i småtimmarna och skriva om det lilla patriotiska samhället vi en gång levde i. Ointressant enligt vissa, intressant enligt mig.

Fyfan vad jag är bra!

Jag sprang nästan 1 mil idag, fyfan vad jag är bra, fast vart kommer kondisen ifrån? Nu dör jag för fyfan vad trött jag är. Men gott kommer jag sova i natt i allafall!

Beautiful day

Hellooo!
Har suttit ett bra tag med min examination och jag är välförtjänt av en "plugg-paus". Suttit och skrivit om kvinnan utveckling gällande rättigheter i samhället samt nationalismen och hur den påverkat dagens samhälle, wiho! Kvinnans rätt i samhället blev riktigt bra, nu är det bara att göra nationalismen lika bra!

Nu är det inte många dagar kvar tills jag lämnar Europa för första gången. Har aldrig flygit mer än typ 3 timmar men eftersom långtidsflyg är väldigt komfortabla är det nemas. Nu ska jag skriva lite till kanske... tjing

Sunday

Kommer inte på någon vettig rubrik så "sunday" får bli bra. Idag skriver jag hemtenta i historia om nationalismen och kvinnans rätt i samhället som förövrigt är två väldigt intressanta saker att diskutera, analysera och reflektera över. Dock är det väldigt svårt att få en bra uppsats om detta. Ska in i morgon innan klockan sex. Har skrivit 3 av 4 sidor. Men kommer ändra och söka fakta hela dagen för detta måste vara en killer inlämning.


Fixade mina dinsko känger med mina beiga skosmycken från Scorett.

Denhär veckan ska jag på måndag packa inför Göteborg. På tis åker jag till Göteborg med klassen, vi ska på bland annat Liseberg på kvällen. Jag kommer åka Kanonen, balder m.fl tills de stänger (gör det redan 9-10 tiden tyvärr). Dagen efter kommer vi gå och shoppa, jag kommer hänga på topsop och Zara har jag en känsla av. Sedan åker vi hem igen på eftermiddagen. Kameran följer med så bilder kommer vi få!

På torsdagen ska vi "sammanställa resultat från beräkningar av berg-och-dal-banor". Tråkigt nog. Sedan ska jag och Felice hem till mig, ev. kanske någon annan. Vi ska ha spa-kväll och göra vid oss inför skolavslutningen på fredag. Jag har 6 studenter jag ska till, hur ska jag hinna??? Måste köpa present till Annelie som tar stunden på fredag, resten fixar mamma och pappa eftersom det är familjevänner.

På lördag kommer Linn hit! Hoppas Helsingborg bjuder på fint väder. Då ska jag till Linn till köpenhamn, malmö, stranden, stan, fikor m.m. Vi kommer ha det jättemysigt. Dessutom kommer vi antaligen åka till Båstad till Felice, har faktiskt aldrig varit hos hennes mamma, hur sjukt är inte det???

Nu ska jag fortsätta plugga, tjing!



Igår hade jag sidecut wannabee frisyr.



Hanna & Olivia













Visar lite fler bilder i morgon, lite för många! Firade kusin Hanna som fyllde 22 och blivit sjuksökterska och Olivia som fyllde 18. Nu ska jag sova, skriver mer i morgon!

Sommar!

Ligger ute på altanen och solar, det är extremt varmt idag, nästan så varmt att man knappt klarar av att ligga här i solen. Dessutom fångar huset att vand, så det blir en enda stor värmebölja! Idag ska jag ta vara på solen och ikväll ska jag fira kusin Hanna som nyss blivit sjuksköterska i Stockholm, grattis till henne! Har inte träffat Hanna på jättelänge så ska bli kul att träffa henne också. Ikväll vet jag inte vad som händer, kanske grillar som vanlig eller så får vi se. I morgon måste juZag i allafall spendera dagen med historiainlämning, avgörande och den absolut sista läxan, inlämningen, hemtentan, provet jag någonsin kommer göra i tvåan. Känns gött! Men sedan väntar dock ett ännu jobbigare år nästa år. Då kommer UF a upp stor del av min tid och jag kommer inte veta vad fritid betyder. Men det ska jag inte tänka på n!>u för nu ska jag njuta av ett riktigt långt sommarlov som jag är väl förtjänat av!





i väntan på bussen.

Perfekt dag!

