move along


En väldigt fin bild på mig och min bror för kanske 15 år sedan. Tiden går fruktansvärt fort, tyvärr.

Fredag

Idag ska jag på 18 års fest igen, det är riktigt kul med alla dessa 18-årefester. Ikväll ska jag dit tillsammans med min klasskompis Evelina, trevligt! Nu ska jag fortsätta se gossip girl!


Jag och min nästkusin Linn i höstas.


012710

Onsdag.
Jag har ingen aning om varför, men idag har jag varit otroligt sur. Det resulterade i många utfall, vad är det med mig? Jag brukar aldrig vara sur. Mamma sa alltid när jag var runt 14-15 år att snart kommer jag bli en surig tonåring. Det kanske kommer nu i "efterskott"?. Jag blev i allafall alltid så glad när mamma sa det till mig, att jag var en otroligt glad tjej. Det är jag fortfarande.

Idag har jag inte gjort så speciellt mkt, vart tog dagen vägen? Jag som skulle kolla igenom det sista till fysiken jag har på fredag. Tänkte skippa att plugga i morgon, en ny strategi. Det är så skönt att slippa råplugga dagen innan ett prov.

Nu tänkte jag ta och kolla lite film. (På tal om att plugga liksom). Tjing.


En bild på en del av mina skor.
Gojane, gojane, gojane, hm, hm, chapnlle.


The best place on earth - London calling

Jag har tänkt på att jag inte har visat så mycket bilder från London. Jag var där tillsammans med min kompis Sara förra hösten, i slutet av november. Det var en av mina bästa resor jag har gjort i hela mitt liv, dels för att jag åkta med en av mina bästa vänner, dels för att london är min favorit stad, den bästa platsen på hela jorden, dels för att jag älskar att shoppa och vår spontanitet.

Vi åkte dit på fredagen efter skolan. Tog tåget från knutpunkten vid halv 3, dock blev det stopp i Malmö, rycktades om att någon hade hoppas framför tåget, vilket jag verkligen hoppas inte var sant. På flygplatsen gick att på räls. Vi fick en lite paus, då åkte vi på dessa rullband som finns på flygplatser, jättekul... Vi kom fram till London vid 9 på kvällen, landade på Gatwick. På gatwick stack vi inom mark & spencer och köpte sandwiches, dricka och efterrätt, mums. Från Gatwick tog vi Gatwick express, hann precis med tåget på minuten, vilket tog 30 minuter in till centrala london, viktoria station. Där gick vi direkt in till New look och köpte vars ett par skor. (bilderna från detta är tyvärr borta). Vi tog tunnelbanan från viktoria till bayswater. Vi bodde bara 2 kvater från tunnelbanan vilket var tur. På kvällen myste vi till film och käkade gott och njöt av att äntligen vara i London!

På lördagen stack vi och shoppade på oxford street, nära hyde park. Jag köpte bland annat två toppar från topshop den dagen. Vi åt lunch på mc donalds. Senare på kvällen när vi hade shoppat klart stack vi till leicester square för att kolla på new moon, men det sket vi i på grund av att jag hade fått massa näsblod (har ingen aning om varför) och spotta blod. Jag blev lite sökt och ville bara hem till hotellet. Så istället bokade vi biljetter till måndagen. Vi köpte, precis som innan, sandwiches som kvällsmat.

Starbucks.

Ett av våra alla besök.

Oxford street

På väg till Odeon.

På söndagen stack vi till kensington och harrods. Vi skulle egenteligen till ett ställe graham hade rekomenderat, men vi för det första försov oss, sedan fastnade vi på starbucks och sedan hade vi glömt saker på hotellet. Så vi var inte ute fråns vid 11-12 tiden. Vid 1 tiden kom Graham, Arrabelle och Arrabelles son och hämtade oss. Graham är en vän till familjen. Vi stack till min favoritresturant, Sticky fingers. Där beställde jag bbc revbensspjäll. Det är den bästa maten jag vet. Vi snackade en massa eftersom det var längesen varken jag eller familjen hade träffat graham. Sedan stack vi till en stor matbutik som innehöll allt mellan himmel och jord. Som mark & spencer fast fräshare. Jag och Sara köpte foccasia. Sedan körde vi runt och blev guidad i andra delar av London än shoppingdelarna. Mestaldes runt Themsen (floden) och alla vackra broar. Fick även höra en massa berättelser om broarna och amerikanare. Att de ville köpa en bro, som de trodde var en annan bla bla bla. Vi blev avsläppta på covent garden, där det ofta är uppträdande. Vi tyckte inte om det så mycket så vi tog tunnelbanan till leicester square och beställde biljetter till 2012. Sedan stack vi hem och sov.


