Måndag

Time to go to bed.
Jag har pluggat sedan jag kom hem från skolan idag tills nu (med några pauser dock). Jag blir så grymt stolt över mig själv när jag gör såhär! Idag har jag verkligen pluggat effektivt!
- Kommit ikapp i fysiken
- Gjort biologin
- Kollat lite på Kemin
- Gjort min Engelska (dock lite kvar)
... (kommer inte ihåg mer)

På tal om skolan... hm (internet) har rea! (ironisk). De säljer bland annat ut skinnjackan från divided exklusive för 1000 kr nu!


Ja... good night.

Söndag

Idag har jag varit på stan och kollat julmarknaden i ca 10 minuter, sen fick jag nog. Jag orkar inte med alla människor som trängs och man kommer ingen vart. Innan dess hade jag varit på väla (varuhus) och handlat min tredje nyårsklänning (VILKEN SKA JAG VÄLJA???) plus en ring. I stan åt jag brunchs med familj och ett par familjevänner på Brooklyn i flera timmar, jättemysigt. Sedan var jag och familjen på Jacob Hansens hus och kollade på min skola som hade UF julmässa. Beställde en silverring från företaget Moi (handgjord i riktigt silver) och shape up klips som man har på bh så att bh-banden inte syns och inte trillar ner (på armen).


På bilden ser ni min nya grymt sköna morgonrock från Primark. Ringen kommer från Gina Tricot och kostade ca 60 kr. (Armband nr 1 är ett kompisarmband jag köpte på marknad + gjort om lite själv, armband nr 2 är från Lindex, nitarmband för 39 kr, finns nog fortfarande kvar, sedan klockan från Calvin Klain finns också kvar).

Ha en trevlig söndagskväll. Jag och mamma ska när jag pluggat lite kolla på någon mysig film!

Lördag

Sitter och kollar schoolsoft och tittar vad jag missat. Mindre än förväntat, skönt! Men fortfaranade mycket. (Jag var ju i London förra helgen och tog ledigt 2 dagar från skolan, oftast gör 2 dagars ledighet mycket... man kommer så mycket efter). Idag ska jag kolla lite på Info & Layout jag har prov på på Måndag. Jag ska även städa mitt rum (det var på tok förlängesedan jag städade mitt rum). En svinstia. På söndag ska jag äta lunch med familjen och en familjekompis familj, mysigt. Jag ska även kolla julskyltningen (ett måste!) och alla UF företag på skolan (julmässa). Sedan en massa annat som jag inte kan ha koll på i huvudet. Ha en bra dag!




Bild från London (gud vad jag saknar london!!!)
- skor zebra
- jeans hm
- halsduk santi ds
- skinnjacka zara
- linne stella forest (circus)
- väska från åhlens

Ha en bra dag.

London pics 1







Fler bilder kommer inom kort. Jag har mycket som händer innan jul, så bloggen kommer ligga i femteelfte hand, så att ni vet.

London!

Tänkte bara berätta att London var hur bra som helst och jag skulle gjort ganska mycket för att redan nu få åka tillbaka. Jag saknar Starbucks morgon latten, sandwicharna, colan, shoppingen, friheten, jag saknar allt. Att bara ta tunnelbanan till random stället, fika, shoppa, snacka, kolla bio. Jag älskar Picadilly, jag älskar Bayswater, jag älskar Notting Hill Gate, jag älskar VUE cinema (speciellt sallong 6 och 9), hehe. Jag älskar brittiska, det finns inget jag inte älskar.

Nu ska jag plugga, det är något jag inte älskar.

Light











Dagens faktum!
- Det är tur att jag inte åker till London idag eftersom det stormar ute och man kan inte åka över öresundsbron, den är stängd.
- Det är mysigt att lyssna på stormen ute
- Jag börjar lära mig franskan (dock måste jag öva mer, hehe)
- Jag är glad


Typ!


London objekt 4



Okej, riktigt dålig bild. Skorna är tagna från newlook.co.uk. Jag är inne på alla hemsidor och kollar runt vad jag vill handla. Det är därför jag titt som tätt lägger ut offer som jag ska köpa när jag är i London. Dessa skorna kostar 500 kr och jag tror tyvärr det är ren skitkvalite, men är det inte grymma??? Jag ska se om det är sköna på om det nu finns kvar. Då är det nog ödet!

Fler objekt kommer.