Hade en av mina bästa dagar i mitt liv idag med mina närmaste vänner helt spontant. Det började med att matteprovet var över och alla prov i hela tvåan! Sedan käkade vi gott, sedan stack jag och Felice hem till mig på longboard och njöt som fan av vädret och snackade en massor. Sedan kom ett helt gäng och vi hade helt underbart. Emma, Alya, Rebecca och Evelina kom. Sedan kom även Axel och Krisoffer, en gammal klasskompis som var jättekul att träffa igen. Vi hade glasskrig, vattenkrig och lagade pannkakor. Vi käkade även jordgubbar, vindruvor med vanlijglass, supergott. Sedan gjorde vi vid oss och stack ner till stan. Där köpte vi take away kebab/sushi och satte oss på gröningen och snackade och käkade mat/godis tills det blev kyligt. Svårt att klå denhär dagen!















Bilder från idag, en helt underbar dag! Detta kommer ske i sommar igen, favorit i repris. Nu ska jag och Felice mysssa till en djävulsk romans!


London


Tänker fortfarande på London och hittade en ännu äldre bild från när jag tillsammans med familjen och Ella var i London. Min kära bror hängde på solariumet titt som tätt om man kollar på bilden, ska börja kalla honom peppe brun, bögrostarN. Längtar till London, sitter och kollar på lägenheter men lägenheter för det priset jag vill måste man dela toalett och det VÄGRAR jag, never! :} Jag ska leta vidare, även om det som sagt är 374 dagar kvar som sagt. USA ligger närmre i tiden ju.

Om 374 dagar

I och med att studenten närmar sig för alla 91: or plus de som har börjat för tidigt/gått om börjar man tänka vad man själv ska göra när man går ut.

Jag tar studenten om typ 374 dagar vilket för helt sjukt men förövrig är då jag blir "fri". Jag kommer att ta flera sabbatsår, inte för att jag inte vill plugga utan för att det är ända tiden, enligt mig, som man kan upptäcka världen. Sedan ska man skaffa sig en karriär och när man är mitt i karriären ska man få barn. Det finns igen tid att upptäcka världen då.

Jag och Sara har planer på att åka till London efter trean och jag tänker på det hela tiden. Vi kommer jobba ett tag så att man kan försörja sig om det skulle vara så att vi inte fick jobb. Sedan kommer vi bo i någon liten mysig lägenhet i något säkert kvarter nära tunnelbana/london, vi får se. Vi har kontakter i London så vi kommer inte få svår att välja lägenheter o.s.v. Jag är helt inställd på detta just nu och det är det ända som finns i mitt huvud. Jag började t.om. skissa på hur vår lägenhet skulle se ut och så har jag fantiserat om hur jag vill att vår lägenhet ska se ut.

Jag vill även gå en design-kurs i Milano tillsammans med Emma och backpacka i Asien och Usa med Felice. Jag ska försöka hinna med så mycket som möjligt! För mitt mål är att inte vara 29 år, studerande utan jobb :] Inget illa med det, men det är inte jag. Speciellt inte när jag lagt ner så mycket tid och energi på skolan. Då ska man inte "slösa" bort massor med år i sitt liv. Men jag ska deffinitivt ta minst 2 sabbatsår. Ni kommer inte ana hur bra min blogg kommer bli då! Mitt idial är the killing moon, amlul, wheredidugetthat, the blonde salad m.fl.


















Enligt våra planer kommer Sara jobba på Juicebaren tillsammans med alla grymt snygga scandinaver och jag kommer jobba på Topshop och bli butiksägare. Sara kommer ta hem massor med frukt och juicer från jobbet och jag kommer hem med kläder. Vi kommer laga mat tillsammans, gå och strösa på gator och återuppleva gamla minnen från vår londonresa vi gjorde 2009 i november som är den bästa londonresa jag någonsin gjort i hela mitt liv och antaligen kommer att göra. Vi kommer att mysa om kvällarna med jättebra filmer, vi kommer gå ut och träffa jättetrevliga engelskmän och ha jättetrevligt. Vi kommer att ha picknick i hyde park, vi kommer att strossa runder på oxford på helgerna, fika på starbucks och gå till bigben om kvällarna och bara kolla. Jag och Sara kommer extremt bra tillsammans och kompromissar så det blir aldrig bråk om vart vi ska och vi blir aldrig sura. OBS! Jag blev lack som fan när vi skulle hem, min väska gick sönder ca 5 gånger och det var extremt synd om Sara. Jag var en riktigt bitter fitta (värre än ballar av ståls, och då tar jag inte i).