På starbucks på morgonen.


Covent garden.


Söndagen fortsatte vi shoppingen runt om i de delarna vi inte hade varit och de delarna som vi tyckte vi hade missat. Vi var mestadels i den andra änden av oxford street (jag vet att oxford är en turistfälla och Graham blir inte glad när jag berätta att vi spendera mestadels av vår tid på oxford). Men jag och sara, turister som vi är, rådiggar oxford och dess shoppingutbud. Jag menar, Zara, Topshop, primark o.s.v. Vi började söndagen i de västra delarna, alltså vid hyde park på primark precis när de öppnade. Det är omöjligt att gå in där på dagen, det GÅR inte och då har jag varit med om mycket gällande köer och butiker. Därefter fikade vi på starbucks, köpte någon latte och kladkaka. Köpte även en mugg från stackbucks som rymmer 0,5 liter (!!) som används flitigt. Sedan fortsatte vi längst oxford mot de östra delarna. Vi fikade väldigt mycket, hamnade på en cool juice bar som drevs av skandinaver. Därefter stack vi till hotellet och gjorde i ordning oss för att gå på New moon. Vi var väldigt spända då vi egenteligen hade stuckit till london för att se världspremiären (röda mattan) den 20:e november. Men eftersom det ställdes in, så stack vi för att shoppa och vila oss istället. Jag köpte malteser (as cool burk) och en stor cola (innehöll 1 liter cola!!!). Sedan, överexalterade som vi var, stack vi till westminster för att kolla big ben, london eye o.s.v. Vi var inte här för att kolla turism o.s.v. eftersom vi båda varit i london innan. Sedan stack vi hem. .

På den coola juice baren.

Vid big ben, london eye

På väg till new moon

Jag vid westminster, big ben.

Sara vid westminster.

London eye, themsen.

Big ben och dubbelbeckare.

Jag vid big ben

Tisdagen skulle vi åka hem och vi tyckte de var synd att vi bara hade shoppat, åka till london för att shoppa. Vi tyckte att vi bör ju uppleva till av london atmosfären turistmässigt. Så vi tog tunnelbanan till Notting hill (där jag tillsammans med min mamma bodde sommaren 2006 tror jag). Där åt vi frukost på Pret a manger. Väldigt gott! Jag åt en sandwich och någon juice. Även en, för en gång skulls, varm croissant med mozarella och tomat. Sjukt god! Sedan tog vi tunnelbanan till bland annat ox ford för att reklamera min jacka som gått sönder. Därifrån tog vi en random buss för att kolla lite på london. Väldigt mysigt, vi åkte i de gamla bussarna som inte längre finns kvar. Sedan tog vi tunnelbanan från ett ställe där bussen stannade och köpte innan dess vars en turist tröja (som minne). Vi tog tunnelbanan till westminster och kollade på piren en sista gång, satte oss och snackade om resan och kollade big ben dagtid (hade bara varit där på kvällen innan). Sedan kom en läskig gubbe och började snacka, han var rolig från början, men sedan när han började ta på mig och snacka om att han gilla blondiner och fråga för mycket blev vi lite rädda och sa att vi vara tvugna att gå för att hinna med flyget. Vi gick (han följde efter oss!!), men till slut stack han, thank god! Vi tog tunnelbanan till bayswater. Satte oss på Starbucks och fikade. Jag tog en frappuccino caramell, mums och någon kaka. Det blev lite för mkt och jag kunde inte äta upp allt. Sedan tog vi en promenad i enorma hyde park. Så mysigt. Sedan stack vi till hotellet och packade ihop och hämtade väskorna. Sedan tog vi tunnelbanan till Viktoria station -> Gatwick. Där var lång kö så till slut var vi tvugna att springa för att hinna. Min weekend bag hade gått sönder, så här var jag tvungen att bära mitt handbagage som om det vore ett barn, jobbigt läge. Hann knapp gå på toa för att hinna. Sedan satte vi oss på flyget, på väg hem... Glada för alla upplevelser, men ledsna över att det var över. Vi åt mat på flyget och blev sedan överspeedade så att kvinnan som satt brevid flyttade, wooops. Sedan kom fram till köpenhamn där mamma och peppe stod och väntade på oss. Peppe, söt som han är, hade köpt en muffins till mig, från starbucks. Sedan körde vi hem....