Monday

Break. Denhär veckan ser ganska lugn ut. Jag har 2 prov, annars ska jag bara packa en massa inför London. Vad är den ultimata packningen för en 5 dagars vistelse i London? Det mest praktiska hade varit att ta med 4 outfits (lör, sön, mån, tis). Dock tror jag att jag vill ha vålmöjligheter, men det kommer ju med shoppingen sen. Dessutom vill man ju gärna byta om så mycket som möjligt... hehe! Ha en bra dag (4 days left!)


Konstiga sängvanor

Jag har/har haft väldigt konstiga sängvanor de senaste åren.
  • Jag måste alltid kolla på film/ha ljudbok på innan jag somnar. Annars tänker jag på hemska saker så som döden och tänder (jag har fobi för tänder).

  • Jag måste bädda min säng innan jag lägger mig. Kvittar om jag bäddar den när jag vaknar eller precis innan jag går och lägger mig. Kan inte lägga mig i en obäddad säng.

  • Jag kan inte somna utan städat rum, i så fall vaknar jag ofta mitt i natten och börjar städa (pedantisk).

  • Jag måste ha en Ramlösa vid sängen, dricker extremt mycket på natten (extremt och extremt, ca 1/3 liter vatten).

  • Jag måste alltid ha öppet fönster, oavsett om det är 20 minus ute eller 20 plus. När jag är och åker skidor brukar det ibland vara 10-20 minusgrader ute, det är svinkalt när man vaknar på morgonen!

  • Jag måste ha mörkt när jag lägger mig (d.v.s. ingen dörr öppen).

  • Helst vill jag sova tillsammans med någon, så tänker jag inte på hemska saker.

  • Jag sover som bäst när jag är helt utmattad då jag somnar direkt utan att tänka på hemska saker.

    Vi alla har konstiga vanor, vad är din?

En liten smygbild på min omgjorda säng. Visst hade ni velat lägga er ner och gosa i min underbara säng med massa kuddar, plädar och mysiga täcken? Fler bilder kommer när jag får tummen ur röven och tar foton!

Kiss



Telefon som jag köpte lite på skämt. Tyckte den var ful och rolig, så var gång någon ringer till mig skrattar jag och alla undrar varför. Det är för att jag snackar i stans fulaste telefon, en pussmun. Men den är i allafall snyggare än min gamla fula telefon, men grymt töntig.

Nu ska jag äta middag. Sedan ska snillet i Cajsa räkna matte, exponetialfunktioner, kvadrarotsmetoden, u named it. 5 dagar kvar!!!

Sunday it is

Nu är det söndag.

I dag ska jag försöka umgås så mycket som möjligt med min nästkusin Elsa som är på besök. Men jag måste även (förlåt för tjatet) plugga på mitt kommande matteprov. Har även franskanprov, fysik redovisning (dock viskade en fågel i mitt öra att det är framflyttad).

Idag köpte jag en egenteligen skittöntig telefon, men jag gillar den. En kissmun. Mycket bättre än den tråkiga, fula, gamla telefonen jag hade innan. Dock suger telefonen, man kan inte höja/sänka ljudet och det brusar. Men "vill men vara fin får man lida pin". Nu ska jag sova, det behöver jag.

puss

Jag & Felice för 1 år sedan. Hittade bilden helt random, ganska random bild också för den delen. Saknar min älsklingsfelice.

5 days left!


London Calling



(Bilder på skorna kommer från topshop.com, bilden på Ben&Jerrys från google).

Kommer som sagt från Topshop och kostar 95 pundet (1090 sek, pundet är lågt nu!). Jag har inte ägt några topshop skor och dessa har jag kollat ut länge. Eftersom pundet är lågt är det perfekt! Psst, är du student får du 10 % rabatt på Topshop med CSN kort! Förhoppningsvis kommer det att använda flitigt i London. Dessa skorna fanns på Topshop i Stockholm för 1500 kr (har jag för mig), om jag skulle köpt dem i London med mitt CSN kort hade jag betalat 980 kr. Ganska stor skillnad! Har massa andra sötsaker från topshop som jag visar en annan dag.

Nummer två


Här ser ni mitt andra offer! Ett par fingervantar som jag ska försöka haffa åt mig på Hm i london (slut här i helsingborg). Bigben klockan är tagen från google och vantarna kommer från hm, finns i alla vanliga butiker och på internet.

Rocker

Hur mycket rocker är jag? Okej, dethär bryter verkligen min stil, vad folk anser är Cajsa, vad folk förväntar sig att jag ska ha på mig. Men ju mer man bryter banan, ju mer innovativ är min (jag har nyss haft innovationsvecka). Så därför tänkte jag, what the hell, jag kör på det! Svarta naglar och nitarmband är det som står på listan.



Shit jag fastnade i scannern.