Jag hoppas och tror att detta kommer bli den bästa tiden i hela mitt liv, my daddy told me so.

Il fait soleil aujourd'hui aussi

Jättefint väder idag igen och jag har en känsla över att solen tänker stanna ett bra tag! Snälla stanna i allafall tills jag åker till usa, egoisten talar. Hoppas faktiskt att det blir en riktigt fin sommar som stannar länge utan regninga och kalla perioder som vi i söder är vana vid.

Mina planer för dagen är att plugga lite till på matten, kommer satsa på nationella nästa år i stället för provet i morgon. Men jag kommer göra provet och hoppas på det bästa. I morgon ska jag och Felice fira detta genom att antingen a) grilla här i stan eller b) åka till malmö.

Idag avslutades kemi B och jag måste erkänna att jag blev lite ledsen. Kemi är mitt absoluta favoritämne och jag verkligen älskar kemi lektioner och tiden försvinner iväg. Nörden inom mig talar! Ska i allafall läsa kemi breddning, för att trösta mig själv.

Slut på "ego-talk"  och "nerd-snack". Tjing

Jag stör mig på...

... folk som skriver "kenza, kissie, topshop, zara, elin kling" m.m. på sina varor på tradera för att få besökare. Förvisso är det smart, men grymt irriterande.

... avundsjuka. Människor kan inte glädja sig åt andras lycka, hur sjukt är inte de egentligen?

... matte d provet på fredag

... tröjan och shortsen jag vill ha på hm är slut dessutom har jag inte fått min jumpsuit.

/c

Il fait soleil




Jag var bara tvungen!!!

Bild 1 tagen idag, SOL! Bild 2 tagen i går då jag var ledig. På eftermiddagen stack jag och mamma till väla, köpte lite stuff som jag kan visa senare i helgen typ och sedan åt jag och Felice middag på Haket. Jag käkade kebabtallrik, as usual. Sedan köpte vi godis och stack hem och kollade på säsongsavslutningen av Desperata. Trodde faktiskt att detta avsnittet skulle vara bättre än det var! Det var jätte bra, men allt slutade så spännanade förra veckan att jag knappt kunde hålla mig.

Nu ska jag soooova! Hoppas vädret blir lite fint i morgon.



Paul Kalkbrenner

Paul Kalkbrenner

Lyssna på honom, riktigt bra. Det är hans bror som sjunger och hans inspireras från olika saker i låtar t.ex. från paris metro o.s.v. Finns en dokumentär om honom - kolla!

Sol

Kom hem från skolan för en stund sedan. Har inte haft så seriösa lektioner idag. I morgon har jag svenskaredovisning som kommer gå åt skogen, just so you know... Sen har jag matte d prov på fredag... Hm... Nej, nu ska jag sola tills det är skugga över terassen, sen kan jag plugga. :]

..







Lite bilder från random

matte d in my ass

Sitter med bevisföring, cosinussatsen, sinussatsen, trigonometriska ettan, areasatsen, sinv, cosv blö blö blö. Jag spyr på dethär och alla HÄRLEDNINGAR kan ta och dra... Jag är så piss på matte och skola just nu att det nästan är omöjligt att plugga. Som en magnet som man sätter på fel håll, det går verkligen inte ihop, på samma sätt som matte och jag inte går ihop just nu. Dessutom fattar jag inte uppgifterna, dem är jobbiga...

Har ni någon gång gått på diet? Druckit drinkar som de första dagarna smakade helt ok som sedan förvandlades till en mardröm? Matte är så för mig. Jag mår illa när jag tänker på det. Men när jag börjar trean kanske jag får tillbaka lite "problemlösar sug". Hahaha. Nerd.

#23




/theblondesalad

Hittade hennes blogg för någon dag sedan genom Kenzas blogg. Gillade bloggen jättemycket och påminner väll om alla mina andra favoritbloggar, as usual. Snygga foton tar hennes pojkvän på henne också!

OBS! Om länken inte funkar är fullständiga adressen theblondesalad.com ♥

RSS 2.0