Sara i the rulltraps.

När vi strossade runt innan vi skulle sticka (vi såg en Taylor Laurtner kopia - han i gul tröja). Chinatown

När vi satt vid westminster och pratade om resan. Det är "den läskiga gubben" som fotade oss.

Läskiga gubben him self.

När vi strossade runt i hyde park.

Där slutar min London resa som jag gjorde tillsammans med min väldigt bra vän Sara. Detta är så detaljerat som jag kan komma ihåg det. Det jag kommer ihåg mest är de spontana sakerna, maten och all shopping. Att bara kunna komma ifrån vardagen då den var som jobbigast, bara kunna slappna av. Sitta på hotellet med våran sandwich köpt på mark & spencer och vår cola vi köpte i den lilla butiken utanför tunnelbanan på bayswater och sätta på gladiator. Eller vakna upp på morgonen och planera vart i london vi skulle vara och vad vi skulle göra. Prata och skämta med london bo och bara ha det allmänt bra. Bäst av allt veta att de andra stackars skolkamrater satt och pluggade medans vi satt på starbucks för tredje gången den dagen och beställde vår latta och goda macka. Att inte behöva hålla koll på vad klockan är, vad som händer här näst, ingen planering, det är det som gjorde resan så bra, så jag vill ha det. Detta kommer göras om inom kort!



Best place on earth!

Det var väll allt! Shoppingen kan du kolla in här! Och saras blogg här!


!


Sara och jag på bilden. Från mira igår.

Än en gång tack.

sunny sunday



ht 08

18!

Grattis Valentina som blir 18 på månad! Firade henne tillsammans med vänner ikväll. Firade även söta Mira som fyllde 17 förra året. Grattis båda två!

Ps
, miss u emma

...



Cause it is gone, gone, gone, gone... gone.

.

Det gör ont att inte kunna berätta.

011910

Igår fyllde min bror år, vi var iväg och åt på BonSera, väldigt gott som vanligt. Innan dess hade jag tränat step 1 med sara, vädligt kul! Skönt att komma igång efter uppehåll. Idag tränade vi också step 1, men med en annan ledare vilket resulterar i andra steg. Sedan fikade jag även med mange-tjejerna, som en avskedsfika för min neighbour emma som flyttar till usa på torsdag.

Har suttit nu typ en timme och försökt träna på mina två redovisningar jag har i veckan, får se hur det blir. Nu ska jag i allafall ta och sova. God natt

Forever 21

Gillar rå gillar denhär grymt snygga rinen från forever 21:

Bilden kommer från forever21.com, ringen kostar ca 40 svenska kronor. Jag önskar att vi hade något likt primark eller forever21 i helsingborg. Tyvärr har vi ju inte det...

Fredag!

Sitter här i skolan med ett skolarbete. Kom till skolan omedveten om att första lektion är inställd och jag kom till skolan en och en halv timme för tidigt. Väldigt irriterande när de inte kan skriva på internet eller skicka sms om inställd lektion. Ännu mer irriterande när läraren för första början säger att det ska bli lektion, men sedan ändrar sig eller vad det nu är som har hänt. Det är i allafall jobbigt. Men det är inget att hänga läpp för, idag är det faktiskt fredag!

Helgen kommer gå till att plugga, jobba och fira min bror som fylla tjugo år, värst vad tiden går snabbt. Det känns som det var i går han fyllde arton, det är jag som står härnäst, att fylla arton år. Den fjärde mars. Det ska bli hur kul som helst, men jag är ingen tjej som gillar förväntningar, det blir alltid sämre. Så jag bara förväntar mig kärlek, hoppas jag får det från vänner och familj... Oj vad det lät... ja, knäppt. Men det är sant! Nu ska jag fortsätta hitta fakta om en galvanisk cell och en bränsle cell.

Önska mig lycka till. BTW, igår hade jag namnsdag, grattis till mig!

Pic.



Shopping

Har inte orkat visa mina senaste inköp, tänkte att jag kanske får ta att göra det! Om du högerklickar öppna fönstret, så kan du förstora bilden mycket, annars kan du bara klicka för att förstora den liten.