OOO NOOO!  Jag fastnade i scannern. Jag var bara tvungen att visa bilden. Gud vad jag skrattade. Det är såhär jag brukar se ut. Men photoshop redigerar bilder ganska bra sånt tur va =)

Personligt meddelande


Skolfoto

För några veckor sedan fick jag hem skolfotona. Det enskilda blev helt ok, medans klassfotot blev rent ut sagt förjävligt. Jag ser ut som om jag vore jätte tjock (ingeting illa menat), man ser mitt ärr i panna och mitt ärr på hakan, man ser en finne, jag ser tocke ut. Det är inte jag. Okej... det är egenteligen på de enskilda man ser allt detta, men jag tänkte ändå visa det. Har blivit mycket bättre andra år, men jag klagar inte, kunde varit värre! Mycket värre.



Ärret på hakan fick jag när jag var runt 3-4 år och cyklade i skogen med min familj. Vi skulle cykla ner för en bran backe, jag först. Jag kunde inte svänga med cykeln och cyklade rakt ner i en bäck (ingen vanlig bäck, betong bäck), föll ca 1 ½ meter rakt ner på betong. Kommer faktiskt inte ihåg någon smärta alls (förträngt antaligen). Men jag kommer ihåg att jag hade en vit united color of beneton t-shirt som har helt blodig. Jag kommer även igår när jag såg pappa hoppa av cykeln helt förskräckt rakt ner i bäcken där jag låg. Jätte starka minnen dem 2, allt annat har jag bara hört senare.

Mitt är i pannan har jag redan skrivit om 1 gång innan. Det var för kanske 2 månader sedan (när bilden tog) ca 3 nu kanske. Jag skulle platta håret och bränner mig i pannan. Ärret har fortfarande inte försvunnit, men jag antar att det gör det snart eftersom mitt förra ärr jag hade i pannan försvann efter ca 2 månader (min kompis rev mig).

#1


Skitsnygg pälsväst från Hm trend. Kollade på den i Stockholm men den kostade 500 kr vilket jag kan tycka är lite väl mycket för en fuskpälsväst. Men jag gillar den skarpt och nu ångrar jag att jag inte handlade den. När jag åke till London ska jag se om den finns i någon Hm butik (även om det inte är Hm kläder man suktar efter i London). Om du vill ha den kan du köpa den hemsidan (hm.com), eller i närmsta Hm trend butik. Lät som värsta reklamen, men visst är den snygg?

Onsdag

Veckodagarna går sjukt snabbt och London närmar sig med stormsteg. Det hade ju såklart varit roligt om New moon premiären inte hade ställts in, det var ju därför vi skulle åka dit från början. But hey, London is London. Nu ska vi i allfall dit och shoppa som jag har skrivit här femtioelva gånger. Men det skadar inte att säga det en gång till.

Denhär veckan har jag som sagt Innovations vecka, då vi ska komma på en unik produkt. Folk i klassen är verkligen innovativa, det är jättekul att lyssna på alla bra idéer och alla galna idéer. Jättemånga idéer är sådanna sjuka som aldrig skulle funka, men det är fortfarande fantasi. Nästa veckan har jag ganska mycket och det är det en perfekt avslutning att åka till London 4 dagar. Gud vad jag längtar. Men det har hela tiden kännts så långt ifrån. Men tiden går ju så jäkla snabbt så att jag är säkert i London i morgon. Det pirrar i magen, jag längtar så mycket! Jag kommer gå och shoppa dagarna i ända! Gud vad jag kommer ha de bra!

Various Artists - Enya Tribute – Marble Halls
Various Artists - Enya Tribute – Only Time
Various Artists - Enya Tribute – Book Of Days

Mycket bra låtar av Enya. Blad annat Book of days, den som är med i titanic (jag har skrivit om henne innan i veckan).

Idag hade jag på mig mina jeans från fornarina (detalj!), men tunika från Zara tillsammans med en kavaj från hm. Väska från kapphal.

Tisdagsmys

Sitter här i köket med tända ljus, en kopp te och musik i lurarna. Det kan inte bli bättre, det kan det inte. Men ett stort minus är att jag behöver räkna nästan 300 mattetal denhär veckan. Har väll räkna ca 70 st. Men det har dock bara gått mån/tis. Dessutom har jag helgen på mig sedan, så jag är väll i god tid. Jag kommer i allafall inte behöva stressa.

Idag har vi haft innovationsveckan, min grupp skulle komma på något unikt som hade med vatten, pulver och konst att göra. Det blev en handduk som absorberar vatten i 3D.



Idag hade jag på mig denhär tunikan med enkla jeans och röda converse (röd detalj på tröjan, hehe).


Dilemman

Jag åker till Londom om 11 dagar, jag har inte koll på min ekonomi, men det är en annan femma. Det jag ville ta upp var att mitt id-kort + mitt csn-kort var borta, det har varit borta i ca 1½ månad. Alla har sagt att jag skulle spärra det, men jag har haft en svag aning om att jag lagt det i någon ficka. Jag har letat lite då och då. Men på kvällar får jag sånt att NU MÅSTE JAG HITTA DET! Jag åker ju som sagt till London om 11 dagar och då hade det kännts tryggt att ha med Id kort, som identitet (+ pass självklart). Dessutom får man 10 % rabatt på Topshop med csn-kortet. Det vill jag absolut inte missa! Därför letade jag igenom alla jackor, alla väskor och började på tjocktröjorna. Jag hittade sedan korten i en myströja jag har på mig väldigt ofta! En väldig lättnad, men hur i helsike kan jag inte ha hittat det innan? När jag använder en tröjan så mycket? Det är för mig ett mysterium.

Nu ska jag lägga mig då jag ska upp vid halv 7 i morgon. Jag har fått julkänsla, mysigt!

Klart!

Nu är jag äntligen klar med min engelska uppsats om varför ungdomar skadar sig själva. Men jag får väll ta och kolla den några gånger då jag mest har flummat om att det är föräldrars och umgängens fel. Men men, jag får väll se om jag lämnar inte denhär eller en ny, jag tror faktiskt att det jag siktar mot att lämna in denhär, bara att jag kollar igenom den.



Skönt! Nu ska jag dricka te och räkna matte. Nästan 300 mattetal väntar, MUMS!

Hurting in modern society

Skriver om uppsats om just det i Engelska. Jag kommer inte på så mycket att skriva, har inte så mycket erfarenheter gällande deprissioner och aggresiva ungdomar och vad som påverkar ungdomarna. Det är synd att det faktiskt är så många ungdomar som drabbas. Det kan vara ärftlig, men i vissa fall är det inte heller ärftligt.

Nu ska jag försöka smälta lite, försöka hitta lite fakta istället för att ordbajsa, och sedan fortsätta på min uppsats. I morgon blir det matte c plugg för fulla muggar. För övrigt har jag lyssnat på hej mitt vinterland hela eftermiddagen (30 minuter). Ganska mysigt. Nu lyssnar jag på Enya, som jag skrev om i förra inlägget. Så himla duktig!







jag, felice, jakob, alya. Härliga människor!

Måndag

Idag hade vi innovations dag, det har vi resten av veckan också. Föreläsaren på morgonen var väldigt bra, han har varit där innan. Så himla taggad man blir av honom. Jag skulle enligt honom ändra min rytm i morgon morgon för att dagen skulle bli annorlunda och jag har tänkt på det flera gånger idag typ... sätta mig på en annan plats i matsalen, prata med personer jag inte brukar prata med o.s.v., små saker. prova själv!

Nu sitter jag och lyssnar på sagan om ringen låten av enya, may it be, skit bra! Hon har även gjort en låt till Titanic, book of days. Jag gillar även only time! Riktigt bra låtar. Gud, jag tror jag har hittat en artist jag gillar!

 


Joyeux anniversaire!











Fler bilder kommer i morgon eller liknande. Vi får se. Nu ska jag sova och i morgon ska jag på innovations föreläsning, coolt.

deprimerad

Denhär svininfluensa vaccinet är läskigt, båda jag och Felice har blivit helt deprimerade av den. Jag satt i bilden hem från mormor och morfar och bara grät. Jag har ingen aning om varför... När jag var hos mormor och morfar satt jag också och grät, i smyg förståss. Jag hatar att ha uppmärksamhet när jag är ledsen. Pratade med Felice sen och samma hade hänt med henne. Och det är massa andra sjukt konstiga saker som hände mig, som hände Felice också. Typ ändrad rumsuppfattning, kände sig full, hjärnan har inte registrerat något. Vad är detta? Sprutade dansken in fel vaccin i oss? Vi tog det tillsammans.

Förövrigt måste jag säga att jag inte hade klarat av skolan utan Felice.

En riktigt bra låt: Various Artists - Enya Tribute – Only Time



söndag

Igår tog jag som sagt svininfluensa vaccin mot min vilja. Mamma sa att jag inte fick åka till London utan att vaccinera mig. Idag mår jag som jag förtjänar. Det är så himla läskigt, man har sett så mycket och hört så mycket om det som man inte vill tro på, det gör jag inte heller. Men tänk om? Tänk om det är sant?