- Klänning från gina tricot (rosett i ryggen) köpt vintern 2009
- Oversize tröja med markerad rygg från Lindex. Köpt vintern 2009
-
Grymt snyggt fodral från Hm. Köpt i London 2009.
- Snygg korsett från Felice (julklapp 2009)
- Ullkavaj från Hm. Köpt vintern 2010
- Gossip girl inspirerad kofta från Hm. Köpt vintern 2010

- Marinblå (mörkare irl) kavaj från Primark. Köpt London 2009
-
Marinblå oversize tröja från Gina tricot (julklapp 2009)
- Skinnjacka från Zara. Köpt London 2009


- Klänning från Random butik. Köpt London 2009
-
Västa från Hm trend. Köpt vintern 2009
- Beige oversize tunika från Femme. (julklapp 2009)
- Kofta från Gina Tricot. Köpt vintern 2009
- Klänning från Topshop. Köpt London 2009
-
Underlinne från Hm. Köpt vintern 2009
- Kofta från Gina Tricot. Köpt hösten 2009. (OBS, såg att den redan ligger i kategorin kläder)


SKOR


- Skor från Topshop. Köpta i London 2009
-
Skor från New look. Köpt i London 2009.
- Skor från Dorothy Perkins. Köpta i London 2009.

Har även några bekväma tröjor jag köpte på topshop, paljettballerinas, håraccesoarer m.m. som jag också ska visa! Men det blir en annan gång, sängen kallar. Lägger inte kläderna och skorna i kategorin kläder sen.



Nytt år, nya tag.

Låter kanske lite löjligt, tycker faktiskt också det, men det känns bra. Att detta 2010, ska jag tillsammas med Sara börja träna. Vi har ett ganska kompliserat schema som ändras vecka till vecka, men det gör ju också att träningen blir varierad.

Jämna veckor:
Mån: Skivstång, step kl 19.00
Ons: Jympa (medel) kl 16.30
Tors: KiBox kl 19.15

Udda veckor:
Mån: Skivstång, step kl 19.00
Ons: Jympa (medel) kl 16.30
Tors: KiBox kl 19.15
Lör: Step dans kl 10.00 (ev. step 1 kl 11.00) beror på vecka
Sön: Yoga kl kl 10.00

Dock har vi ingen aning om detta kommer funka eller inte, kanske för många pass, vi ska i allafall testa denhär månaden och se hur det fungerar. Det är liksom firvilligt, på gym, så att vi kan själv välja hur många/få pass vi vill. Inga obligatoriska om ni förstår vad jag menar, om detta blir för mkt tar vi färre pass. Men det känns lagom och bra!

011010




© Taken by me

Jag har sedan länge varit väldigt intresserad av att fota! Tillsammans med kompisar har vi varit ute och fotat mycket, i olika miljöer, händelser och varandra. Men jag trivs bäst bakom kameran och det är därför jag nu skaffar ännu en ny kategori, © Taken by me. Här, till skillnad från kategorin bilder, lägger jag endast upp bilder jag har fotat med motiv, som jag är nöjd över.

Här blir kategorins egna lilla logga, exempel på bilder som jag kommer visa.



2009

JAG TÄNKTE FÖRSÖKA ATT, PRECIS SOM ALLA ANDRA, SAMMANFATTA ÅRET SOM GÅTT. DET HAR INTE HÄNT SÅ HIMLA MYCKET UNDETUNDER 2009 OCH JAG LÄR BÖR KOLLA IGENOM BLIGGENBLOGGEN INNAN JAG KAN SKRIVA HELA SAMMANFATTNINGEN. MEN JAG TÄNKTE BÖRJA OCH SEDAN FYLLA PÅ! JANUARI: JAG FIRADE NYÅR TILLSAMMNAS  MED MINA NÄRMA VÄNNER HOS ENBAEBBA I STAN. MIN BROR FYLLDE NITTON OCH JAG ÅKTE TILL BAD GASTIEN TILAMMANS MED SKOLAN. FE

2010

Hejsan!
Det var längesedan jag updaterade i bloggen, anledningen är att jag tillsammans med min familj åker iväg på skidsemester i drygt en vecka helt oplanerat. Jag ville egenteligen spendera dagarna i Helsingborg, men ångrade mig sedan och följde med familjen.

Vi åkte till Linköping i tisdags, träffade kusinerna. I onsdags (2009) åkte vi till Ramundberget och åkte skidor där tills i måndags (skulle egenteligen stanna tills i tisdags). Men eftersom vädret inte tillät skidåkning åkte vi hem en dag tidigare. Jag har inte tagit så mycket bilder, men några har jag, tänkte visa dem!





Visar (om jag orkar) fler bilder sen. Hade inget stativ, därför blev bilderna suddiga, tyvärr.

RSS 2.0