I natt vaknade jag av att jag skakade, jag kunde inte gå så mycket jag skakade, kunde inte sätta på mig mjukisbyxor så mycket jag skakade. Det var obehagligt, antar att det är en av reaktionerna från sprutan. Nu ska jag ta och plugga och mina händer värker. Puss

middag

Nu är jag och Felice på väg till ängelholm för att träffa en kompis på middag. Jag ta med kamera idag, så det kommer nog mycket bilder senare. Idag tog jag spruta mot det nya vaccinet, läsktigt! Men jag hoppas jag inte (som hon på utube) jag får konsekvenser som att gå baklänges eller inte kunna prata, ganska orealistiskt.

Ha en god kväll. JUSTE! Denhär klänningen har jag på mig idag!


Slingade håret, syns dock inte på bilderna.

lill lördag

sitter här och snörvlar mellan historiasidorna om Caesar, Octavianus m.fl. Min historialärare sa något bra som jag verkligen tycker stämmer! "Vi läser inte historia för att förstå vad som hände förr i tiden, vi läser historia för att förstå varför vi gör som vi göra idag". Hon har en poäng.

Nu ska jag dricka te och göra mig av med min förkylning, än så länge har det inte funkat galant.

förkyld

Tydligen är halva helsingborg förkylda och nu har även jag åkt på en förkylning. Jag är jätte trött och jag kan varken andas, svälja eller prata. Men det går väll över, hoppas det inte är "lång förkylning" så jag är sjuk när jag ska åka till London. Det vill jag ju inte riskera...

Nu ska jag i allafall vila. För jag har bestämt mig för att bli av med förkylningen nu! går det?









hier? au'jourdhui? hur det nu stavas.

Peder.

Min kära bror peder (han heter egenteligen petter, men jag har fått något konstigt för mig sedan min kusin började kalla honom peder, för mig är min bror peder). I allafall sitter han alltid vid sin dumburk och lanar, skriker och allmänt stör mig. Jag har nu kommit på det ultimata hotet jag ska köra med:


Jag förstår inte varför jag får en typ pokémon bakgrund på alla mina msn fönster, but I like it... nej det gör jag inte. någon som vet allmän inställning för bakgrunden?

Antiken

Jag vet inte hur många gånger jag har läst om Antiken och hur många gånger jag har förträngt informationen efter man har gått ut från antik-provet. På onsdag har jag ännu en gång prov i antiken och det var tydligen större än vad jag trodde. Så idag har det fått bli någon timmes plugg och om ca 1½ timme kommer gäster då min pappa fyller år idag. Skönt med något annat!

I morgon börjar skolan i morgon viket inte ska bli lika skönt. Dock närmar sig London-resan med stormsteg, 20 dagar kvar och jag är så förväntansfull! Min kompis Emma och Amelie har nyss varit i London och de verkar ha haft det toppen. Gud vad kul det ska bli. Jag har redan varit i London 4 gånger, under 3 tillfällen. Jag verkligen älskar den staden. Just nu väntar jag bara på att vår familjevän Graham ska tipsa om lite hotell. Alla hotell har blivit så dyra nu när vi är ute i sista sekunden. Hotellen börjar bli fulla och jag och min kompis blir allt mer och mer oroliga att vi inte kommer kunna ha någon stans att bo. Eller bo är ingen problem, men priset är dock ett dilemma. Men det löser sig alltid, bara man får tummen ur röven!

Nu ska jag fortsätta och läsa de sista sidorna om Antiken innan jag ska göra vid mig till ikväll. Juste... ikväll avgörs det, vem som vinner allsvenskan. Vilka tror ni? AIK eller IFK göteborg?? Jag hejjar nog på IFK eftersom jag en gång fick gå ut på plan och ge blommor till Niklas Alexandersson när han spelade sin sista match. Kul!

Ha en bra dag så hörs vi i veckan. Har ett inlägg jag har påbörjat "kläder" som ni kanske kunde ana. Men det tar lång tid att ladda upp bilder i strl. 1000.


Typsik...

... söndag.
Idag fyller min kära pappa år, pinsamt nog har jag ingen aning om hur gammal han blir, 50 + i allafall, runt 56-57 tror jag. Jag kommer dock aldrig kunna se min pappa som gammal gubbe och pensionär som han börjar närma sig. Okej... det är ganska lång tid kvar innan han blir det, sån tur var.

Nu ska jag sätta mig lite med min historia, har prov, avcheckning, alla dessa synonymer gör mig galen. Ha ett vanligt ord i stället. P R O V .

Black or white










RSS 2.0